11.07.2019

Raktármodernizáció a VAHLE Csoportnál

• A gyártás és a logisztika átfogó modernizálása • A logisztikai felületek megkétszerezése a darabáru-raktárban • A létesítmény energiaszükségletének 25 százalékos csökkentése

A Vahle GmbH & Co.KG új automata darabáru-raktárának ünnepélyes átadása (balról jobbra): Mirko Becker, Jungheinrich projektvezetője, Achim Dries, CEO Vahle Group, Joachim Krieger, Igazgató Vahle Group, Elke Kappen, Kamen polgármestere, Uwe Dieckmann, Vahle

Kamen: A PAUL VAHLE GmbH &Co. KG Kamenben üzembe helyezte Európa egyik legmodernebb anyagáramlási rendszerét. Ezzel a 2,5 millió eurós raktármodernizálás hivatalosan is befejeződött. A mobil ipari alkalmazásokat forgalmazó vállalat ebből a raktárból látja el a gyártást különböző komponensekkel. A komissiózás automatikusan zajlik a Jungheinrich  legújabb raktártechnológiájának segítségével. A létesítmény hivatalos megnyitóján számos politikai, gazdasági vezető és a vállalat vezetése is részt vett.

„Ezzel az innovációval a VAHLE nagy lépést tett a jövőbe és megalapozta a teljes gyártási és raktározási folyamatának fenntartható optimalizálását” - nyilatkozta Achim Dries, a Paul VAHLE GmbH & Co.KG ügyvezető igazgatója. Az új rendszer központi része egy 7.314 tárhellyel rendelkező automata darabáruraktár. Dupla mélységben, illetve keresztirányban négyszeres mélységben tárolt ládák mérete 600 x 400 és 300 x 400 milliméter, melyeket a kategória leggyorsabb felrakógépe, a Jungheinrich STC felrakógép szolgál ki. A felrakógép menetsebessége 6 méter másodpercenként. Emellett épült egy széles folyosós raktár karos állványokkal a szálanyagok tárolására és egy úgy nevezett átfolyó rendszerű görgős állvány. A modernizálásnak köszönhetően a logisztikai felület 3.500 négyzetméterre nőtt, szinte megduplázódott.

A darabáru-tároló rendszer üzembe helyezésével a VAHLE a világon az első olyan vállalat, amely a 2018-ban bemutatott STC típusú felrakógépet alkalmazza” - mondta Jürgen Wagenknecht, a Jungheinrich projektvezetője. A berendezés úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonságokhoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a hagyományos rendszerekhez képest 25 százalékkal csökkentettük” - folytatta Dries.

Az energiaátvitelt a VAHLE áramvezető sínrendszere, a vConductor VKS6 biztosítja. „A piacon jelenleg elérhető legjobb komponenseket építettük be. Ily módon nemcsak a darabáruraktár teljesítőképességét biztosítjuk, hanem működés közben is meg tudjuk mutatni ügyfeleinknek az áramvezető sínrendszert.”

Térkihasználás szempontjából is maximálisan hatékony a rendszer. A sínek innovatív kialakításának és az oszloplábnál beépített omega meghajtásnak köszönhetően a felrakógép kategóriájában a legkisebb alsó tárolási szintet biztosítja. Az eredmény kisebb helyigény nagyobb raktárkapacitás és forgalom mellett. Emellett a megrendelések kiszállítása során is növekedett a komissiózási teljesítmény. Az automata darabáru-raktárral párhuzamosan egy modern pick-to-light berendezés is telepítésre került, melyet egy gyorsan forgó alkatrészek tárolására alkalmas átfolyó rendszerű görgős állvánnyal kötöttek össze.

Paul VAHLE GmbH & Co. KG

A Paul VAHLE GmbH & Co. KG mobil ipari alkalmazásokhoz forgalmaz rendszereket. 1912-es alapítás óta világszerte szállít a legkülönbözőbb felhasználási területekre egyedi energia- és adatátviteli rendszereket. Elsősorban az emeléstechnika, az intralogisztika, a kikötő-, az autóipar, a személyszállítás és a szórakoztató ipar területeit látja el. Többek között 1912-ben Paul Vahle fejlesztette ki az első réz áramvezető sínt.

A Paul VAHLE GmbH & Co. KG székhelye Kamenban van és a VAHLE Csoporthoz tartozik. A családi vállalkozás fenntarthatóan tervez és működik, a minőség, az innováció és a megoldásorientált gondolkodás a legfőbb értékei. A csoport forgalma meghaladja a 120 millió eurót. Több mint 750 dolgozójából 630 a kameni és dortmundi telephelyeken, valamint 12 további értékesítési irodában dolgozik. VAHLE tizenkét leányvállalatával és képviseletével világszerte több mint 50 országban van jelen. 

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2018-ben 3,8 milliárd eurós forgalmat bonyolított le.  A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop