20.02.2017

LogiMAT 2017 „CONNECTIVITY FOR YOUR BUSINESS“

• A LogiMAT 2017 legnagyobb kiállítója • Fókuszban: digitalizálás és hálózatépítés, automatizálás, energiahatékonyság, biztonság • Intralogisztika 4.0: a Jungheinrichnél már működő gyakorlat

A kiállításon a Jungheinrich a „CONNECTING WITH YOUR BUSINESS“ mottó jegyében 2017. március 14 és 16. között mutatja be a nemzetközi szakmai közönségnek az intralogisztika 4.0 kihívásaira kifejlesztett  integrált megoldásait. Több mint 804 négyzetméteres kiállítási standjával a Jungheinrich az idei évben ismét a LogiMAT legnagyobb kiállítója.

A vállalat a 9-es csarnok 9B05 standján mutatja be legújabb termékeit és megoldásait. A kiállítás látogatói élőben megtekinthetik a Jungheinrich teljes körű intralogisztikai megoldásait - modern anyagmozgató gépeket, logisztikai rendszereket, szoftvereket, valamint digitális megoldásokat.

„A Jungheinrich a digitalizálás, a hálózatépítés és az automatizálás megatrendjei által támasztott kihívások szerint igényre szabott megoldást nyújt ügyfeleinek. Az intralogisztika 4.0 nálunk már működő gyakorlat. Átfogó termékkínálatunkkal többlet értéket nyújtunk partnereinknek” - nyilatkozta Dr. Lars Brzoska,  a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója. „Nálunk mindenki az üzemen belüli igényeinek megfelelően a legjobb megoldást kapja. A LogiMAT-on mindez élőben is megtapasztalható. Standunkon a látogatók átélhetik intralogisztikai megoldásainkat. Kiemelt látnivalóink többek között a legújabb vezető nélküli szállító eszközeink, mint például az EZS 350a típusú vontató és az EKS 215a típusú komissiózó targonca, melyeket a LogiMAT kiállításon élőben is kipróbálhatnak.”

Újdonságok 2017

A LogiMAT kiállításon bemutatott termékújdonságok egyike az új elektromos gyalogkíséretű emelőkocsi, az ERE típus. Ez a kis gép kategóriájában a leghatékonyabb, a piacon elérhető legrövidebb és leggyorsabb emelőkocsi maximális rakodási teljesítménnyel. Az EMD 115i típusú gyalogkíséretű targonca szintén megtekinthető a kiállításon. A lítiumion akkumulátorral működő gép a világ legrövidebb univerzális targoncája, a 2017-es IFOY (Év Targoncája Díj) várományosa. Ezen kívül a Jungheinrich az új ETV Q20/Q25 típussal egy teljesen átdolgozott négyutas targoncát  is bemutat, amely minimális alapterületen alkalmazható és az állítható villáknak köszönhetően akár 12 méter szélességben 10,7 méter magasságig emel. Az új vezető nélküli, automata szállító eszközökkel a vállalat továbberősíti vezető szerepét a logisztikai rendszerek területén. Az EZS 350a típusú automata vontató egyszerűen integrálható már működő üzemszerkezetbe és tökéletesen alkalmazható standardizált szállítási folyamatok elvégzésére a gyártáskiszolgálás során. Az EKS 215a kiválóan alkalmas zárt rakodólapok keresztirányú felvételére és szállítására. Vegyes üzemben manuális gépekkel és gyalogosan is alkalmazható.

Digitalizálás, hálózatépítés és automatizálás   

Az intralogisztika 4.0 főbb irányzatait a Jungheinrich a gyakorlatba is átületeti innovatív termékeinél és digitális megoldásainál. Egyre több vállalat ismeri fel a növekedési lehetőségeket a raktári folyamatok optimalizálásában az automatizálás és a digitális megoldások segítségével. A WMS raktárirányítási rendszerrel a Jungheinrich különböző opciókat kínál a szállítási utak és a raktári hozzáférés optimalizálására: az egyszerű kezdő megoldástól kezdve a komplex megoldásokig további moduláris bővítési lehetőségekkel. A partner által használt, egyedi rendszerek egyszerűen integrálhatóak. Az ISM Online rendszerrel, a Jungheinrich díjnyertes flottamenedzsment rendszerével, hatékonyabban irányítható az üzemen belüli logisztika. 2017-ben a Jungheinrich tovább bővíti a rendszert a hozzáférés-vezérlés, akkumulátor-menedzsment és karbantartás-menedzsment modulokkal. Ezek az újítások segítik az üzemeltetési költségek csökkentését és a hatékonyság növelését. Az olyan digitális megoldásokkal, mint az IFOY (Év Targoncája) Díjra nevezett Indoor helymeghatározó rendszer, mely felismeri a targoncák helyét a raktárban, vagy a StartSafe modern funkcióellenőrzés, a Jungheinrich további eszközöket biztosít ügyfeleinek a folyamatok optimalizálására és a biztonság fokozására.

Biztonság    

A biztonság téma mindig is központi szerepet töltött be a Jungheinricnél. Minden évben csak Németországban több mint 12.000 baleset történik anyagmozgató gépekkel. A Jungheinrich asszisztens rendszereivel hatékonyan megelőzhetőek a balesetek. A Jungheinrich számára, mint családi vállalkozás az ember a legfontosabb. Legfőbb cél, hogy a Jungheinrich targoncák kezelői sérülés nélkül végezzék munkájukat.  A balesetek megelőzése  költségmegtakarítást is jelent. A Jungheinrich számos megoldást kínál a dolgozó, a gép és a raktár megóvására. Többek között  különböző kezelőt  támogatóasszisztens rendszert, digitális megoldásokat, valamint tanácsadást, mint például az új „SAFEwalk”.

Energiahatékonyság   

Az ágazatban egyedülálló energiahatékonysággal rendelkeznek a Jungheinrich anyagmozgató gépek. Jelenleg a Jungheinrich az egyetlen olyan gyártó vállalat, amely a töltőkészülékektől kezdve az energiatárolókon keresztül a meghajtó egységig mindent egy kézből kínál. Ezt a szakértelmet bizonyítja az egyedülálló „2Shifts1Charge” (két műszak egy feltöltéssel) garancia. A lítiumion technológia alkalmazásával a vállalat vezető piaci pozícióra tör. 2017-ben szinte valamennyi új targonca már lítiumion technológiával is elérhető lesz. A Jungheinrich a lítiumion akkumulátorok házon belüli gyártását is tovább bővíti.

A Jungheinrichről

Az 1953-ban alapított Jungheinrich AG nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 36 országban saját értékesítési vállalattal, további 70 országban pedig partnervállalatokkal van jelen.  Jungheinrich több mint 15.000 munkavállalót foglalkoztat és 2015-ben 2,75 milliárd eurós forgalmat bonyolított.  A Jungheinrich részvényeket az MDAX tőzsdén jegyzik.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • ÚJDONSÁG!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  102.000 Ft-tól Irány a webshop

 • Ameise raklapemelők!
  Polyuretán és gumi kerekekkel.
  Polyuretán és gumi kerekekkel.

  Mennyiségi kedvezmények! Ingyenes házhoz szállítás.

  92.000 Ft+ÁFA Irány a webshop