AGV

Előnyök áttekintése:

 • Automatizálás: a gép alapja egy kiforrott, szériagyártású gép.
 • Egyszerű integráció már működő rendszerekbe.
 • Pontos navigáció a lézernavigációnak köszönhetően.
 • Biztonság. Vezető nélküli működés teljes biztonsággal.
 • Energiaellátás az alkalmazásnak megfelelő töltési koncepció szerint.

Rendkívül sokoldalú:

EKS 215a vezető nélküli targonca

Jellemzők:

 • Maximális teherbírás 1,5 t
 • Maximális emelési magasság 6.000 mm
 • Hosszú akkumulátor élettartam
 • Átfogó standard biztonsági csomag

Alkalmazás:

 • Hosszú üzemeltetési idő köztes töltés vagy akkumulátorcsere nélkül
 • Be- vagy kitárolási feladatok
 • Villazseb nélküli egységrakományképző eszközök és állomások

további információ›

 

Típuslap letöltése 

Rendkívül fordulékony:

ERC 215a vezető nélküli targonca

Jellemzők:

 • Maximális teherbírás 1,5/1,3 t
 • Maximális emelési magasság 4.000 mm
 • Minimális fordulási körsugár
 • Automata töltés vagy manuális akkumulátorkezelés is választható

Alkalmazás:

 • Keskeny állványfolyosók és átjárók
 • Villazseb nélküli állomások
 • Standard egységrakományképző eszközök

további információ ›

 

Típuslap letöltése ›

Rendkívül erős:

ERE 225a vezető nélküli targonca

Jellemzők:

 • Maximális teherbírás 2,5 t
 • Akár 2,4 méter hosszú villák
 • Opcionálisan több rakodólap szállítására is alkalmas (hosszú villákkal)
 • Pontos lézernavigáció

Alkalmazás:

 • Nagy teherbírás
 • Több rakodólap szállítása
 • Rakodó helyek és szállítópálya a talaj szintjén

további információ›

 

Típuslap letöltése ›

Rendkívüli vonóerő:

EZS 350a vezető nélküli vontató

Jellemzők:

 • Vontatási képesség: 5,0 t
 • Teljes értékű manuális é s automata alkalmazás is lehetséges
 • Különböző vontatmányoktípusok használata
 • Automata töltés vagy manuális akkumulátorkezelés is választható

Alkalmazás:

 • Több áru szállítása körönként
 • Targoncák nélküli gyártás
 • Hosszú szállítási útvonalak

további információ ›

 


Kérdés esetén további információért foduljon hozzánk!

Biztonság

Vezető nélkül is biztonságos

Átfogó biztonsági szenzorok védik az embert, a rakományt és a gépet. A vezető nélküli targoncák (AGV) kizárólag az Ön által meghatározott útvonalakon közlekednek. Ennek ellenére előfordulhat, hogy egyik dolgozó véletlenül a gép útját keresztezi. Ilyen esetben az átfogó, CE minősítéssel rendelkező biztonsági rendszer rögtön lefékezi a gépet. A rendszer alapvető alkotórészét alkotják a személyvédelmi szenzorok, melyek egy figyelmeztető és védelmi zóna segítségével az AGV közvetlen útvonalát folyamatosan felügyelik. Amennyiben egy személy belép a figyelmeztető zónába, a gép rögtön lelassít. Ha ez a személy megáll, a gép továbbfékez egészen a teljes megállásig. Párhuzamosan ezzel a folyamattal a kezelőhelyen a jelzőberendezés  mutatja, hogy a gépet megállították.

Biztonságos a sebesség ellenére

Minden automata, vezető nélküli targonca előre és hátra menetirányban szériafelszereltségként egy személyvédelmi szkennert tartalmaz. A menetsebességtől függően változik a biztonsági terület mezőjének hossza. Ez azt jelenti, hogy minél gyorsabban halad a targonca, előtte annál nagyobb területet szkennel és annál nagyobb területet ölel át a figyelmzetető és védelmi zóna.

Biztonságos menetirányváltáskor

A vezető nélküli targoncák azokat a tárgyakat is érzékelik, melyek a gép mellett az útvonalon találhatók. A kétoldalt elhelyezett szkennereknek köszönhetően ezeket a tárgyakat előre felismeri. Emellett kanyarmenetben is kiegészítő biztonságot nyújt, mert a szenzorok menet közben azonosítják azon tárgyakat, amelyek kanyarodás során a gép kontúrján belül helyezkedhetnek el. Amennyiben előreláthatóan a kontúron belül vannak a tárgyak, a szenzorok megállítják a gépet.

 

 

Biztonság Plus / on top

A szenzorfüggöny további biztonságot nyújt. A szenzorfüggöny lényege, hogy személyvédelmi szenzorok észlelési szintje alatt és felett is érzékeli a tárgyakat, így az ütközés teljes biztonsággal elkerülhető. Rakodólapok és terhek például, amelyek az állványból túlságosan kinyúlnak, így előre felismerhetőek. A szenzorfüggöny nemcsak egyenes menetben, hanem kanyarodáskor is előrelátóan felméri a terepet.

Vezető nélküli szállítóeszközök.

Teljesen automata, pontos, biztonságos

Egyszerű rendszerintegráció

Nincs szükség raktárának átalakítására

A vezető nélküli, automata szállítórendszer bevezetése normál esetben az ügyfél részéről sok előkészítést igényel és gyakran az üzemeltetésben bosszantó fennakadásokat okoz. Ennek elkerülése érdekében automata gépeinket kiszállítás előtt már előkészítjük a speciális alkalmazásra, valamint alaposan leteszteljük a hardvert és a szoftvert egyaránt. Így az "élesítés" során a beállítás, a raktár vagy az üzem esetleges leállítása minimálisra csökken. Az ügyfélnél a helyszínen kerül összeköttetésre az automata gép (AGV) és az ügyfél felérendelt host-rendszere a díjjal is kitüntetett logisztikai interfész eszközünk segítségével. Ez egy saját fejlesztésű csatlakozási szoftver, egy úgy nevezett "Pug-In", amely már több mint 100 ügyfelünk rendszerében sikeresen működik. A kiváló minőségű, standardizált hardvernek és szoftvernek köszönhetően hatékonyan, az erőforrások minimális igénybevételével tudjuk automata vezető nélküli szállítórendszereinket üzembe helyezni.

A lézervezérelt útvonalirányításnak köszönhetően optimalizálhatja az szállítási útvonalakat, valamint tehermentesítheti dolgozóit fokozott hatékonyság és megbízhatóság mellett, akár 24 órában. Mivel a vezető nélküli targoncák egyszerűen integrálhatók már működő rendszerkörnyezetbe, rendkívül rugalmasan alkalmazhatóak. Kisfilmjeinkben megtekintheti automata gépeinket munka közben a különböző üzemekben.

Jungheinrich - mindent egy kézből

A Jungheinrichnél mindegy, hogy a projekt tervezési vagy már megvalósítási szakaszáról van szó, minden kérdés esetén egy kapcsolattartó partner áll az Ön rendelkezésére. Az automata vezető nélküli targonca telepítésénél pedig szakembereink a helyszínen segítenek.

1. Tervezés

Elgondolokozott azon, hogy vállalatát modernizálná, esetleg átépítené, illetve bővítené az üzemcsarnokot, vagy egy teljesen újat építene? Bármelyik cél elérésében támogatjuk Önt. Mindegy, hogy egy teljes állványrendszerre, manuális vagy automata anyagmozgató gépekre vagy csak egyszerűen az üzemen belüli logisztikában szerzett ismereteinkre van szüksége. Ránk minden esetben számíthat.

 

A vezető nélküli targoncák területén tapasztalt értékesítési tanácsadóink állnak rendelkezésükre és részletes információkkal szolgálnak az automatizálás különböző lehetőségeiről. Használja ki többéves tapasztalatainkat  és a kiváló minőséget, melyet prémium termékek gyártójaként már a tervezés során felajánlunk Önnek.

 

 

2. Szimuláció

Már foglalkozott az automatizálás témájával és tudni szeretné, mi a leghatékonyabb megoldás az Ön folyamataira? Ismeri már a területeket, melyeken automatizálást szeretne megvalósítani és tudja melyik árut, milyen mennyiségben, mely állomások között szeretné szállítani? Nem biztos azonban még abban, hogy ez a valóságban is fog-e működni?

 

Az Ön által rendelkezésre bocsátott CAD alaprajz és szállítási mátrix alapján szimulálni tudjuk az adott alkalmazást. Közösen megkeressük a a későbbiekben alkalmazásra kerülő irányítórendszer segítségével a legjobb gépeket, a leghatékonyabb stratégiát és az optimális mennyiségű vezető nélküli targoncát. A 3D szimuláció használatával valós időben előre láthatja az automata gépek működését a tervezett létesítményében.

3. Megvalósítás

Mindegy, hogy a projekt tervezési vagy megvalósítási szakaszáról van szó, minden kérdés esetén egy kapcsolattartó partner áll az Ön rendelkezésére.

 

A vezető nélküli targoncák beüzemeléséről szakembereink a helyísznen gondoskodnak. Az ő feladatuk a reflektorpanelek felszerelése, az útvonalak véglegesítése, valamint a raktárperifériákhoz (pl. tűzvédelmi ajtókhoz, szállítópályákhoz, stb.) tartozó csatlakozási pontok ellenőrzése és az üzemben a dolgozók betanítása.

 

Ez biztosítja Önnek, hogy a vezető nélküli targoncák rövid idő alatt, a napi üzemeltetéssel párhuzamosan, minimális fennakadást okozva, gyorsan beüzemelésre kerülnek.

4. Szerviz és támogatás

Igény esetén a központi támogatási ügyfélszolgálaton dolgozó szakembereink, akik a legjobban ismerik az Ön rendszerét,  rendelkezésükre állnak. Az esetek többségében a felmerülő kérdés távoli eléréssel megoldható. Amennyiben szükséges, a helyi szerviztechnikus kollégát küldjük ki segíteni, akik minden nap rendelkezésre állnak. Ön nyugodtan összpontosíthat az üzletre, mi pedig gondoskodunk logisztikai rendszeréről.

 

A helyi szerviztechnikus munkatársunk rövid időn belül segít, így minimális a leállási idő és rendkívül hatékony a hibaelhárítás. Az alkatrészek azonnali elérhetőségének köszönhetően néhány órán belül el tudjuk látni a rendszert. A rendszeres karbantartási, valamint a biztonsági vizsgálatok elvégzésével időben előre felismerhető az esetleges elhasználódás, így raktárának zökkenőmentes működést tudunk biztosítani.

 

 

Kérdés esetén további információért foduljon hozzánk!