30.04.2019

Jungheinrich éves közgyűlés: erős 2018 - folytonosság a vállalat élén

 Stabil osztalék: 0,50 euro részvényenként.  Kétszámjegyű növekedés 2018-ban - jó kezdés 2019-ben.  Folytonosság a vállalat vezetésében: Hans-Georg Frey követi Jürgen Peddinghaust a felügyelő bizottság élén. Dr. Lars Brzoska az igazgatótanács új elnöke.

Hamburg. A Jungheinrich AG részvényesei Hamburgban az éves közgyűlésen 0,50 euro osztalék mellett döntöttek részvényenként a 2018-as üzleti évre. Hans-Georg Frey, az igazgatótanács elnöke beszédében bemutatta a vállalat pozitív fejlődését a 2018-ban, illetve 2019 januárjában és februárjában. 600 részvényes és vendég előtt tekintett vissza 12 éves hivatali idejére, melyen az igazgatótanács elnökeként utoljára vett részt. Jürgen Peddinghaus felügyelő bizottsági elnök megerősítette a részvényesek előtt is a 2018 nyarán bejelentett kiválását a bizottságból. Az idei év augusztusában teszi le mandátumát. Ezek után a közgyűlés beválasztotta Hans-Georg Freyt a felügyelő bizottságba 2019. szeptember 1-től. 

Wolff Lange a Wolf és Lange család képviseletében így nyilatkozott: „A Wolf és Lange család nevében szeretném megköszönni Jürgen Peddinghaus rendkívüli elkötelezettségét és mély kötődését a Jungheinrichhez. Jürgen Peddinghaus 2001 óta tagja a Jungheinrich felügyelő bizottságának, 2006 óta pedig elnöke. Ezalatt az idő alatt munkájával jelentősen segítette a vállalatot és rendkívül sikeresen irányította a felügyelő bizottságon belüli munkát, valamint az igazgatótanáccsal és a tulajdonosokkal az együttműködést. Vállalati tapasztalatának és diplomáciai jártasságának köszönhetően a Jungheinrich az ő felügyelete alatt dinamikusan fejlődött és a nehéz időszakokkal is sikeresen megbirkózott, mint pl. a 2009-es válság vagy a személycsere az igazgatótanácsban. Sajnálattal fogadtuk döntését, mely szerint lemondott megbízatásáról.

Mindkét tulajdonosi család azt kívánja, hogy Hans-Georg Frey, miután szeptembertől megválik az igazgatótanács elnöki pozíciójától, a Jungheinrich felügyelő bizottságában folytassa munkáját Jürgen Peddinghaus utódjaként, a bizottság elnökeként. Ez biztosítja a vállalat vezetésében a folytonosságot a konszern és valamennyi 18.000 munkatárs javára. Hans-Georg Frey 2007 óta sikeresen vezette a vállalatot és kivívta mindkét tulajdonosi család személyes bizalmát. Éppen ezért nagy örömmel tölt el bennünket, hogy új hivatalában továbbra is a vállalatnál marad. 

A Jungheinrich igazgatótanácsának új elnöke Dr. Lars Brzoska, aki az elmúlt öt évben különböző pozíciókból ismerte meg a vállalatot, korábban az értékesítésért felelt, jelenleg pedig a műszaki igazgató, és jelentősen hozzájárult munkájával az elmúlt évek sikereihez. Egyedülálló tapasztalattal és kiváló minősítéssel rendelkezik a feladat ellátásához. A vezetés folytonosságát ebben a bizottságban is biztosítjuk egy olyan házon belüli utódlással, aki éveken át teljes bizalommal Hans-Georg Frey-jel dolgozott együtt.”

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop