+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stage Ipar

Gyártás

A fémmegmunkálás, a nehézipar vagy a gépipar területén a Jungheinrich segít Önnek megfelelni az Ipar 4.0 kihívásaira. Targoncákkal és vontatmányrendszerekkel a folyamatbiztos anyagellátásért egészen a vezető nélküli szállítórendszerekig és az átfogó digitális hálózatépítésig.

Folyamatbiztos üzemeltetés, maximális hatékonyság

Németország legrégebbi és legnagyobb tésztagyárában, az Erfurter Teigwaren GmbH-ban, az összehangolt intralogisztikai rendszernek köszönhetően a világ egyik legnépszerűbb étele mindig elérhető: tészták minden formában.


Raklapok és tárolóládák raktározása

Az új logisztikai központ megépítésével a Kracht optimalizálta a gyártóközpontjának üzemen belüli infrastruktúráját, valamint integrált egy innovatív anyagáramlási koncepciót. A 3500 nm2 logisztikai központ egy kétfolyosós, raklapos magasraktárból áll. A teljes kivitelezést a Jungheinrich végezte.

Korszerű megoldások széles körű alkalmazása

A CLAAS Hungária Kft. új gyártócsarnokkal és egy központi alkatrészraktárral bővült, ahol korszerű megoldások széles körű alkalmazásával egyedi rendszert alakítottak ki a termelés hatékonyabb
kiszolgálására.

Váltás lítiumion akkumulátoros targoncákra

A Ferzol Kft. teljes elektromos targoncaflottáját lítiumion akkumulátorral szerelt targoncákra cserélte.


Ipar 4.0: Takarítson meg időt és pénzt hálózatok kiépítésével 

Az Ipar 4.0 víziója az ipari gyártásban egyfajta paradigmaváltást irányoz elő az autonóm, önvezérlő egységek rugalmasan kezelhető összessége felé. Az automatizált és hálózatba kötött intralogisztikai megoldások, mint például a vezető nélküli szállítórendszerek (AGV) és az intelligens szoftverek, mint a Jungheinrich raktárirányítási rendszer (WMS), döntő szerepet fognak ebben játszani.

Az átfogó hálózatok többszintű kiépítése a kulcs a sikerhez, függetlenül attól, milyen szektorban vagy iparágban tevékenykedünk. A hálózatépítés egyaránt hasznos a kis-, közép- és nagyvállalatok számára is, amelyek a folyamatokat gyakran lépésről lépésre kívánják automatizálni. Készen áll az Ipar 4.0-ra? Segítségre van szüksége a megfelelő döntések meghozatalához? Úttörő szolgáltatóként, bizonyított szakértelmünkkel ideális partnere lehetünk a megoldásban. Ügyfeleinknek testreszabott megoldásokat kínálunk egy kézből –függetlenül attól, hogy fémmegmunkálással, nehéziparral vagy gépgyártással foglalkoznak.


Optimalizálás és automatizálás: A Ipar 4.0-ig vezető út 

A szektorban egyre több vállalat szeretné kihasználni a kiaknázatlan lehetőségeket, amelyek optimalizálnák a folyamataikat.  Az anyagáramlás automatizálása vezető nélküli automata rendszereken (AGV) alapuló intralogisztikai megoldásokkal is ilyen lehetőség. Az AGV különösen a szabványosított rutinfeladatoknál takarít meg időt és pénzt, valamint csökkenti a szállítás közben előforduló károk kockázatát. Mindezeken túl a megoldással  profitálhat a megbízható folyamatokon és rövid idejű kivitelezésen alapuló hatékony fuvarozásból.

Ne aggódjon: A raktárban nem lesz hetekig tartó átállási probléma – a (részleges) automatizálás nagyon rövid idő alatt működni fog. Hamar látni fogja, hogy az intelligens Ipar 4.0 alkalmazásokba történő befektetések többszörösen megtérülnek: A kommunikáció, a navigáció és a biztonságtechnika fejlesztésével a AGV-k rugalmasan használhatók éjjel-nappal, akár a manuálisan vezérelt gépekkel történő vegyes alkalmazásban.

A többszörösen díjat nyert Logistics Interface termék egy hatékony felület a raktártechnika és a Jungheinrich WMS raktárirányítási rendszer között. A Logistics Interface például szállításra vonatkozó utasításokat küld WMS-ből az automata szállítrendszernek (AGV), a feladat befejezése után pedig visszajelez. Így tökéletesítheti a raktári folyamatokat a fémfeldolgozásban, a nehéziparban vagy a gépiparban.