13.10.2015

Stratégiai megállapodást kötött a Jungheinrich és az NTP Forklifts Australia

• A Jungheinrich többségi tulajdont vásárolt az NTP Forklifts Australia vállalatban, mely az ausztrál piac egyik jelentős, anyagmozgatási szereplőjé • A cégalapító Nick Perdelis továbbra is fontos résztulajdonos marad • A Jungheinrich konszern irányítása alatt az NTP Forklifts Australia önálló márkaként marad továbbra is a piacon

Adelaide/ Hamburg. A Jungheinrich és az NTP Forklifts Australia szoros, stratégiai megállapodást kötöttek az ausztrál piacon. A Jungheinrich többségi tulajdont vásárolt az NTP Forklifts Australia vállalatban Nick Perdelis és John Naffine alapító tulajdonosoktól. A vételi árat a felek közös megegyezéssel nem  kívánják a nyilvánosság elé tárni. A Jungheinrich az NTP Forklifts Australia vállalatban egy erős, ipari partnerre talált, amellyel a jövőben dinamikusan és hosszútávon kiépítheti üzleti tevékenységét a kontinensen. Nick Perdelis fontos résztulajdonos marad az NTP-ben és tagja az újonnan megalapított igazgatótanácsnak, így a jövőben is szorosan nyomon tudja követni a vállalat tevékenységét.

Az NTP Forklifts Australia 2008 óta a Jungheinrich gépek kizárólagos forgalmazója Ausztráliában, az anyagmozgató gépek piacának egyik meghatározó szereplője az ázsiai és csendes-óceáni régióban. A többségi tulajdon megszerzésével a Jungheinrich tovább folytatja direkt értékesítésének konzekvens  kiépítését világszinten.  „A Jungheinrich irányításával tovább bővítjük az NTP üzletet az ausztrál piacon a Jungheinrich gépekkel  és megerősítjük piaci pozíciónkat az ázsiai-csendes-óceáni térségben”- nyilatkozta Hans-Georg Frey, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

NTP Forklifts Australia székhelye Adelaide-ben működik, de számos telephellyel rendelkezik  Ausztrália iparilag fontos régióiban. A Jungheinrich márkán kívül az NTP Manitou, TCM, Kalmar és Talyor-Dunn gépeket is forgalmaz. Ezen márkák forgalmazása az új tulajdonosi struktúrával is folytatódik, sőt tovább terjeszkedik. Az NTP a Jungheinrichben egy erős partnerre talált, mellyel vállalatunkat felkészítjük a jövőbeni kihívásokra és további növekedést érünk el” - erősítette meg a hírt Nick Perdelis, a vállalat egyik alapítója.

Az NTP több mint 230 dolgozót foglalkoztat hat telephelyen. Az NTP Forklifts Australia eddigi vezetősége, Damien Garvey és Jason Perdelis a Jungheinrich többségi tulajdonszerzése után is a vállalat vezetői maradnak. A Jungheinrich konszern irányítása alatt az NTP Forklifts Australia önálló márkaként marad továbbra is a piacon.

Jungheinrich AG

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik az anyagmozgató gépek, valamint a raktári és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei valamennyi német tőzsdén forgalomban vannak. 

NTP Forklifts Australia

Az 1983-ban alapított NTP vezető kereskedő vállalat az ausztrál piacon az anyagáramlás technológia területén. Kínálatában számos piacvezető nemzetközi márka szerepel, melyet országos szervizhálózat és termékspecifikus, az ügyfelek igényei szerint kialakított további szolgáltatások egészítenek ki.

Kérdéseivel forduljon hozzánk:

Wagner Lívia, Marketingreferens

Tel.:+3623531-552
Fax: +36 23 531-501

livia.wagner@jungheinrich.hu

www.jungheinrich.hu

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop