06.11.2017

LMC Caravan a Jungheinrich logisztikai megoldásait választotta

• Automatikus darabáru tároló raktár 9.600 hellyel • Két EKX 516k típusú magasraktári targonca szolgálja ki a négyfolyosós szűkfolyosós raktárt • A Jungheinrich szoftvermegoldásai irányítják az anyagáramlást

Az LMC Caravan GmbH & Co., lakóautó és lakókocsi gyártó német nagyvállalat az üzemen belüli logisztika szakértőjét, a Jungheinrichet bízta meg új raktártechnikájának és anyagáramlási folyamatainak kialakításával.

A megbízás egy 9600 tárolóládát tartalmazó automatikus darabáru tároló rendszert, valamint egy 3801 rakodólap tárolására alkalmas szűkfolyosós raktárt tartalmaz. Az LMC Caravan GmbH & Co., amely az európai piacra gyárt lakóautókat és lakókocsikat, az utóbbi évek dinamikus növekedésének köszönhetően bővíti logisztikai kapacitását gyártó telephelyén, az észak-német Sassenbergben. A bővítés célja a teljes logisztikai láncon belül az anyagáramlás optimalizálása. „A Jungheinrich logisztikai megoldásai meggyőzőek voltak számunkra. Segítségükkel a jövőbeli logisztikai kihívásokra tartósan fel tudunk készülni. Nagyon pozitívan értékeljük a Jungheinrichhel kialakított együttműködést és a projekt sikeres megvalósítását – nyilatkozta Timo Tesch, az LMC Caravn logisztikai vezetője.

Az automatikus darabáru tároló rendszert egy szállítórendszer segítségével kötötték össze 4 munkahellyel, amelyeket úgy terveztek, hogy ne csak a betárolásra, hanem a komissiózási folyamatok elvégzésére is alkalmasak legyenek. Két-két munkahely párban állt össze úgy, hogy egy közös szállítási vonalat használhatnak. A 12,5 méter hosszú raktárcsarnok helytakarékos kihasználása érdekében az automatikus darabáru tároló rendszert úgy helyezték el, hogy a 600 x 400 mm alapú tárolóládák és rakodótálcák  dupla mélységben elférnek keresztirányban. Ez egy rendkívül keskeny kialakítást tesz lehetővé. A Jungheinrich WMS (raktárirányítási rendszer) biztosítja a beépített WCS (raktárellenőrzési) rendszerrel együtt az automata darabáru tároló működését. A hozzáférési idő optimalizálására a WCS/WMS a megfelelő stratégiát alkalmazza, amely a teljes rendszer maximális teljesítményét támogatja. A 77,7 méter hosszú és 21 méter széles raktárcsarnokban közel 1.630 négyzetméteren az automatikus darabáru tároló rendszer mellett helyet kapott egy szűkfolyosós raktár is négy teljes folyosóval. Itt két EKX 516k típusú magasraktári targoncát használnak teleszkópvillával. Mindkét szűkfolyosós gép induktív megvezetéssel működik, a részben automata raktárhely-megközelítést pedig a Jungheinrich raktárnavigációja vezérli. 

A Jungheinrichről

Az 1953-ban alapított Jungheinrich AG nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 36 országban saját értékesítési vállalattal, további 70 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 15.000 munkavállalót foglalkoztat és 2016-ben 3,1 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az MDAX tőzsdén jegyzik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • ÚJDONSÁG!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  110.000 Ft-tól Irány a webshop

 • Ameise raklapemelők!
  Polyuretán és gumi kerekekkel.
  Polyuretán és gumi kerekekkel.

  Mennyiségi kedvezmények! Ingyenes házhoz szállítás.

  97.000 Ft+ÁFA Irány a webshop