14.03.2019

Nagyobb biztonság a dolgozó, a gép és a raktár számára

• Balesetmegelőzés asszisztensrendszerek alkalmazásával • A veszélyzónák intelligens kezelése zoneCONTROL segítségével • addedVIEW: teljes körű kilátás a digitális kamerának köszönhetően

A raktárak dinamikus növekedése és a folyamatok sokrétűsége növelik a veszélyhelyzetek kialakulását. A Jungheinrich célja, hogy csökkentse az intralogisztikai balesetek számát, valamint hosszútávon előtérbe helyezze a dolgozók és a raktár biztonságának kérdését. Az asszisztensrendszerek segíthetnek előre meghatározni a kritikus helyzeteket és minimalizálni a balesetek kockázatát.  A zoneCONTROL és az addedVIEW a Jungheinrich két olyan rendszere, amelyek mind a raktár biztonságát növelik, mind a raktárfolyamatok hatékony működését javítják.

zoneCONTROL

A zoneCONTROL asszisztensrendszer egy rádiójel alapú rendszer. Egy rádiójelző készülékből, a targoncára szerelt mobil komponensből, egy kijelzőből és egy személyi modulból áll. A targoncák és a rosszul belátható helyeken tartózkodó dolgozók figyelmeztetésén kívül a közlekedési csomópontok szabályozására is használható, így ha több targonca közlekedik az adott területen a maximális elérhető sebességet lassúmenetre korlátozza.

Ugyanez a rádiójelző készülék csatlakoztatható a raktárkapu vezérléséhez is: amikor az engedéllyel rendelkező targonca közelít, a kapu kinyílik, amikor a targoncának nincs ehhez engedélye, akkor zárva marad. Ez esetben a megfelelő targonca kezelője üzenetet kap a targoncára szerelt asszisztensrendszer kijelzőjén, de a targonca automatikusan is csökkentheti a menetsebességet. Továbbá közlekedési vagy figyelmeztető lámpák csatlakoztathatók a rádiójelző eszközhöz. A zoneCONTROL rugalmasan illeszthető a raktár mindenkori igényeihez és nagymértékben alakítható. A rendszer gyártótól függetlenül a már üzemben lévő targoncákra is használható. A rendszer valamennyi funkciója ugyanazokkal a komponensekkel lefedhető. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a raktár változtatása vagy a flotta bővítése esetén is könnyen átállítható. A rendszer nem igényel központi vezérlőegységet, nincs szükség egy külön szerverhálózatra sem. Minden egyes rádiójelző készülék könnyen és egyedileg konfigurálható. Így a raktár kritikus pontjain a biztonság a helyzetnek megfelelően és pontosan javítható a hatékonyság korlátozása nélkül.

addedVIEW

Az addedVIEW egy digitális kamerából álló rendszer, amely a targonca minden oldalára rálátást biztosít.  Különösen a homlokvillás targoncáknál érdemes alkalmazni. A digitális kamera-technológiát a megvilágítási paraméterek dinamikus alkalmazkodásának köszönhetően különösen rosszul megvilágított helyzetekben érdemes használni. Ezáltal elkerülhető a túlzottan megvilágított vagy rosszul megvilágított képi reprodukció, például kültérről a raktárba behajtáskor a világos-sötét átmenetekben, és a kezelő mindig tökéletes képet kap a környezetéről.  Továbbá a digitális kamerák használata lehetővé teszi, hogy a négy különálló kamera képeit valós időben jelenítse meg, és így a kezelő felülről, madártávlatból láthatja a targoncát. A villacsúcsok és az ellensúly is pontosan láthatók a képen. Az addedVIEW asszisztensrendszernek köszönhetően a targoncakezelő szűk, rosszul belátható helyzetekben is biztonságosan, gyorsan navigálhat, mert teljes rálátása van a gépre és környezetére.

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop