19.12.2018

German Design Award 2019 - ötszörösen díjazott a Jungheinrich

Szenzációs eredmény - öt German Design Award 2019.   Az „Ipar” kategóriában az ETV 216i típusú tolóoszlopos targonca arany minősítést nyert. További díjazottak: az EJE 116 típusú elektromos raklapszállító, a Jungheinrich márka újra pozicionálása, valamint a sikeres kiállítói megjelenés a LogiMAT szakvásáron. A zsűri különdíjban részesítette a Jungheinrich Intranetet, a vállalat belső kommunikációs hálózatát.

Az elismert German Design Award-t (Német Formatervezési Díjat) minden évben azon termékeknek és formai koncepcióknak ítélik oda, melyek jelentősen formálják és alakítják a nemzetközi formatervezési trendeket. Az idei évben a Jungheinrich öt területen nyerte el a megtisztelő díjat.

A legnagyobb győzelmet az ETV 216i típusú tolóoszlopos targonca nyerte el, melyet teljesen újszerű megjelenésével az „Ipar” kategóriában aranyéremmel jutalmaztak. Az innovatív targonca titka: a teljesen integrált lítiumion-akkumulátor harmonikusan illeszkedik a gép koncepciójába. Nemcsak külsőleg mutat jól, hanem jelentősen jobb ergonómiát is biztosít. A kezelőnek sokkal nagyobb a mozgásszabadsága és jobb a látótere minden irányba. Az eredmény: rendkívül felhasználóbarát kezelés és biztonság a raktárban.

Az EJE 116 típusú elektromos raklapszállító szintén az „Ipar” kategóriában nyert díjat - kiválóan alkalmas rakodólapok gazdaságos szállítására rövid szakaszokon. A zsűrit elsősorban kompakt, következetes külső megjelenése és a műszakilag kiforrott, érzékelő rendszerrel felszerelt, innovatív, többfunkciós kezelőkarja győzte meg, amely megbízható üzemeltetést és ergonomikus kezelést tesz lehetővé. Emellett a Jungheinrich márka újra pozicionálását is díjazta a zsűri a „Márkaidentitás” kategóriában. A Jungheinrich jól összehangolt, egységes márkaélményt nyújt minden kapcsolódási ponton. Ezt tükrözik a 2018-as LogiMAT szakkiállításon bemutatott standok, melyeket a „Vásár és kiállítás” kategóriában díjaztak, valamint a Jungheinrich Intranet, melynek felhasználóbarát előnyeit emelték ki.

Michael Niebuhr, a Jungheinrich AG ipari design tervezője így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk arra, hogy a Jungheinrich innovatív formatervezési megoldásai összesen öt díjat nyertek. Ez az eredmény arra ösztönöz minket, hogy a jövőre előre gondolva és az új technológiákra, trendekre nyitottan folytassuk fejlesztéseinket. A design több mint a gépeink külső megjelenése. A design a vállalat arca, a siker része, a funkcionalitás, a minőség és az innovációs erő vizuális kifejezése.

A German Design Award – Német Formatervezési Díj – a formatervezési egyesület nemzetközileg elismert, magasrangú kitüntetése. Küldetése az egyedi tervezési trendek feltárása, bemutatása és díjazása. Évente díjazza a termék- és kommunikációdesign területéről a legjobb pályázatokat, amelyek területükön belül előre mutatók a nemzetközi formatervezés területén. A 2012-ben alapított German Design Award egyike a legismertebb formatervezési megmérettetésnek világszerte és nagy tekintéllyel bír a szakmai körökön túl is.

A German Design Award-t a Német Márka- és Formatervezési Tanács ítéli oda. Az alapítványt 1953-ban a német szövetségi parlament kezdeményezésére alapították a gazdaság támogatása céljából, hogy a formatervezésen keresztül a márkaértéket növeljék. Ennek köszönhetően a Formatervezési Tanács világszerte szakmailag vezető szerepet tölt be a kommunikáció és márkaépítés területén. Az alapítvány exkluzív tagsági hálózatának tagja a gazdasági szervezetek és intézmények mellett számos neves vállalat tulajdonosa és márkaigazgatója.

A Jungheinrichről

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 17.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik.

 

 

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop