12.08.2018

A Jungheinrich virtuális valóság tréningje elnyerte az Immerzív Oktatási Díjat

• A virtuális oktatás elvégezhető bárhol, bármikor • A teljes targoncaflotta megjeleníthető 3D modellhez hasonlóan • Az oktatás során a hibák bemutatása kockázat nélkül

Immerzív OKtatási Díj

Hamburg: A Jungheinrich kimagaslóan sikeresen szerepelt az Immerzív Oktatás Díj pályázaton 2018-ban és arany fokozatú díjat nyert az "Ügyfélprojekt" kategóriában.  A zsűri úgy értékelte, hogy a Jungheinrich Fejlesztési Központban használt  virtuális valóság (VR) rendkívül hatékony eszköz az új technológiák gyors és gazdaságos oktatására. A hamburgi székhelyű intralogisztikai specialista a VR (virtuális valóságot) használja az Európa különböző országaiból érkező szerviztechnikusok alap- és továbbképzésére.  A díjnyertes VR-képzés részeként technikusok egy virtuális raktárkörnyezetben gyakorolhatnak, ahol valamennyi Jungheinrich targoncát különböző munkakörülmények között ismerhetik meg.  Ebben a környezetben esetleges anyagi kár vagy személyi sérülés nélkül demonstrálhatják és gyakorolhatják a különféle alkalmazási lehetőségeket. A Jungheinrich ezzel sikeresen növelte az általa nyújtott képzés rugalmasságát, miközben jelentős időt és utazási kiadásokat takarít meg.

Thomas Diwan, a Jungheinrich Fejlesztési Központ vezetője így nyilatkozott: "A képzésben résztvevők teljesen elfelejtik, hogy virtuális környezetben vannak.  Minden teljesen valósághűnek hat.  A tapasztalatok azt mutatják, hogy a VR képzés részeként megtanult mozdulatsorok sokkal biztosabbak a későbbi valós alkalmazásokban és a hibaarányok jelentősen csökkentek.  A jövőben a Jungheinrich a VR oktatás további bővítését tervezi. Ez a kitüntetés pedig bizonyíték arra, hogy jó úton járunk. "

A VR képzés két Jungheinrich dolgozó ötlete alapján indult el, számítógépes játékok használata közben született.  Majd a kollégákkal közösen kidolgozták a Virtuális Valóság  gyakorlati koncepcióját.  A tréning során a résztvevő egy speciális szemüveg segítségével  virtuális raktári környezetbe kerül.  A különböző oktatási egységek lehetővé teszik számukra, hogy minden oldalról betekintést nyerjenek a kiválasztott targoncák működésébe, belső részegységeibe és a megfelelő szerszámokkal elvégezzék a javítási munkálatokat.  A Jungheinrich targoncák teljes flottája valós méretű 1:1 méretarányú 3D-s modellként jeleníthető meg. Különlegessége, hogy minden gépegység külön is szétszerelhető.  Lehetőség van a logisztikai funkciók és folyamatok valósághű megjelenítésére.  A virtuális valóság tehát lehetővé teszi az oktatás során a hibák bemutatását kockázat nélkül.

A Jungheinrichről

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 17.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az MDAX tőzsdén jegyzik.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  566.100 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  110.000 Ft-tól Irány a webshop