03.03.2017

A Jungheinrich EKX 516 típusú magasraktári targoncája elnyerte a Best of Industry Díjat

• Sorozatban másodszor is díjazott • Az EKX 516 típus harmadik díja • A Jungheinrich magasraktári targoncája mértékadó az ágazatban

A Jungheinrich EKX 516 típusú targoncája elnyerte a Best of Industry Díjat az anyagáramlás kategóriájában. Ezzel a 2016-os Év Targoncája Díj és a 2017-es iF Design Díj után már a harmadik díjat nyerte el a hamburgi nagyvállalat magasraktári targoncája. Az elmúlt évben szintén az anyagáramlás kategóriájában nyerte el a Best of Industry Díjat a Jungheinrich - akkor a logisztikai interface szoftver megoldásért.

A díjátadás után így nyilatkozott Armin Holzner, a Jungheinrich logisztikai üzletágának műszaki vezetője: „Az EKX 516 kitüntetése megerősíti elsőosztályú fejlesztési munkánkat, valamint pozíciónkat, mint teljes körű szolgáltató az üzemen belüli logisztika területén. Az online szavazás eredménye azt is bizonyítja, hogy ez az új termék nyilvánvalóan azoknak a tetszését nyerte el, akik számára kifejlesztettük: az ügyfeleinkét és felhasználóinkét. Örömünkre szolgál, hogy immáron egymás után másodszor nyertük el a megtisztelő Best of Industry Díjat.

A mértékadó EKX 516             

Legújabb motortechnológiájával, legmodernebb vezérléstechnikájával és könnyűszerkezetével a Jungheinrich EKX típusa évek óta mértékadó az ágazatban. Kiemelkedik kategóriájában legalacsonyabb energiafogyasztásával és az akár 1.600 kilogrammos teherbírásával. Az EKX 516 maximális emelési magassága 17,5 méter. 

Az EKX 516 alapja a Jungheinrich teljesen újonnan fejlesztett motortechnológiája. A Jungheinrich ennél a típusnál alkalmazott először szinkron hajtómotort: kombinálta a szinkron motorok nagy teljesítményét és energiahatékonyságát a váltóáramú aszinkron motorok költség- és karbantartási előnyeivel. 

A Jungheinrich az EKX 516 típushoz a piacon egyedülállóan két műszak egy feltöltés (2Shifts1Charge) garanciát biztosít. Így a targonca két műszakon keresztül alkalmazható akkumulátorcsere vagy köztes töltés nélkül. Ezzel értékes idő, energia takarítható meg és csökkennek az üzemeltetési költségek, mert nincs szükség csereakkumulátorra, töltőállomásra és drága felszerelésre, valamint a cseréhez szükséges munkaerőre.

Az innovatív Jungheinrich lengéscsillapító rendszer egy szabadalmaztatott világújdonság a magasraktári targoncák piacán. A rendszer jobb menettulajdonságokat garantál egyenetlen talajon, növeli a rakodási teljesítményt és nagyobb biztonságot nyújt. Az EKX 516 innovatív kezelési koncepciója mindemellett optimális munkahelyet biztosít a kezelőnek.

Az új EKX 516 típus különböző modulokkal rendelkezik a folyamatintegrációhoz. Ilyen például többek között az RFID technológia, a redundáns magasság- és útmérés, valamint a logisztikai interface. Az opcionálisan rendelhető Jungheinrich raktárnavigáció, a „WarehouseNAVIGATION” alkalmazásnak köszönhetően  a gyakorlatban akár 25 százalékkal nagyobb teljesítmény is elérhető félautomata célmegközelítéssel.

Best of Industry Díj    

A Best of Industry Díjjal a nagy hagyományokkal rendelkező kiadócsoport, a Vogel Business Media, azokat a megoldásokat jutalmazza, melyek már valamilyen ipari díjat nyertek vagy amelyekről rendkívüli piaci visszajelzések érkeznek. Az EKX 516 típusú targonca a 2016-os Év Targoncája Díj elnyerésével kvalifikálta magát erre a díjra. A jelölteket kutatókból és szakemberekből álló zsűri, valamint az MM magazin olvasói egy részletes kiválasztási folyamat után választják ki tíz kategóriában. A Jungheinrich már 2016-ban egyszer elnyerte a díjat az anyagáramlás kategóriájában logisztikai interface szoftvermegoldásával.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • ÚJDONSÁG!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  102.000 Ft-tól Irány a webshop

 • Ameise raklapemelők!
  Polyuretán és gumi kerekekkel.
  Polyuretán és gumi kerekekkel.

  Mennyiségi kedvezmények! Ingyenes házhoz szállítás.

  92.000 Ft+ÁFA Irány a webshop