05.12.2018

Automatizált logisztikai központ a Ferrero számára

• Magasraktár három hőmérsékleti zónával   • Teljes körű intralogisztikai megoldás a Jungheinrichtől

A Ferrero édeséggyártó nagyvállalat új automatizált logisztikai központot épít az észak-franciaországi Rouen közelében, Villers-Ecallesben található telephelyén. A Ferrero Csoport a projekt megvalósításával a hamburgi logisztikai szakértő vállalatot, a Jungheinrichet bízta meg, így fővállalkozóként valamennyi intralogisztikai megoldást a Jungheinrich biztosít egy kézből.

Az 59 méter hosszú, önhordó szerkezetű magasraktár (Silo) nyolc folyosóval rendelkezik, teljes kapacitása összesen 18.630 raklappozíció.  A nyolc szűkfolyosós állványrendszerben üzemelő Jungheinrich felrakógépek teleszkópos villáikkal dupla-mélységbe képesek az áru ki és betárolására 13 szinten.

A kamionok ki- és berakodása is automatikusan történik,  melyhez szintén a Jungheinrich biztosította a megoldást. Szállítópálya köti össze a különböző funkciókat ellátó területeket. Az automata eszközök a Jungheinrich vezérlő technikáján keresztül kapcsolódnak közvetlenül a Ferrero raktármenedzsment rendszeréhez. 

Franck Verween, a francia Jungheinrich Logisztikai Rendszerek vezetője így nyilatkozott a projektről: „A rendszer rendkívüli teljesítményre képes. Különösen egyedinek számít az itt megvalósított megoldás, mivel a raktárban három különböző hőmérsékleti zóna kezelését kellett figyelembe venni.” 

A rendszer üzembehelyezése 2019 elején várható.

A Jungheinrichről

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 17.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az MDAX tőzsdén jegyzik.

 

 

 

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  566.100 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  110.000 Ft-tól Irány a webshop