Automata magasraktár

ETXa/EKXa típus

Rugalmasság automatizálás ellenére

Nagyítás egérkattintással

Online érdeklődés

Alapadatok

  • Rugalmas alkalmazás
  • A teljes rendszert nagyfokú rendelkezésre állás jellemzi
  • Több szabadság a tervezés során
  • Maximális modularitás

Rugalmasság az automatizálás ellenére! A Jungheinrich EKXa és ETXa automata magasraktári targoncákkal, melyek a raktárrendszer lelkét jelentik, egy lépéssel közelebb kerül céljának megvalósításához.
Manuális, félautomata- vagy automata üzem közötti átkapcsolással minden feladatra alkalmazható. A raktárfunkciók fokozatos automatizálása is lehetséges ezáltal. Az EKXa és ETXa környezete standard rendszerekből áll, mint állvány, előtéri szállítópálya, biztonsági rendszer, vezérlőrendszer ill. Szállítás-irányítási és Raktári-irányítási rendszerek (WMS). Ennek a rendszernek a modularitása a raktár topológia tervezésénél nagyfokú szabadságot , a teljes rendszer magas rendelkezésre állását és az igényeinek megfelelő optimalizálható megoldást biztosítja.

Előnyök áttekintése

  • Tulajdonságok
  • Előnyök:
  • Felhasználás

Részletes előnyök megjelenítése

Részletes előnyök

Tulajdonságok

Az automatikus rendszer alapját az EKXa (Man-Up) és ETXa (Man-Down) automatikus magasraktári targoncatípusok képezik. Ezek WLAN és induktív megvezetés segítségével folyamatosan üzemben vannak a fölérendelt vezérlő- és biztonsági rendszerrel kiépített kapcsolatnak köszönhetően. Amennyiben a Jungheinrich Warehouse Control System (WCS), mint vezérlőrendszer vagy Transport Manager kerül alkalmazásra, optimális diszpozíció érhető el a megbízások során több magasraktári targonca használatával egy állványberendezésben. A raktár topológiát továbbra is az állvány és az előzóna szállítási rendszere határozza meg. Az utóbbi alapulhat akár hagyományos szállítópálya rendszeren, de akár vezetőnélküli szállítórendszereken is, mint a Jungheinrich Auto Pallet Mover (APM).

Felhasználás

Az ETXa és EKXa automatikus magasraktári targoncák az ETX és EKX alapgép típusok tulajdonságait és előnyeit használják ki. Ezért a már meglévő magasraktári berendezések automatizálása elvileg ugyanúgy lehetséges, mint egy új építésű raktár esetében. A már üzemben lévő járművek utólagos automatizálása is megoldható.
A kanyarodási képességei miatt az automatikus magasraktári targoncák rugalmasan tudnak kezelni több folyosót is és akkor is gazdaságosan alkalmazhatók, ha viszonylag alacsony be-/kitárolási teljesítmény esik viszonylag nagy raktártérre, vagy ha a raktár topológiában egyenetlenségek vannak.

Előnyök:

Az automatizálás több lépésben valósítható meg és ezáltal a költségvetés tervezésénél és az üzemeltetési költségek optimalizálásánál „szoktatási periódust“ és rugalmasságot biztosít.
Nagyobb a szabadsága és kisebb a ráfordítása a raktártopológia tervezése során ellentétben a hagyományos kötöttpályás felrakógépek technológiájával.
A szűkfolyosós magasraktári targoncák különösen korlátozott épületmagasság esetén kínálnak nagyobb raktárkapacitást mint a hagyományos kötöttpályás felrakógépek rendszere. Több gép alkalmazása esetén minden gép minden folyosóhoz hozzáférhet. Egy eszköz kiesése esetén egy másik berendezés átveheti a feladatait, a raktár tovább üzemeltethető, a teljes rendelkezésre állás növekszik.
Méretezhetőség: Amennyiben változik az Önök igénye a teljesítményre vonatkozólag, r a raktár kialakításától függően további automata targoncákkal bővíthető.

Online érdeklődés

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
További információ

Feliratkozás hírlevélre