Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
IFOY 2023
06/23/2023

IFOY 2023: kettős Jungheinrich siker

A Jungheinrich PowerCube nyert az "Intralogisztikai robotok" kategóriában

A addedVIEW villakamera az "Év különlegessége" díjat nyerte el

A kettős győzelem bizonyítja a Jungheinrich vezető szerepét az innovatív és hatékony intralogisztikai megoldások fejlesztésében

2023. június 22. - Dortmundban került megrendezésre 2023. évi Nemzetközi Intralogisztikai és Év Targoncája (IFOY) díjátadója.  A Jungheinrich két termékkel is érvényesülni tudott a 23 jelölésből álló erős mezőnyben. Mind az ultrakompakt PowerCube tárolórendszer, mind az innovatív, vonalkódolvasással ellátott addedVIEW villakamera elnyerte kategóriájában az áhított díjat.

A Jungheinrich PowerCube, egy automata kompakt tárolórendszer kis alkatrészek és egységrakományok különösen kompakt tárolására és komissiózására, az "Intralogisztikai robotok" kategóriában nyert. A tárolóládákat a PowerCube moduláris állványrendszerében függőleges csatornákban egymás fölött lehet tárolni. Akár 12 m-es rendszermagasságával a legmagasabb kompakt tárolórendszer kategóriájában.

Az "Év különlegessége" kategóriában a Jungheinrich addedVIEW villakamerája diadalmaskodott. Azzal, hogy a kamera képes a vonalkódokat közvetlenül a raktározás helyén leolvasni és összehasonlítani a raktárkezelő rendszer specifikációival, lehetővé teszi a raktározási és kitárolási hibák jelentős minimalizálását, valamint növeli a raktár hatékonyságát és biztonságát. A teljesen digitális kamera villában történő elhelyezésével az árumozgatás és a beolvasás helyszínei egybeesnek. A nyugtázás különösen ergonomikusan, közvetlenül a kormánykeréken lévő gomb segítségével történik.

Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési igazgatója boldogan nyilatkozott a két kategóriában elnyert díjakról: "Az IFOY Awards 2023 két győzelmével a Jungheinrich ismét bizonyítja vezető szerepét az innovatív és hatékony intralogisztikai megoldások fejlesztésében. Nagyon büszkék vagyunk erre az elismerésre. A Jungheinrich PowerCube és az addedVIEW villakamerával olyan innovatív megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, amelyek növelik versenyképességüket és jelentősen javítják a raktári hatékonyságot."

Jungheinrich addedVIEW villakamera

Az áru be- és kitárolásának pontos dokumentálása minden raktárban kulcsfontosságú. A raktárirányítási rendszerben (WMS) történő könyvelésekben vagy tárolásokban elkövetett hibák komoly problémákhoz vezethetnek - a helytelenül kiosztott raktározási helyektől kezdve a váratlan keresési időkön át a visszaküldésekig, akár az árucikk elvesztéséig. E kihívás hatékony megoldására a Jungheinrich kifejlesztette a vonalkódolvasóval ellátott addedVIEW villakamerát. Ez képes a vonalkódokat közvetlenül a raktározási helyen leolvasni és összehasonlítani a WMS specifikációival. Ez lehetővé teszi az azonnali és pontos azonosítást, és így a hibák elkerülését még azelőtt, hogy azok bekerülnének a rendszerbe. A technológia raktározási folyamatba történő integrálásával a vállalatok jelentősen csökkenthetik a hibás könyvelések és készletelhelyezések számát, ami jelentős hatékonyságnövekedést eredményez.

Az addedVIEW villakamera teljesen digitális, ésfull-HD felbontású, szélessávú automotive Ethernet adatátvitellel és az eredmények bármely WMS-be történő átvitelére alkalmas szoftverrel rendelkezik. A Jungheinrich WMS számára a termék további okos funkciókkal van felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy a kameraképen megjelenő színes kijelölések segítségével már az áthaladás során felismerje, hogy a helyes vagy helytelen vonalkód található-e a targoncavilla előtt. A raktárirányítás előnyei mellett a targoncavezetők a jelentősen javított képminőséget, valamint a közvetlenül a kormánykeréken lévő ergonomikus nyugtázási funkciót is élvezhetik. Összességében a teljesen digitális villakamera addedVIEW kiküszöböli a rejtett keresési és hibaköltségeket az ügyfelek számára. A folyamat gyorsabbá, megbízhatóbbá és ezáltal raklaponként jelentősen költséghatékonyabbá válik.

