06.11.2017

Automata gyártáskiszolgálás

Akár 5 tonna vontatmány automata vontatása. Biztonságos működés vegyes üzemben is manuális gépekkel és emberi meghajtással. Teljes értékű kézi és automata alkalmazás.

A Jungheinrich a LogiMAT 2017 kiállításon mutatta be EZS 350a típusú új vezető nélküli szállítórendszerét, melynek alapja a jól bevált EZS 350XL típusú elektromos vontatótargonca. Az új automata vontató akár 5 tonna vontatmány szállítására is képes. A felhasználónak nem kell a standard szállítási feladatokat, mint például gyártáskiszolgálás elvégeznie, hanem más fontosabb feladatokra összpontosíthat.

Irene Pichlmaier, a Jungheinrich automata anyagmozgató gépekért felelős termékmenedzsere így nyilatkozott a gépekről: „Sok vállalatnál vannak naponta visszatérő üzemen belüli szállítási feladatok, melyek költségesek és sok munkaerőt lekötnek. Pont ezen folyamatokra kiválóan alkalmas az automata EZS 350a. Hatékonyságának és folyamatbiztonságának köszönhetően gazdaságos alternatívája lehet a klasszikus elektromos vontatónak. Ügyfeleink az EZS 350 típussal ugyanúgy tudják használni a már meglévő vontatmánykocsikat.”  Az EZS 350a vontató szériafelszereltségéhez tartozik a személyvédelmi rendszer, amely időben felismeri az akadályokat. A Jungheinrich így biztosítja, hogy a vontatótargonca időben megálljon, amennyiben egy személy keresztezi útját vagy más akadályok kerülnek elé és csak abban az esetben halad tovább, ha az út ismét felszabadul. Az EZS 350a megbízhatóan alkalmazható vegyes üzemben is, manuális targoncákkal vagy emberi meghajtással. 

A vontató egyszerűen csatlakoztatható már meglévő IT- és hálózati környezetbe. Az EZS 350a kommunikációjához a már működő WLAN struktúra használható. Amennyiben egy már meglévő rendszerhez, például a a Jungheinrich WMS (raktárnavigációs) rendszeréhez vagy más WMS/ERP rendszerhez kell csatlakoztatni, a Jungheinrich logisztikai interfész eszközével ez könnyen megoldható. 

Az EZS 350a navigációjához nincs szükség átalakításra a padlóban. A navigáció lézernavigációval történik. A lézernavigációhoz az útvonal mentén a megfelelő helyeken, mint például állványokon, oszlopokon és falakon reflektorpaneleket helyeznek el vagy a természetes környezetet használják. A nagyfokú pontosságnak köszönhetően a targoncák milliméter pontosan pozícionálhatók az előre meghatározott útvonalakon. Az EZS 350a vontatóhoz különböző navigációs fajták használhatóak. Ezeket a projektre és a környezetre szabottan be lehet állítani, továbbá hibridnavigáció is alkalmazható. Az EZS 350a típus az automatizálás ellenére manuálisan is irányítható. Ennek köszönhetően az áru egyedi elosztását kényelmesen egy dolgozó is átveheti.

Az EZS 350a vontatótargoncát 24 V-os váltóáramú motor hajtja. A motor teljesen karbantartásmentes és rendkívül energiahatékony. Az EZS 350a targonca lítiumion technológiával is rendelhető. Gyors töltési idő, karbantartásmentesség és hosszú élettartam - ezek az új generációs Li-ion akkumulátorok előnyei.

Automata, vezető nélküli targoncák a Jungheinrichtől 

A Jungheinrich kizárólag saját gyártásban készülő szériagépeket automatizál. Ennek előnye, hogy kipróbált, folyamatosan továbbfejlesztett targoncákról van szó, melyek a gyakorlatban már bizonyítottak. A Jungheinrich ezeket a szériagépeket szereli fel navigációs és kiegészítő biztonsági technikával az automatára történő átalakításhoz. A Jungheinrich automata, vezető nélküli targoncáinak kínálata az 5 tonna szállítási teljesítménytől egészen a 6 méteres emelési magasságig terjed. Ezáltal a Jungheinrich ügyfeleinek legkülönbözőbb igényeit is ki tudja szolgálni.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • ÚJDONSÁG!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  110.000 Ft-tól Irány a webshop

 • Ameise raklapemelők!
  Polyuretán és gumi kerekekkel.
  Polyuretán és gumi kerekekkel.

  Mennyiségi kedvezmények! Ingyenes házhoz szállítás.

  97.000 Ft+ÁFA Irány a webshop