24.06.2017

A Jungheinrich Indoor helymeghatározó rendszere nyerte el az Év Targoncája Díjat az „Év Különlegessége” kategóriában

• Targoncák egyszerű, költséghatékony és rugalmas lokalizálása • Növeli a hatékonyságot és fokozza a biztonságot • A rendszer FleetRadar néven kerül bevezetésre

Májusban a müncheni BMW bemutatóteremben kerültek kihirdetésre a 2017-es Év Targoncája (IFOY Award) Díj győztesei. A Jungheinrich Indoor helymeghatározó rendszere nyerte el az „Év Különlegessége” díjat. Nemzetközi szakmai zsűri díjazta a Jungheinrich saját fejlesztésű digitális megoldásának innovációs értékét és piaci alkalmazhatóságát. Az Indoor helymeghatározó renszer egy digitális megoldás az anyagmozgatógépek helyzetének meghatározására a raktáron belül. A mozgási adatok elemzésének segítségével költség takarítható meg, hatékonyabban üzemeltethető a targoncaflotta és nagyobb biztonság érhető el a raktárban. A targoncák mozgásának pozícióalapú elemzése élőben azonnal, vagy visszamenőleg egy webalapú alkalmazás segítségével érhető el. Minden targoncát a Jungheinrich által biztosított „okos eszközzel” szerelelnek fel. A raktárban elhelyezett Bluetooth-adók, úgy nevezett beacon-ok segítségével jön létre a kommunikáció és a targonca helyzetének meghatározása.  A rendszer minimális költséggel és beszereléssel telepíthető. Minden raktárkörnyezetben négy funkció érhető el: TruckFinder, ZoneGuard, SpeedZoning és RouteOptimizer.

Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich értékesítésért felelős igazgatótanácsi tagja így nyilatkozott a díjátadás után: „Az Indoor helymeghatározó rendszer kitüntetése bizonyítja, hogy a Jungheinrich targoncagyártó, logisztikai szolgáltató és szoftverfejlesztő egyben. A digitális megoldások egyre fontosabb szerepet játszanak az üzemen belüli logisztikában. A Jungheinrich éppen ezért konzekvensen ilyen irányba is fejleszti kínálatát, hogy minél inkább megfeleljen az ügyfelek igényeinek. Az Indoor helymeghatározó rendszer egy felhasználóbarát és költséghatékony megoldás, melynek hasznalátával ügyfeleink átláthatóbbá tehetik raktáraikat, valamint növelhetik termeléknységüket és fokozhatják a  biztonságot. Ezáltal még sikeresebben üzemelhetnek.”

Indoor helymeghatározó rendszer: FleetRadar

Az Indoor helymeghatározó rendszert a Jungheinrich a Frauenhofer Intézettel közösen együttműködve, a fogyasztói területről már ismert awiloc helymeghatározó technológia alapján fejlesztette ki ipari felhasználásra. A sikeres bevezetés után a funkciók és a teljesítmény kibővítésével az Indoor helymeghatározó rendszer új nevet kapott. A nagyvállalat az anyagmozgatógépek lokalizálására kifejlesztett digitális megoldást Jungheinrich FleetRadarnak nevezte el. A rendszer négy alkalmazási modullal áll az ügyfelek rendelkezésére. A TruckFinder funkció azonnal megmutatja  a targonca elhelyezkedését a raktárban. A ZoneGuard modullal definiálhatóak azok a raktári területek, amelyekben a targonca dolgozhat. Amint a gép elhagyja a hozzárendelt munkaterületet, a kiválasztott felhasználó egy figyelmeztető e-mailt kap. A SpeedZoning használatával az ügyfél meghatározott területeken sebességkorlátozási vagy figyelmeztető jelzéseket állíthat be. Amennyiben egy targonca átlépi a zónát, az okos eszköz kijelzőjén azonnal megjelenik az információ a kezelőnek. A RouteOptimizer funkció segíti a raktár optimális működésének kialakítását a megtett útvonalak vizuális elemzésével.

Év Targoncája Díj - IFOY Award

Az IFOY Award, Év targoncája Díj a gazdaságosság és innováció keretében azzal a céllal indult útjára, hogy a szakmai tapasztalat alapján az intralogisztikai ágazat mértékteremtő innovációs díja legyen. Minden évben egy nemzetközi, vezető szakújságírókból álló független zsűri választja ki a legjobbakat. A végső döntést semleges tesztelés és egy tudományos innovációs ellenőrzés (Innovation Check) alapján hozzák meg. Mindkét tesztelési sorozat folyamán a döntősöket a mindenkori versenytárs gépekkel hasonlítják össze. Az IFOY Award tulajdonosa a VDMA anyagmozgatási és logisztikai rendszerekért felelős szakmai egyesülete, fővédnöke a Német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium.

 

 

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • ÚJDONSÁG!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  110.000 Ft-tól Irány a webshop

 • Ameise raklapemelők!
  Polyuretán és gumi kerekekkel.
  Polyuretán és gumi kerekekkel.

  Mennyiségi kedvezmények! Ingyenes házhoz szállítás.

  97.000 Ft+ÁFA Irány a webshop