További információ>>

Jungheinrich PowerCube

A tárolók rendkívül kompakt, függőleges elrendezésének köszönhetően a PowerCube ideálisan használja ki a raktárterületet, és négyszer nagyobb tárolási sűrűséget biztosít, mint egy hagyományos polcos állványrendszer. Az akár 12 m-es rendszer magasságával a PowerCube a legmagasabb kompakt tárolórendszer kategóriájában. Ezáltal a raktárban olyan hely keletkezik, amely a választék bővítésére vagy más célokra használható. A Jungheinrich PowerCube a rugalmasság tekintetében is egyedülálló a piacon. Az automata kompakt tárolórendszer normál ipari padlón költséges utómunka, például felülmarás és csiszolás nélkül felállítható, és ezért könnyen integrálható a meglévő raktárakba. Mivel az ingajáratok a tárolók alatt mozognak, a PowerCube könnyen felfelé igazítható a különböző épületszerkezetekhez. Szükség esetén egy egyedileg tervezett szállítórendszerhez is csatlakoztatható.

A PowerCube szatellitkocsik maximális sebessége 4 m/s, gyorsulása pedig akár 2 m/s² -t is eléri. Egyszerre két, egyenként 50 kg teherbírású tárolóládát tudnak szállítani a PowerCube-on belül. Ez kibővíti és rugalmasabbá teszi az alkalmazást az árucikkek tekintetében, felgyorsítja az átszervezési folyamatokat és maximalizálja az egy kocsira jutó áteresztési teljesítményt. Ugyanakkor a szatellitkocsik képesek automatikusan mozogni a PowerCube polc alatti szinten. A szatellitkocsik méretezhetőségének köszönhetően a PowerCube teljesítménye rugalmasan beállítható a növekvő kereslet vagy a termékválaszték bővülése esetén. A nagy teljesítményű lítiumion akkumulátoroknak köszönhetően, amelyeket üzemeltetés közben a munkaállomásokon köztes töltéssel tölthetők, a szatellitkocsik a nap 24 órájában, leállás nélkül alkalmazhatóak. Ez biztosítja a rendszer nagy áteresztőképességét, az akkumulátorok pedig a PowerCube nagy teljesítményét garantálják. Egy másik pozitívum: mivel a karbantartási munkák elvégzéséhez a szatellitkocsik a padlószinten kivehetők a PowerCube-ból, a versenytárs rendszerekkel ellentétben nincs szükség karbantartási platformra.

A Jungheinrich PowerCube a hatékony folyamatokat és az innovatív hardvert a legmodernebb szoftvertechnológiával kombinálja. Ennek előnyei közé tartozik az ügyfél meglévő IT-infrastruktúrájához való egyszerű csatlakoztatás, valamint a szoftver kialakítása a folyamatok és a teljesítménykövetelmények maximális rugalmassága érdekében. A Jungheinrich PowerCube rendszerével integrált és holisztikus megközelítést alkalmaz a konténerek ultrakompakt tárolására, és a hatékonyság új dimenzióit nyitja meg.

További információ>>

Az IFOY-díjról

Az IFOY-díj ("Nemzetközi intralogisztikai és Év Targoncája Díj") a hatékonyságot és az innovációt jelképezi, és műszaki szakértelmének köszönhetően az intralogisztika meghatározó innovációs díjának számít. Vezető nemzetközi szakújságírókból álló független zsűri választja ki a győzteseket egy háromlépcsős IFOY-értékelés alapján. Ez a szabványosított IFOY-teszt mellett magában foglalja az IFOY Innovation Check-et is, amelyet a Fraunhofer IML, a Drezdai Egyetem, a Müncheni Műszaki Egyetem és a Fraunhofer IPA szakemberei végeznek. A Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium védnöksége alatt álló IFOY-díj támogatója a VDMA-n belül működő anyagmozgatási és intralogisztikai szövetség. A Jungheinrich 2013 óta összesen tizenkét győzelemmel szerepel az IFOY-győztesek legjobbjai között.