+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stage Statikus raklaptárolás

Statikus raklaptárolás

A raklapokat és gitterboxokat különböző módon lehet tárolni a helyszíni keretfeltételektől függően. Raklapok és gitterboxok statikus tárolása adja magát, ha az árukat csak a be-, ki- vagy átrakodás során kell mozgatni.

Egyszeres állványaink különösen a gitterboxok számára biztosítanak optimális helykihasználást. Soros állványainknak köszönhetően szabad rakhely kiosztásnál minden árucikkhez közvetlenül hozzáfér. Ezáltal két állvány között minden szinten több raklapot tárolhat. A raktári állványok alapfelszereltség szerint tolóoszlopos targoncákkal és komissiózókkal, nyolc és tíz méter közötti magasságban történő kiszolgálással szállíthatóak. Ezeket akár 12 méteres magasságú magasraktárrá, teljesen automatizált működéssel akár 40 méterre is kiegészíthető. A szűkfolyosókhoz készült soros állványok rendkívül magas emelési magassággal rendelkeznek, és a munkafolyosóhoz szükséges kis területi igénnyel tűnnek ki.

A magasraktárak helyet takarítanak meg

Speciális, magasraktári silóinkkal csarnokok és épületek építését lehet elkerülni. Teljesen automatizált vezérléssel akár a 40 méteres magasságot is elérheti. A raktár teteje és falai közvetlenül az állványokhoz vannak rögzítve.

Raktári állványrendszerek FIFO-hoz és LIFO-hoz

Ha raklapjainak raktározása a FIFO (first in first out) elvet követi, akkor az átfolyó rendszerű görgős állvány vagy a bejárható-/átjárható állvány jelentheti a megoldást. Vagy a LIFO (last in first out) módszerrel dolgozik? Ebben az esetben a sorba rendezett állványokkal rendelkező pushback rendszerű görgős állványt kínáljuk – raktári polcrendszerek három-öt százalékos lejtéssel.