11.08.2015

A Jungheinrich tovább bővíti logisztikai rendszerek üzletágát a MIAS Csoport megvásárlásával

· A Jungheinrich konszern növekedési stratégiájának konzekvens megvalósítása a logisztikai rendszerek üzletág bővítésével   · A MIAS Csoport, mint raktár- és szállítástechnikai gépgyártó, piacvezető a rakodólapos teherfelvevő eszközök piacán és szakértő a kötöttpályás magasraktári felrakógépek területén   · A MIAS Csoport saját márkanévvel működik tovább a Jungheinrich konszern részeként

Hamburg/München. Jelentősen erősíti piaci pozícióját a Jungheinrich a logisztikai rendszerek területén. A Jungheinrich AG megállapodott a MIAS Csoport tulajdonosaival a vállalat felvásárlásáról. A vételi árat a felek közös megegyezéssel nem  kívánják a nyilvánosság elé tárni. A tranzakció - fenntartva a halasztó hatályú feltételeket – 2015 negyedik negyedévében fejeződik be.

Az akvizíció a Jungheinrich konszern növekedési stratégiájának fontos részét képezi és jelentős lépés a dinamikusan fejlődő logisztikai rendszerek üzletág számára. A MIAS Csoport felvásárlásával a Jungheinrich tovább bővíti termékkínálatát az automata raktári megoldások területén. „A MIAS Csoporttal tovább erősítjük logisztikai rendszerekkel foglalkozó üzletágunkat” - nyilatkozta Hans-Georg Frey, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

A müncheni székhelyű MIAS Csoport egy nemzetközi raktár- és szállítástechnikai gépgyártó vállalat, amely kötöttpályás magasraktári felrakógépeket és teherfelvevő eszközöket gyárt. 2014-ben a vállalatcsoport 40 milllió euro forgalmat bonyolított le. A MIAS több mint 300 dolgozójával öt országban: Németországban, Magyarországon, Kínában, az Amerikai Egyesült Államokban és Olaszországban tevékenykedik.

A MIAS Csoport a Jungheinrich AG logisztikai rendszerekért felelős üzletágába kerül integrálásra és termékeit továbbra is önállóan a MIAS márkanév alatt forgalmazza. A MIAS Csoport eddigi vezetői, Wolfgang Büttner és Dr. Johannes Fottner az akvizíció után is továbbirányítják a vállalatot Dr. Klaus-Dieter Rosenbach vezetése alatt, aki a Jungheinrich AG logisztikai rendszerek üzletágért felelős igazgatótanácsi tagja. Wolfgang Büttner: „Az intenzíven változó nemzetközi versenyhelyzetben ez az üzleti tranzakció egy jelentős lépés a MIAS Csoport további folyamatos fejlődése szempontjából.”

Jungheinrich AG

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik az anyagmozgató gépek, valamint a raktári és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei valamennyi német tőzsdén forgalomban vannak.

MIAS Csoport

A MIAS Csoport egy nemzetközi raktár- és szállítástechnikai gépgyártó vállalat az üzemen belüli logisztika területén, jelenleg több mint 300 dolgozót foglalkoztat kötöttpályás magasraktári felrakógépek és teherfelvevő eszközök gyártására. A rakodólapos teleszkópasztalok területén a MIAS világszerte piacvezető. A MIAS Csoport széles körű szolgáltatásokat biztosít partnereinek: projekttervezést, előkészítést, gyártást, összeszerelést és szervizszolgáltatást egy kézből.

Kérdéseivel forduljon hozzánk:

Jungheinrich Hungária Kft.

Wagner Lívia
Marketingreferens
Tel.: +36 23 531-552
Fax:  +36 23 531-501

livia.wagner(at)jungheinrich.hu

 

 

 

 

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop