Raktárnavigáció szűkfolyosóban

EKX 410-515, EKS 210-312, ETX 513-515 számára

Félautomata helymegközelítés szűkfolyosóban

Nagyítás egérkattintással

Online érdeklődés

Alapadatok

 • Akár 25% hatékonyság növelés
 • Kezelő tehermentesítése
 • automatikus visszajelzések szkennelési folyamat nélkül
 • Hibás betárolás/kitárolás kiküszöbölhető
 • Kevesebb sérülés a polcon
 • Raktárnavigációs rendszerrel és anélkül is használható

A RFID technológia és a Jungheinrich logisztikai interfésze lehetővé teszi: A padlózatban elhelyezett transzpondereknek köszönhetően a szűkfolyosós gép folyamatosan felismeri az aktuális pozíciót. A raktár-irányítási rendszerből érkező megbízások a gép rádiófrekvenciás adatátviteli termináljára kerülnek továbbításra. Az ott telepített logisztikai interfész ezeket az információkat lefordítja és közvetlenül átadja a járművezérlésnek. Ezáltal a targonca pontosan ismeri aktuális és elérendő pozícióját. A kezelőnek csak ki kell adnia az utasítást a haladáshoz és emeléshez és a jármű diagonális menetben automatikusan megközelíti a rakodólap helyét.

Előnyök áttekintése

 • Növeli a termelékenységet és tehermentesíti a targoncakezelőt
 • IT-kapcsolat logisztikai interfésszel
 • Targonca funkciók
 • Önálló megoldások

Részletes előnyök megjelenítése

Részletes előnyök

Növeli a termelékenységet és tehermentesíti a targoncakezelőt

A legrövidebb idő alatt, a leggyorsabb útvonalon, a legszükségesebb energia felhasználásával - a félautomata és pontos célmegközelítéssel időt és pénzt takaríthat meg. A termelékenység akár 25 százalékkal növekszik. A ki- és betárolás minősége növekszik. A hibák megelőzhetőek, a targonca százszázalékos biztonsággal közelíti meg közvetlenül és félautomatán a rendszer által előírt rakodólap helyét. A kezelő nem tévedhet el, nem tárol be tévesen anyagokat és nem kell folyamatosan tájékozódnia, így jelentősen kevesebb megterhelés éri. Ezen felül kevesebb az állványsérülés, mivel a villák automatikusan és pontosan kerülnek pozicionálásra.

Targonca funkciók

A raktár navigáció működési területéhez tartozik pl. az aktív tolóerő ellenőrzés a teherfelismeréssel kapcsolatban, ami elkerüli az állványban, illetve az állványból való teherfelvétel esetén egy időigényes „utánállítást“. Egy további termékjellemző az intelligens célpozíció felügyelete, ami a kezelőt már a feladat kiosztásakor a rakodóhely különlegességére figyelmezteti. Így például a jármű egy zsákutca és standard egyirányú berendezés esetén felismeri, hogy az utolsó rakodóhelyek ebben a folyosóban csak teherirányban közelíthetőek meg. Mivel a kezelő időben megkapta az információt, az időigényes téves utak elkerülhetők.

IT-kapcsolat logisztikai interfésszel

Annak érdekében, hogy targonca pontosan közelítse meg a következő be-, kitárolási- vagy komissiózási célpozíciót, az információt közölni kell a géppel. Az optimális hatékonyság-növekedés csak akkor biztosítható, ha a kezelőnek ehhez nem kell semmilyen kézi bevitelt végeznie. Ezért logisztikai interfészünk segítségével azt a lehetőséget kínáljuk, hogy a feladatokat bármilyen raktári irányítási rendszerből automatikusan a háttérben időkésleltetés nélkül átvesszük és a targoncavezérlésnek küldjük. Ez az egyszerű integráció a meglévő rendszerkörnyezetbe jelentősen hozzájárul a sikerhez a létrehozási fázisban.

Önálló megoldások

Nem használ raktárkezelőrendszert és mégis élvezni szeretné a raktárnavigáció előnyeit? Nem probléma, mivel erre az esetre is kínálunk Önnek alkalmazási lehetőségeket IT-kapcsolatok nélkül: Továbbíthatja a feladatot egy vonalkód olvasóval közvetlenül a targoncavezérlésnek, vagy használhat egy egyedileg az Ön számára készített adatbeviteli ablakot egy rádiófrekvenciás adatátviteli terminálon, mint interfész a kezelő és a raktár navigáció között.


A Jungheinrich szűkfolyosós targoncák irányításához transzpondereket használnak. Ezek csak 9 x 16 mm méretűek és a csarnok padlójába meghatározott távolságokra kerülnek elhelyezésre. A targoncák egy RFID-olvasó-/-író berendezéssel vannak felszerelve, mely a transzponderekkel kommunikál és lekéri, valamint használja a következő:

 • A) Folyosók és raktárterületek azonosítása
 • B) Folyosókon belüli útmérés hivatkozása.

Ezzel a két információval és a targonca meglévő útmérésével a raktárfolyosókon belül mindenkor lehetséges egy pontos helymeghatározás. A transzpondereket a targoncákon keresztül programozzák. Magában a targoncában a rendszer teljes topológiája megtalálható. Ezáltal minden tetszőleges helyen kapcsoló és kiegészítő funkciók aktiválhatók, mint például sebességcsökkentés folyosókon való áthaladáskor vagy az emelés lekapcsolása korlátozott belmagasságú folyosókban.

Online érdeklődés

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop