27.02.2019

A kategória egyik legerősebb elektromos targoncája

• Elektromos targonca 9 tonna teherbírással • Finomhangolt választék maximálisan az igényekre szabottan • Új mértéket teremt az ergonómia területén

A Jungheinrich a LogiMAT 2019 kiállításon mutatta be elektromos homlokvillás targoncáinak új sorozatát. A nagy teljesítményű 6-os sorozatú EFG elektromos targonca 9 tonna rakomány szállítására alkalmas 900 mm tehersúlyponton, valamint beltéren és kültéren egyaránt alkalmazható.

A Jungheinrich kínálata eddig 5 sorozatra terjedt ki az elektromos villástargoncák esetében. 2019-ben ez kiegészül egy hatodikkal. A 6-os sorozatú EFG típussal a Jungheinrich tovább bővíti elektromos targonca kínálatát a nagyobb teherbírás területén. Az EFG 6-os sorozata kifejezetten a nagy igénybevételű alkalmazásokra, az ital- és építőanyag kereskedelem, valamint gépipar számára került kifejlesztésre. 9 tonna teherbírásával 900 mm tehersúlyponton a Jungheinrich az egyik legerősebb elektromos targoncát kínálja az intralogisztika piacán. 

„A mottónk mostantól: nagy, nagyobb, EFG.  Az EFG 6-os sorozata koncentrált teljesítményt és maximális hatékonyságot biztosít ügyfeleink raktáraihoz, és a legnehezebb munkára is kiválóan megfelel”-  nyilatkozta Christian Ehrlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója.  „9 tonnás teherbírásával az EFG 6-os sorozata új mértéket teremt.  Ügyfeleink számára ez maximális teljesítményt jelent minimális fogyasztás mellett.”

Rendkívüli teljesítmény

Az EFG 6-os sorozata elérhető a legújabb lítiumion-technológiával, illetve a bevált savas ólomakkumulátorral egyaránt.  A kifinomult meghajtási koncepciónak köszönhetően, két aszinkron hajtómotorral és két szinkron reluktancia emelőmotorral, az EFG 6-os sorozat minimális fogyasztás mellett maximális teljesítményre képes. Az ágazat ügyfeleinek igényeihez alkalmazkodva a 6-os sorozat alapfelszereltségként drive&liftPLUS kivitelt tartalmaz. A nagy teljesítményű hidraulikablokknak köszönhetően az elektromos villástargonca még súlyos adapterekkel is maximális teljesítményt nyújt. 

Legnagyobb választék az egyéni ügyféligényekre szabottan

A Jungheinrich az EFG 6-os sorozata összesen 14 különböző targoncamodellt tartalmaz, ezáltal a nagy teljesítményű targonca-szegmens legnagyobb választékát kínálja. A négy különböző teherbírás 6 tonnától 9 tonnáig, a két tehersúlypont (600 mm és 900 mm), az 1.240 Ah és 1.548 Ah közötti akkumulátorméretek biztosítják a targonca finomhangolását a vevői igények tökéletes kiszolgálása érdekében.  A hosszú tengelytávú standard változat elnyeli a talaj egyenetlenségeiből adódó rázkódást és nagyfokú menetkomfortot biztosít. A rövidebb kivitelek pedig fordulékonyabbak valamennyi versenytársgépnél.

A lítiumion előnye

A modern lítiumion-technológia alkalmazása jelentősen csökkenti az energiafogyasztást a savas ólomakkumulátorokhoz képest.  A köztes töltésnek és karbantartásmentes működésnek köszönhetően a lítiumion akkumulátorral működő EFG 6 széria sorozat szinte folyamatos üzemeltetést biztosít.  Ugyanakkor a teljes teljesítmény maximálisan kihasználható rendkívül hosszú élettartam mellett. 

Kényelmes munkakörnyezet

Az EFG 6-os sorozata a legjobban felszerelt targonca kültéri használatra. Olyan új területre lép be, ahol eddig csak belsőégésű motorral felszerelt targoncákat alkalmaztak. A targonca teljesen felszerelt, klímával felszerelt kabinnal rendelkezik. Az oldalirányban mozgatható ülés, amely a maga nemében egyedülálló, új normákat állít fel ergonómiai szempontból.

Asszisztensrendszer a maximális biztonságért

Asszisztensrendszerek széles választéka, mint pl. addedview és a zoneCONTROL biztosítja az EFG 6-os sorozat optimális biztonságát.   Az addedVIEW rendszer a legjobb kilátást biztosítja. A négy kamera segítségével a kezelő 360 fokban látja a gépet a belső kijelzőn.  Ez lehetővé teszi a legszűkebb helyeken is a munkavégzést és növeli a biztonságot.  A raktár kritikus, veszélyes pontjain a zoneCONTROL beavatkozik és automatikusan figyelmeztető jelzést ad az üzemeltetőnek vészhelyzetben.

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik. 

 

 

 

 

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  566.100 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  110.000 Ft-tól Irány a webshop