09.09.2013

Új gyárat nyit Kínában a Jungheinrich

A Jungheinrich AG 2013 augusztus 8-án megnyitotta új gyárát Qingpu-ban (Sanghaj), mely a meglévő üzem közvetlen szomszédágában helyezkedik el. Az új gyárat a legmodernebb ökológiai szempontok alapján építették és több mint évi 10.000 anyagmozgató gép összeszerelésére alkalmas. A gépeket az európai standardok szerint Kínában fejlesztik és a Jungheinrichtől elvárt minőségben gyártják.

Az új, modern gyárépület Kínában

„Qingpuban modern, energia hatékony Jungheinrich anyagmozgató gépeket fogunk gyártani európai minőségi standardok alapján. Az új üzem lehetőséget biztosít számunkra, hogy a piaci igényeknek megfelelő géptípusokat, valamint nagyobb darabszámot gyárthassunk.„– nyilatkozta Hans-Georg Frey, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke, a 2013. augusztusi ünnepélyes gyármegnyitón.

Az új gyárban gyalogkíséretű targoncákat, valamint elektromos homlokvillás és tolóoszlopos targoncákat fognak az egész ázsiai és csendes-óceáni régió számára fejleszteni és gyártani. Az üzem építése mindössze egy évig tartott. A Jungheinrich Qingpu ipari területén vásárolt meg egy 60.000 négyzetméteres területet. A gyártó terület 36.000 négyzetméter, míg az irodák mintegy 4000 négyzetméteren, három szinten helyezkednek el. Az új üzem, a már 2006 óta meglévő, de a már tovább nem bővíthető gyárat, egészíti ki.

Az új gyár kifinomult energia koncepcióval került kialakításra. A nyáron elengedhetetlen klímaberendezés hűtőköre főként vízzel üzemel. Ezáltal 90%-kal kevesebb hűtőanyagra van szükség, mint más hasonló épületnél és az üvegházhatásra káros gázkibocsátása jelentősen alacsonyabb. Télen a gyárat a föld melegével fűtik. A fel nem geotermikus hőt visszatáplálják a talajba. Egy energiatakarékos rendszer segítségével az egész épület páratartalmának csökkentése érdekében, minden irodába teljesen megszűrt levegő kerül visszavezetésre. „ Ez csak néhány azok közül a számos ökológiai megközelítés közül, melyek az új üzemünk kialakításánál figyelembe vettünk.” – nyilatkozta Reinhild Kühne, a Jungheinrich Lift Truck Manufacturing (Sanghai) Co. Ltd. ügyvezető igazgatója és projekt kivitelezésének felelőse.

A Jungheinrich gyár a megnyitójával egy időben megkapta a Leed Silver tanúsítványt. Ez a U.S. Green Building Council által, ökológiai épületek számára kifejlesztett osztályozási rendszer, mely számos épületekre vonatkozó környezetbarát, erőforrás-takarékos, valamint a fenntarthatóság elveit követő előírást tartalmaz. „Nagyon örülünk, hogy a Sanghaji régió egyik legjobb energia-hatékony épületének járó tanúsítványát megkaptuk.” – nyilatkozta Kühne úr. Ezzel a magasan motivált dolgozóink számára egy „egészséges” épületet bocsátunk rendelkezésre. Melyhez nem utolsó sorban az új épület Feng Shui szempontok szerinti berendezése is hozzájárul.”

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik anyagmozgató gépek, valamint raktári- és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei minden német tőzsdén forgalomban vannak

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop