26.10.2017

19,1 kilométer állvány az Opel új alkatrészelosztó központjában

• Rakodólapos állványok, kézi állványok és Jungheinrich targoncák • Előkészítés, tervezés és megvalósítás egy kézből

Hamburg/ Bochum, 2017. szeptember 22.

Az Opel autógyártó vállalat megnyitotta Bochumban európai alkatrészellátó logisztikai központját. A 12 futballpálya nagyságú raktárcsarnokból több mint 11 millió Opel tulajdonost látnak el alkatrészekkel egész Európában. A raktár központi részét egy összességében több mint 19,1 kilométer hosszú Jungheinrich állványrendszer alkotja. A raktárban különböző típusú állványrendszereket építettek: állványokat rakodólapok tárolására és kézi kiszolgálású állványokat különböző kisalkatrészek raktározására.

„60 év tapasztalatából tudjuk, hogy az állványrendszer a raktár alapvető alkotóeleme. Állványok nélkül nincs raktár. A Jungheinrichnél mi éppen ezért sok időt és energiát fordítunk arra, hogy ügyfeleinknek a megfelelő állványrendszert biztosítsuk. Bochumban az autóiparban szerzett többéves tapasztalatunkat figyelembe véve tudtunk az Opel számára egy tökéletes állványrendszert tervezni. Így már a kezdetektől, a rendszer tervezésénél is együttműködtünk” - nyilatkozta Ralph Matenia, a Jungheinrich felelős projektvezetője.

A Jungheinrich már 60 éve épít állványrendszereket. Napjainkban a vállalat vezető szerepet tölt be a különböző típusú raktári állványok értékesítésében. A kínálat kiterjed rakodólapok, tárolóládák, dobozok, tárolótálcák vagy akár szálanyagok tárolására alkalmas állványokra. A világ egyik vezető anyagmozgatógép gyártójaként a Jungheinrich pontosan ismeri azokat a követelményeket, melyeknek a targoncával kiszolgált állványoknak meg kell felelniük. Világszerte többezer raktár tervezéséből, fejlesztéséből, kivitelezéséből és üzembe helyezéséből származó tapasztalatát felhasználva a Jungheinrich minden egyes partnerének a megfelelő raktári megoldást kínálja. Mindemellett az ügyfél nyeresége játssza a legfontosabb szerepet.

A bochumi 200.000 négyzetméteres raktárban tolóoszlopos targoncákat használnak. Használatuk nagyfokú rugalmasságot biztosít folyamatos készenlét mellett. A Jungheinrich ETM 216 típusú tolóoszlopos targoncái akár 8.720 mm magasságig is emelnek. Az Opel raktárirányítási rendszeréhez (WMS) csatlakozva a targoncák minden raklaphely megközelítésénél automatikusan, megfelelően pozícionálják a villákat. A raktár különlegessége az EZS 350 típusú komissiózó vontatótargonca alkalmazása. Ezzel a vontatmány rendszerrel az Opel egy útvonalon képes több ügyfélmegbízást több szinten is szétválogatni. A raktár végső kiépítésekor az Opel kereken 60 anyagmozgatógépet fog raktárában üzemeltetni.

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • ÚJDONSÁG!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  110.000 Ft-tól Irány a webshop

 • Ameise raklapemelők!
  Polyuretán és gumi kerekekkel.
  Polyuretán és gumi kerekekkel.

  Mennyiségi kedvezmények! Ingyenes házhoz szállítás.

  97.000 Ft+ÁFA Irány a webshop