+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Új fejlesztőközpont
04/13/2022

Új fejlesztőközpont

A jövő raktározási megoldásainak fejlesztési központja

A digitalizálási és automatizálási ágazat bővülése

A digitális fejlesztést szolgáló nemzetközi hálózat bővítése

A Jungheinrich új szoftver- és hardverfejlesztési központot nyitott a horvát fővárosban, Zágrábban. A "Jungheinrich Business Services Croatia" révén az intralogisztikai szakértő tovább bővíti a digitalizálás és automatizálás területén szerzett szakértelmét, így fedi le a digitális termékei iránti növekvő keresletet.

A Jungheinrich intenzíven dolgozik a digitalizáció és az automatizálás megatrendjein az intralogisztikában, és most egy új fejlesztési központot nyitott erre a célra. Az új zágrábi telephelyen az IT-szakértők a mobil robotokhoz, a vezérléstechnikához és az automatizált raktározási rendszerekhez kapcsolódó innovatív szoftvereket és hardvereket fejlesztenek, hogy előremutató megoldásokat tervezzenek az ipar 4.0 kihívásaira. Az olyan digitális termékeket, mint a Jungheinrich Warehouse Management System és a Fleet Management System, szintén továbbfejlesztik és optimalizálják.

A telephely létrehozása fontos lépés a Jungheinrich számára a digitális termékek és automatizálási megoldások területén történő további növekedéshez. Markus Skof, a Jungheinrich Systemlösungen GmbH műszaki digitális termékekért felelős alelnöke így nyilatkozott: "Zágráb, mint tudományos és műszaki központ, ideális helyszín a célunk eléréséhez". A fővárosban több egyetem mellett főiskolák is működnek, amelyek vonzó tehetségeket és szakembereket nevelnek. A Jungheinrich éppen őket szeretné a fejlesztési központjába vonzani, amelyet az elkövetkező években folyamatosan bővíteni kíván. A vállalat azt tervezi, hogy 2025-ig megháromszorozza a telephelyen dolgozók számát. Helena Vojnovic telephelyvezető szintén az új munka világának és az agilis gondolkodásmódnak az előnyeire összpontosít. Ez olyan munkakörnyezetet teremt, amely elősegíti a kreativitást és lehetővé teszi az innovációt. A fejlesztőknek modern irodai környezetet és rugalmas munkavégzést is kínálnak, home office lehetőséggel.

Ezzel egyidejűleg a Jungheinrich a központ segítségével bővíti meglévő nemzetközi hálózatát a digitális fejlesztés területén. A hálózat Zágráb mellett Hamburg, München, Madrid és Graz európai városaira is összpontosít. Az értékes szinergiák megteremtése érdekében a horvát csapat szorosan együttműködik a Jungheinrich más szoftverfejlesztő telephelyeinek szakértőivel, mindenekelőtt a Jungheinrich System Solutions grazi telephelyével.

Összességében a vállalat fontos lépést tesz a 2025+ stratégia megvalósításában. Az automatizálás és a digitalizálás kiterjesztése mellett a Jungheinrich a nemzetközi jelenlét kiszélesítését tűzte ki célul.