21.02.2012

A Jungheinrich új gyárat épít Németországban. Új üzemmel bővül moosburgi gyár Bajorországba

Hamburg. A Jungheinrich optimalizálja gyártási folyamatait és bővíti kapacitását: a Jungheinrich Moosburg Gmbh. a bajorországi Moosburgban található Degernpoint üzleti és ipari park területén a jelenlegi gyár közvetlen közelében egy új üzemet épít szűkfolyosós magasraktári targoncák gyártására. Az építkezés 2012. április végén kezdődik.

A jelenlegi konkjunkturális bizonytalanságok ellenére a Jungheinrich növekedéssel számol a következő években és időben szeretné erre gyártási kapacitását előkészíteni. A Moosburg melletti Degernpoint üzleti és ipari parkban egy önálló „Centre of Excellence” központot hoznak létre szűkfolyosós magasraktári targoncák fejlesztésére és gyártására. Ezeket a berendezéseket jelenleg a moosburgi üzemben gyártják, azonban ott nincs lehetőség a gyártás további bővítésére. Az új gyár projektjének a költsége megközelíti 40 millió eurot. A vállalat már 2008-ban megvásárolta a Degernpoint ipari parkban a kereken 60.000 négyzetméter nagyságú területet. „Az új gyár építése egy fontos beruházás vállalatunk jövője szempontjából, ami hosszútávon fog növekedést biztosítani” – nyilatkozta Hans-Georg Frey, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

A jelenlegi moosburgi gyár összesen 960 munkavállalót foglalkoztat, ebből 260-an dolgoznak a szűkfolyosós magasraktári gépek gyártása területén. Az új gyár megnyitásakor ők átköltöznek az alig 3 km távolságra található degernpointi üzembe. Az új gyáregység üzembehelyezésére 2013. második felében kerül sor. A Jungheinrich homlokvillás targoncák gyártása továbbra is a jelenlegi moosburgi gyárban folytatódik tovább. Második lépésben a moosburgi üzem gyártási folyamatai kerülnek optimalizálásra és a homlokvillás (akkumulátorral működő és belsőégésű motoros) targoncák gyártási kapacitása kerül bővítésre.

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik anyagmozgató gépek, valamint raktári- és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei minden német tőzsdén forgalomban vannak.

Kérdéseivel forduljon hozzánk:
Jungheinrich Hungária Kft.
Wagner Lívia
Marketingreferens
Tel.: +36 23 531-552
Fax: +36 23 531-501
livia.wagner@jungheinrich.hu
www.jungheinrich.hu

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop