15.03.2019

Hálózatépítés az intralogisztikában digitális megoldásokkal

• Beépített telematikbox minden Jungheinrich targoncához • Új, átfogó flottamenedzsment • Akkumulátor- és töltésmenedzsment a nagyobb energiahatékonyság érdekében

A digitalizálás kiváló lehetőségeket kínál a logisztikai ágazat számára.  A digitális és hálózatba kapcsolt raktárak megkönnyítik a munkavégzést és növelik a termelékenységet.  A kis- és nagyvállalatok egyaránt profitálhatnak a digitalizálásból és a hálózatépítésből.  Amennyiben megfelelő az összehangolás, a digitális és a fizikai világ egy magasabb intelligenciát alkot, amely jelentősen optimalizálja a folyamatokat és új szintre emeli a raktári termelékenységet.

 

Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója így nyilatkozott: „Tökéletesen összehangolt digitális megoldásainkkal még sikeresebbé tehetjük ügyfeleinket. A különböző típusú információk összekapcsolása új megoldásokat hoz létre, amelyek ügyfeleinket még hatékonyabbá teszik. Az intelligens intralogisztikai megoldások vezető rendszerszolgáltatójaként meggyőződésünk, hogy minden vállalat, legyen globálisan működő vagy akár közép- és kisvállalat, folyamatait jövedelmezően összekötheti és tökéletesen irányíthatja, ezzel biztosítva profitabilitását és versenyképességét. A Jungheinrich ehhez a megfelelő digitális megoldást biztosítja számukra.”

Telematikbox minden targoncában

Az idei évtől a Jungheinrich minden targoncájába egy ún. telematikbox kerül beépítésre. Segítségével a Jungheinrich ügyfelei átfogó képet kapnak a targoncákról és azok használatáról.  A már üzemben lévő targoncák utólag felszerelhetők az eszközzel.  A targoncaflotta hálózatba kapcsolásával a Jungheinrich a jövőben még jobb szolgáltatást tud nyújtani ügyfeleinek.  A pontosabb és gyorsabb információ a hibajelentésekről segít abban, hogy minimalizálja az állási időt. A reakcióidő rövidebb és az előre tervezett karbantartás feltételei adottak. A Call4Service alkalmazással az ügyfelek mobilapplikáción vagy weben keresztül bármikor elérik a Jungheinrich ügyfélszolgálatát és átfogó képet kapnak a folyamatban lévő vagy már elvégzett szervizmunkákról.

Flottamenedzsment

Az I.D. Rendszerrel közösen a Jungheinrich egy új, átfogó flottamenedzsment rendszert vezet be a piacra. Az együttműködés ötvözi a Jungheinrich intralogisztikai szakértelmét egy kipróbált, átfogó és gyártótól független flottamenedzsment rendszerrel. A rendszer jól áttekinthető értékelést készít a flotta adatairól, és ezáltal lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy raktárában fenntartható módon növelje a termelékenységet és a biztonságot. A rendszer egyénileg az ügyfél egyedi igényeire alakítható és modulárisan bővíthető. A GPS helymeghatározás és a teheremelési képességek felismerése könnyen integrálható.  A "Power Fleet IQ" üzleti intelligencia eszköz segítségével a flottamenedzsment összeköthető az ügyfél által használt rendszerekkel és így átfogó képet nyújt valamennyi telephelyen működő flottáról. A Jungheinrich ezzel a rendszerrel a jövőben is a lehető legjobb digitális megoldásokat kínálja ügyfeleinek a flottamenedzsment területén.

Akkumulátormenedzsment 2.0

Az akkumulátor-menedzsment 2.0 verziónak köszönhetően a Jungheinrich folyamatos áttekintést nyújt ügyfelei számára a lítiumion- és savas ólomakkumulátorok állapotáról. Az új online akkumulátor-információs rendszer az SLH 300 típusú, hálózatba kapcsolt töltőberendezés alapján lehetővé teszi a törzsadatok elemzését és a hibás kezelések jelentését.  Így a Jungheinrich akkumulátor management 2.0 rendszere nagyban hozzájárul az akkumulátor élettartamának növeléséhez és a költségmegtakarításhoz. 

Energiamenedzsment

Az új energiamenedzsment segítségével a jövőben a Jungheinrich ügyfelei képesek lesznek aktívan ellenőrizni a töltés energiafelvételét.  Az intelligens rendszernek köszönhetően a lítiumion-akkumulátorok ott is alkalmazhatóak, ahol eddig a hálózat miatt erre nem volt lehetőség. A raktárban a hálózati infrastruktúrát nem kell átalakítani. Az SLH 300 típusú Jungheinrich töltőberendezések lehetővé teszik az ügyfél teljes rendszerének gyorsabb reakcióját a változó teljesítményterhelésekre. Így elkerülhetők a felesleges kiadások. Az intelligens töltésnek köszönhetően növelhető a lítiumion-akkumulátor rendelkezésre állása és élettartama, valamint költségeket lehet megtakarítani.

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop