25.04.2017

Kétszeres Red Dot Design Díj

2017-ben ismét kettős Red Dot Design Díj!

Sorozatban második éve nyerte el a Jungheinrich a megtisztelő Red Dot Design Díjat, sőt ismét kétszeresen. A Járművek kategóriájában mind az EKX 516 típusú magasraktári targoncát, mind pedig az ERE 120/125/225 típusú elektromos raklapszállítót kitüntették. Az EKX 516 magasraktári targonca ezzel a díjjal a 2016-os Év Targoncája, az iF Design és a Best of Industry 2017 Díjak után már a negyedik kitüntetésben részesült. Számos kitüntetésével az EKX targonca mértékadó kategóriájában.

A Red Dot Design Díj évente kerül kihirdetésre a független dizájnerekből, dizájn professzorokból és szakújságírókból álló zsűri döntése alapján. Azon termékeket díjaznak ezzel az elismeréssel, melyek a több, mint 5.500 pályázó közül egyedi kialakításukkal kitűnnek a többiek közül.

2016-ban a Jungheinrich valamennyi termékénél új dizájn koncepciót valósított meg. A jól ismert Jungheinrich sárga mellett egységesen egy új Jungheinrich szürke szín került bevezetésre. Valamennyi 2016-tól bevezetésre került modellnél az új határozott formát alkalmazzák, a menetfunkciók és a típus elnevezések egységesen jellegzetes zöld színnel kerülnek kiemelésre.

Michael Niebuhr, a Jungheinrich AG ipari dizájntervezője így nyilatkozott: „A dizájn több mint a gépeink külső megjelenése. A dizájn a vállalat arca, a siker része, a minőség és az innovációs erő vizuális kifejezése. 2016-ban a Jungheinrich átalakította a targoncák dizájnjának koncepcióját, hogy egy jövőbe mutató, összetéveszthetetlen termékkonstrukciót alkosson. A markáns új külső megjelenés jól szemlélteti a termékek műszaki és ergonomikus minőségét. A dinamika és erő keveréke biztos fellépést és megbízhatóságot sugároz, valamint  figyelemfelkeltő. A Red Dot Design Díj ismételt kitüntetése megerősít minket abban, hogy jó munkát végeztünk.”  Dr. Peter Zec, professzor, a Red Dot Design Díj alapítója és elnöke így értékelte a győzteseket: „A Red Dot Design győztesei a megfelelő stratégiát követik. Felismerték, hogy a jó megjelenés és a gazdasági siker együtt jár. A kritikus Red Dot zsűri kitüntetése bizonyítja a kiváló dizájn minőséget és iránymutató a sikeres konstrukciós poltikához. 2016-ban a Jungheinrich ECE 225 típusú komissiózó targoncája nyerte el a Red Dot Design Díjat. A multifunkciónális jetPILOT kormánykerék pedig a jármű kiegészítők kategóriájában nyerte el a „Best of the Best„ kitüntetést.

További információk

EKX 516
Az EKX 516 típusú magasraktári targonca 1,6 tonna teherbírással rendelkezik és maximálisan 17,5 méter magasságig emel. Új motortechnológiájával, vezérlésével és könnyű szerkezetével az EKX az intralogisztikai ágazatban kategóriájának egyik legmodernebb gépe.

Az EKX 516 alapja a Jungheinrich teljesen újonnan fejlesztett motortechnológiája. A Jungheinrich ennél a típusnál alkalmazott először szinkron hajtómotort: kombinálta a szinkronmotorok nagy teljesítményét és energiahatékonyságát a váltóáramú aszinkronmotorok költség- és karbantartási előnyeivel. Az EKX 516 éppen ezért kategóriájának legalacsonyabb fogyasztásával rendelkezik.

Az EKX 516-nál alkalmazott innovatív lengéscsillapító rendszer egy szabadalmaztatott világújdonság a magasraktári targoncák piacán. A rendszer jobb menettulajdonságokat garantál egyenetlen talajon, növeli a rakodási teljesítményt és nagyobb biztonságot nyújt. Az EKX516 kezelési koncepciójának köszönhetően a kezelő munkakörülményei jelentősen javulnak.

Az új EKX 514516 típus különböző modulokkal rendelkezik a folyamatintegrációhoz. Ilyen például többek között az RFID technológia, a redundáns magasság- és útmérés, valamint a logisztikai interface. Az opcionálisan rendelhető Jungheinrich raktárnavigáció, a „WarehouseNAVIGATION” alkalmazásának köszönhetően  a gyakorlatban akár 25 százalékkal nagyobb teljesítmény is elérhető a félautomata célmegközelítéssel.

ERE
Az ERE 120/125/225 típus a raklapszállító targoncák legújabb generációjához tartozik. Moduláris felépítése több mint 4000 különböző konfigurációs lehetőséget biztosít, melyek igény szerint a targonca rakodási, szállítási vagy alkalmazási teljesítménye szerint variálhatóak. Jungheinrich ily módon igyekszik megfelelni az ügyfelek egyre sokrétűbb és nagyobb rugalmasságot igénylő kihívásainak. A széles variációk ellenére az ergonomikus kialakítású „ember-gép” csatlakozási pontok, valamint a hozzáférési és a rakodási rendszerek minden esetben ugyanott érhetőek el és 100 százalékban felismerhetőek.

A drivePLUS opció 14km/h sebességével a piacon elérhető leggyorsabb raklapszállító. Mindemellett a különböző asszisztens rendszerek alkalmazásával a Jungheinrich akár 15%-kal nagyobb teljesítményt garantál. Az újonnan bevezetett, fix kezelőállással az ERE jelenleg a legrövidebb és legkompaktabb gyalogkíséretű gép a piacon, amely hosszabb szakaszokon is bizonyítja erősségeit.

A kompakt fordulékonysághoz nagyfokú kényelem társul, így az ERE raklapszállító kocsi éppúgy ideálisan alkalmazható teherautók ki- és berakodásához, mint nehéz terhek szállítására vagy különböző árucikkek komissiózására.

Red Dot Design Díj:
A dizájn területe rendkívül sokfelé ágazik, ezért a szakszerű értékelés érdekében a Red Dot Design Díjra három kategóriában adható be pályázat: Termékdizájn (Product Design), Kommunikációs dizájn (Communicationt Design), Dizájn koncepció (Design Concept). A Red Dot Award a Dizájncentrum Észak-Rajna-Vesztfália szervezésében kerül megrendezésre és a világ egyik legnagyobb dizájn versenye. Első alkalommal 1955-ben ült össze a zsűri, hogy az akkori legjobb alkotásokat díjazza. Az 1990-es években Dr. Peter Zec elnök-professzor fejlesztette tovább a Red Dot márkanevet és a díjat.  A megtisztelő díj, Red Dot, azóta a kiemelkedő dizájnminőség nemzetközileg elismert jelképe.
2017. július 3-án kerül sor Essenben a Red Dot Award termékdizájn kategóriájának ünnepélyes átadására. A Red Dot gála alkalmával kerül sor a Red Dot Best of the Best díj átadására is. A gálát követő dizájnerek éjszakája partin a győztesek a kitüntetett termékek között ünnepelnek az esseni Red Dot Design Múzeumban, ahol a győztesek átvehetik megérdemelt okleveleiket. A győztes termékek öt héten keresztül a „Design on Stage” különleges kiállításon tekinthetők meg a modern dizájn legnagyobb seregszemléjén.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • ÚJDONSÁG!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  102.000 Ft-tól Visit the online shop

 • AKCIÓ!
  EJC M elektromos raklapszállítók
  EJC M elektromos raklapszállítók

  Ingyenes házhoz szállítás!

  721.050 Ft-tól Visit the online shop