Stage Szállítás

Szállítás – hatékonyan és biztonságosan.

Költség- és energiahatékonyság, folyamatbiztonsággal párosítva: Ezek jelentik a belső szállításra vonatkozó követelményeket az Intralogisztika 4.0 korszakában. Ehhez egyedi megoldásokra és intelligens vezérléssel rendelkező, optimális árumozgatásra van szükség. Több, mint 600 változat érhető el villástargoncákból, vontatókból és pótkocsikból, valamint vezető nélküli targoncákból.

Több, mint 600 targncaváltozat: Targoncák minden igényre.

Az, hogy az adott feladatra melyik targonca a legkényelmesebb és mindenekelőtt a leghatékonyabb, számos tényezőtől függ. A rövid, közepes és hosszú szállítási utak mind más megoldást kívánnak. A szűk raktári környezet különösen fordulékony, kompakt berendezéseket kíván. Néhány raktári környezetben univerzális targoncák alkalmazása előnyös lehet, ilyenek például a Jungheinrich EFG homlokvillás vagy az ETV tolóoszlopos targonca, melyeket szállításra illetve be- és kitárolásra is használni lehet. További döntő kérdés, hogy ki fogja az anyagmozgatógépeket működtetni. A gyakran cserélt kezelők illetve targoncavezetők egyéni kezelőelemeket kívánnak, hogy hatékonyan és termelékenyen dolgozhassanak. A különböző alkalmazásokra és követelményekre a Jungheinrich az ideálisan konfigurált, optimális targoncát kínálja. Ez akár az iparágra szabott különleges kivitelekre is kiterjedhet. Szakértőink a raktári környezet és az áru- illetve anyagáramlás jellemzői alapján meghatározzák, milyen legyen az ideális targoncaflotta. Ehhez még hozzátartozhat az is, hogy targoncabérlettel, hogyan lehet a targoncaflottát rugalmasan skálázhatóvá tenni.

Automatizált hatékonyság: Vezető nélküli szállítórendszerek.

Az Ipar 4.0 következtében az automatizált hálózatba kapcsolt megoldások, mint például a vezető nélküli targoncás rendszerek (FTS), egyre növekvő szerephez jutnak. A Jungheinrich az intralogisztikai technológia vezetőjeként kulcsrakész megoldásokat kínál a szállítások és üzemen belüli anyagáramlás számára. Az FTS rendszerek szállítás és árumozgatások szempontjából számos előnnyel rendelkeznek, ezek közül a legfontosabbak a hatékonyság, megbízhatóság és folyamatbiztonság. 

Egy további előny: Az FTS rendszereket kézi vezérlésű targoncákkal és más dolgozókkal is lehet együtt alkalmazni – ráadásul folyamatos munkavégzésre képesek. Ez egy olyan megoldás, mely rugalmas, moduláris, skálázható és hálózatba kapcsolható. A szállítás automatizálása pozitívan hat a logisztika egyenlegére. Az optimális alkalmazás eseté időt, energiát és költséget takarít meg - ami az üzleti tevékenység versenyképességét növeli.