10.08.2018

Új képzést indít a Jungheinrich

· Új mechatronikai technikus képzés mezőgazdasági és építőipari gépekhez · Szerviz utánpótlás oktatása Warendorfban · Duális képzés biztosítja a szakképzett munkaerőt

Duális képzéssel előzi meg a Jungheinrich a munkaerőhiányt

Hamburg / Warendorf: A Hamburgban működő Jungheinrich AG a munkaerőhiány hatékony megelőzésére új lehetőségeket keres és újraszervezi az értékesítési és szervizcsapat műszaki továbbképzését.  2018 augusztusától a vállalat első körben 26 fiatal férfit és nőt képez mechatronikai technikusnak mezőgazdasági és építőipari gépekhez, akik a szakiskolai képzésük befejezése után szerviztechnikusként állnak munkába Németországban.

Roman Martin, a Jungheinrich németországi vállalatának emberi erőforrásokért felelős alelnöke így nyilatkozott: "Az erőteljes növekedés miatt egyre fontosabb számunkra, hogy képzett munkavállalókat alkalmazzunk.  Olyan fiatalokat keresünk, akiket szenvedélyesen foglalkoztat a technológiai fejlődés, a technikai szakértelem és jó a kommunikációs készségük.  A Jungheinrich targoncák műszakilag hasonlítanak a mezőgazdasági és építőipari gépekhez. Ez az ipari képzés optimális arra, hogy ezek a fiatalok szerviztechnikusként is szakértővé váljanak.

A kurzus elméleti részét Warendorfben, Észak-Rajna-Vesztfáliában közös blokkosított órákon sajátíthatják el a hallgatók.  A helyi Paul-Spiegel szakiskolában külön osztályt hoznak létre, kimondottan a Jungheinrich gyakornokok számára, ahol a jelölteket együtt oktatják. A Jungheinrich oktatási partnere a DEULA Vesztfália-Lippe Kft., amely a Steinfuhrt-Warendorf helyi kamarával együtt kiegészítő tanfolyamot is tart.

A 2019-es képzési évre már most pályázhatnak a jelentkezők a Jungheinrichnél.  A minimális képesítési követelmény a középfokú iskolai bizonyítvány, valamint a matematika és a fizika kiváló ismerete. "Új gyakornokaink izgalmas és változatos időtöltésre számíthatnak a Jungheinrichnél.  A három és fél éves gyakornoki program alatt rengeteg különböző területről szerezhetnek ismereteket: a javítás és karbantartás, a hibák feltárása és elhárítása, a berendezések és rendszerek ellenőrzése, beállítása és összekapcsolása, valamint az elektronikus, mechanikus, pneumatikus és hidraulikus alkatrészek szerelése.  A gyakornokoknak vonzó juttatáscsomagot is kínálnak, beleértve a garantált foglalkoztatást és a B kategóriás vezetői engedély finanszírozását "- hangsúlyozta Roman Martin.

A Jungheinrichről

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 39 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 15.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az MDAX tőzsdén jegyzik.

 

 

 

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop