07.09.2015

Innovatív megoldások a repülőtéri alkalmazásokhoz

Két Jungheinrich innováció az „inter airport Europe“ kiállításon: • EZW 515 típusú platós szállítótargonca a gyors gyártáskiszolgálás érdekében • EZS 580 típusú vontató repülőtéri alkalmazásra

A Jungheinrich a müncheni „inter airport Europe“ kiállításon ismételten bebizonyította, hogy a repülőtéri logisztika területén milyen megoldásokat tud nyújtani. A hamburgi nagyvállalat 2015. október 6-9. Között megrendezésre kerülő nemzetközi repülőtéri kiállításon az E74 szabad területen mutatta be  számos termékét és szolgáltatását, melyeket kimondottan repütlőtéri alkalmazásra fejlesztettek ki.

Új elektromos  platós szállítótargonca

 A Jungheinrich kiállítási standjának középpontjában a platós szállítótargonca és vontatási megoldások álltak. Az „inter airport Europe” kiállításon mutatta be a vállalat először a szakmai közönségnek új platós szállítótargoncáját, az EZW 515 típust. A sokoldalúan használható robusztus elektromos platós szállítótargonca akár 1,5 tonna tömegű rakomány szállítására is képes, továbbá bárhol alkalmazható - bel- és kültéren egyaránt. „A robusztus platós targonca alkalmazási területe a karbantartási munkák gyors részellátásától egészen a nagyobb igénybevételű használatig terjed, ahol négykerekű vontatóként alkalmazható.” - hangsúlyozta Oliver Rosenthal, a Jungheinrich vontatókért felelős termékmenedzsere.

 A kiállításon bemutatásra került még az EZW 104 típusú platós szállítótargonca is. A gép kül- és beltéren egyaránt alkalmazható, speciálisan hosszú szakaszokon történő alkalmazásra és személyek szállítására fejlesztették ki. „Az új vontató kiválóan alkalmas repülőtereken, vásárokon és üzemi, valamint nagy ipari területeken hosszabb távolságok leküzdésére” – folytatta Rosenthal.

Elektromos vontató repülőtéri használatra

Az „inter airport Europe” kiállításon került bemutatásra először az EZS 580 típusú vontató is. Ez az elektromos vontató egy sokoldalúan alkalmazható és gazdaságos gép, amely egészen 8.000 kg össztömegű vontatmány mozgatására képes. A rezgéscsillapított kerekekkel felszerelt robusztus vontató kiválóan alkalmazható a repülőtereken.

Több vontatmány egyidejű egymáshoz és a géphez történő kapcsolásával a szállítási mennyiség igény szerint variálható. A vontatószerkezet (kuplung) az ülésből is könnyen elérhető a fel- és lekapcsolás során. A karbantartásmentes, 48 Voltos váltóáramú motor dinamikus gyorsulást és magas végsebességet biztosít. „A motort és a vezérlést az EZS 580 típusnál optimálisan hangolták össze, így rendkívül hatékonyan működnek. A nehéz rakomány ellenére a vontató rendkívül kevés energiát fogyaszt” - emelti ki Rosenthal. A kiállításon bemutatott vontató portfólióban szerepelt még a 25 tonna vonóerővel rendelkező EZS 6250 típusú vontató is.

Jungheinrich speciális gépek

A hamburgi specialista a kiállításon ETE 475 típusú speciális, egyedi gépével bizonyította szakértelmét a különleges berendezések területén is. A gép a Hamburg közeli, lüneburgi Jungheinrich gyárban készült és kifejezetten repülőtéri alkalmazáshoz, az ügyfelek igényei alapján került kifejlesztésre.

Az ETE 475 típus egy olyan emelőkocsi, melyet háromszoros villával szereltek fel és 7,5 tonna teherbírással rendelkezik. A gépnek rendkívül rövid az elülső része és az elektromos, 360 fokos kormányzásának köszönhetően extrém kicsi a fordulási körének sugara. A speciális gép nagy tömegű rakományokat képes a legkisebb helyeken is szállítani - például ULD rakodólapokat, melyeket a reptéri szállítás során alkalmaznak. „Ezeket a rakodólapokat speciális helyeken, az ún. Slave palettákon kell felvenni. Gépünkkel könnyen megoldható szállításuk” - emelti ki Rosenthal.

 A Jungheinrich a vásáron kiállította az EFG S30 típusú, nagy teljesítményű és energiahatékony elektromos villástargoncáját is, mely a bajorországi moosburgi gyárban készült. A „Pure Energy” koncepcióval rendelkező targonca rendkívül alacsony fogyasztással működik. Ez lehetővé teszi a targonca alkalmazását két műszakon keresztül akkumulátorcsere nélkül. A targonca kiemelkedő tulajdonságai közé tartoznak az ergonomikus kialakítású, intuitíven működő kezelőelemek, valamint a teljesen átdolgozott, ergonomikus kartámasz.

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik az anyagmozgató gépek, valamint a raktári és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei valamennyi német tőzsdén forgalomban vannak.

Kérdéseivel forduljon hozzánk:

Jungheinrich Hungária Kft.

Wagner Lívia
Marketingreferens
Tel.: +36 23 531-552
Fax: +36 23 531 501

livia.wagner@jungheinrich.hu

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop