19.10.2018

Automata raktár új méretellenőrző rendszerrel

Automata raktár több mint 10.000 raktárhellyel 12 folyosóban.   Öt Jungheinrich ETX 515a típusú automata magasraktári targonca.   Az új rakományméret ellenőrző rendszerrel nincs szükség szállítópályára.

A Depro-Kautzky Szövetkezet a Weimar közeli Wenkbachban egy teljes körű intralogisztikai megoldást rendelt a Jungheinrichtől. Az élelmiszereket raktározó és szállító logisztikai szolgáltató rendelése kiterjed egy új 12 folyosós automata raktárra, melyben 10.128 raktárhely található, valamint öt Jungheinrich ETX 151a típusú automata, vezető nélküli szállítórendszerre. A targoncákat teleszkóp villákkal szerelik fel, melyekkel akár 12,8 méter magasságig képesek rakodni. Az enegiaellátás áramvezető síneken keresztül biztosított, melyek folyamatos üzemeltetést biztosítanak. A Jungheinrich megoldás különlegessége, hogy a rakodólapok automata területre történő átadásánál nincs szükség szállítópályára. Az átadást manuálisan tolóoszlopos targoncákkal oldották meg. A raklapok méretének ellenőrzése 36 karos átadóhelyen történik. Az átadóhely felett elhelyezett szenzorok ellenőrzik a rakományképző egységeket minden oldalról, így biztosítják a zavartalan kezelést.  Wolfgang Schratz és Gert Kautetzky, a szövetkezet igazgatói így nyilatkoztak: „A Jungheinrich méretellenőrző rendszerével helyet takarítunk meg, nagyobb teljesítményt érünk el és az  üzemeltetés során felmerülő hibák gyakorlatilag kizárhatók. A rendszert az ESM Ertl Rendszerlogisztikai Kft. ajánlotta, ahol sikeresen működik már. Éppen ezért tudatosan belülről kifelé végeztük a tervezést és a raktár többi részét a logisztikai megoldás köré fejlesztettük”. A targoncák és a rendszer hozzáférésének vezérlésére a Depro-Kautetzky a Jungheinrich raktárellenőrzési rendszerét (WCS) választotta. Ez ellenőrzi az egységrakományt a betároláskor a szűkfolyosóba és továbbítja a raktárirányítási rendszernek (WMS). Az első egységek üzembe helyezése 2019 májusában várható.

A Jungheinrichről

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 17.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az MDAX tőzsdén jegyzik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop