Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stage Fahrzeugsimulator
Biztonságos és hatékony oktatás

Targoncaszimulátor

Takarítson meg költséget, helyet és erőforrásokat a targoncaszimulátorral! A Jungheinrich professzionális VR (virtuális valóság) szoftvere biztonságos képzést és a jelentkezők tesztelését is lehetővé teszi.

A saját targoncakezelők képzése egyre inkább válik versenyelőnnyé a logisztikában, hogy így lehessen ellensúlyozni a megfelelő szakképzett munkaerő hiányát. A Jungheinrich úttörőnek számító targoncaszimulátora nagy mértékben megkönnyíti, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak. Míg ehhez korábban valós anyagmozgató járműre, gyakorló pályára és képzett személyzetre volt szükség, most egyetlen eszköz elegendő.

Győződjön meg Ön is a Jungheinrich targoncaszimulátor előnyeiről! A szimulátor 2019-ben elnyerte a Kundendienstverband Deutschland e. V., azaz a Németországi Ügyfélszolgálat Egyesület Service Management díját, ez is mutatja milyen értéket képvisel.

Előnyök áttekintése:

Tudjon meg többet a targoncaszimulátorról! 

Mi is pontosan a targoncaszimulátor?

A targoncaszimulátor ugyanazon az elven működik, mint a repülőgépszimulátorok, amelyeken a jövő pilótái gyakorolják a repülőgép vezetést. A professzionális VR-szoftver egy valósághű virtuális raktárkörnyezetet hoz létre, melyben a tanuló targoncakezelők a targonca különböző funkcióit balesetveszély nélkül sajátíthatják el. A targoncaszimulátor egyik különleges jellemzője, hogy az Ön raktára az egyéni igények szerint virtuálisan leképezhető. A szimulátor egy kompakt mozgó platformból, a VR-szoftverből - melynek tartozéka a VR-szemüveg és a monitor is -, valamint egy szolgáltatási csomagból áll. Az eredeti vezérlő kezelő- és vezérlőgombok, a 3D-hangzás és a rendkívül mozgékony 4-tengelyes platform gondoskodik a hihetetlenül valósághű tanulási élményről.

Picture Fahrzeugsimulator Parcours

A szoftver több szintet ajánl fel, melyek egymásra épülnek. Akár kezdő, akár haladó targoncakezelők használja – a szimulátor minden dolgozónak segít a következő szint elérésében. Az oktatás első lépésében a targonca biztonságának ellenőrzése (ún. pre-op check), a funkciókkal való ismerkedés és a biztonsági előírások bemutatása történik. Ezután következnek az első vezetési gyakorlatok, aztán a raklapok ki-és berakodásának gyakorlása. A tanfolyam végén szintvizsga vár a tanulóra, amivel ellenőrizhető a tudása. A VR-szimulátor célja, hogy a tanuló kezelő biztonságosan és szakszerűen kezelje a targoncát, valamint hogy a haladó szintű targoncakezelők tudását tovább fejlessze.

A targoncaszimulátor különböző típusú Jungheinrich targoncákhoz áll rendelkezésre: a szoftvert az érintett típusra állítjuk be, ezért a kezdő targoncakezelők bármelyik bevetési helyzetre fel tudnak készülni.

Hol hasznosítható a targoncaszimulátor?

A Jungheinrich targoncaszimulátora optimális eszköz a targoncakezelők képzésére és továbbképzésére. Ezen felül segít Önnek az új munkatársak kiválasztásában és megkönnyíti a targoncakezelők évente esedékes biztonsági oktatását.

Biztonságos targoncakezelő oktatás a VR szimulátorral

A VR-szimulátorral biztonságosan tanulható meg a targonca kezelése.

A targoncaszimulátor segítségével a képzés ugyanolyan átfogó és szakszerű, mint a hagyományos, valós járművezetői oktatás. A VR-szoftver interaktívan felépített szintjei a tanuló kezelők számára önálló gyakorlást biztosítanak. Mivel igény esetén a szoftverben leképezzük az Önök raktárkörülményeit, az oktatás valósághű környezetben végezhető el.

Picture Fahrzeugsimulator Inline

A VR-szimulátorral Ön időt és költségeket takarít állandó, magas minőség mellett

  • Az eszköz nagyobb biztonságot nyújt, mintha a tanfolyam valós targoncán folyna, mivel sem a felhasználó, sem a többi raktári dolgozó nincs veszélyben.
  • Önök értékes raktári felületeket takarítanak meg, hiszen nincs szükség külön gyakorlótérre.
  • Továbbra is használhatják valamennyi targoncájukat, mivel a képzéshez egyiket sem kell rendelkezésre bocsátani.
  • Az interaktív szoftvernek és az egymásra épülő oktatási szinteknek köszönhetően kevesebb oktatóra van szükség.

Jelentkezők kiválasztása: a tudásszint a targoncaszimulátoron ellenőrizhető.

Különösen hasznosnak bizonyul a targoncaszimulátor az új dolgozók kiválasztásakor. Egyszerűen és különösebb előkészület nélkül meg lehet bizonyosodni a jelentkező alkalmasságáról. A VR-szoftver segítségével Önök számos, egymástól eltérő raktári helyzetet tudnak rekonstruálni. Így például azt is felmérhetik, hogy egy jelentkező mennyire jól viseli a nagy magasságban végzett munkát anélkül, hogy fel kellene őt oda küldeni.

Összességében az alkalmassági teszt így lényegesen gyorsabban és egyszerűbben végezhető el, mint egy valós targoncán. Ezen kívül a jelentkezők az esetleges balesetektől, az Önök targoncái pedig az esetleges károktól is megóvhatók.

Megbizonyosodhat arról, hogy egy új dolgozó valóban alkalmas-e targoncakezelőnek. Ez hihetetlen nagy potenciális megtakarítást jelent.

Picture Fahrzeugsimulator Simulator Éves biztonsági oktatás a targoncaszimulátorral.

Önnek törvényben előírt kötelezettsége gondoskodni arról, hogy a munkatársak évente részesüljenek biztonsági oktatásban. A VR-szimulátor segítségével ez a feladat gyorsan és kevés ráfordítással elvégezhető.

Nem csak a tervezés és a megvalósítás sikerül különösebb fáradtság nélkül – az eszköz arra is alkalmas, hogy a biztonsági oktatást automatikusan dokumentálja. A dokumentálás egy nagyon hasznos és fontos funkció, különösen olyan esetekre, ha egyszer mégis baleset történne.

Az előnyök összefoglalása:

  • Valós vezetői élmény a 4-tengelyes mozgó platformnak köszönhetően.
  • 3D-hangzás, amivel abszolút valós hang- és zajkörnyezetet teremthető.
  • Kézfelismerés: a VR-szemüvegen keresztül a kezelő a saját kezét látja és azzal képes virtuális csomagokat megfogni.
  • A targonca, amin az oktatás folyik és a kezelőgombok, vezérlő elemek megfelelnek az eredeti, valós járműveknek.
  • Az oktatási szoftver ugyanolyan professzionálisan épül fel, mint egy élőben végezhető képzés.

A VR-szimulátor további előnye, hogy más eszközökkel összekapcsolható. Ez azt jelenti, hogy több felhasználó tud ugyanabban a környezetben együtt tanulni. Lehetséges az is, hogy teljes munkafolyamatokat képezünk le, így pedig az Önök targoncakezelői optimálisan felkészíthetők a legkülönbözőbb valós helyzetekre.

Az oktatói felszerelésnek köszönhetően az oktató egy VR-szemüveg segítségével maga is beléphet a szimulátorba azért, hogy utasításokat adjon vagy segítséget nyújtson.
 

Picture KVD Servicepreis

A Jungheinrich targoncaszimulátor: az év legkiválóbb szolgáltatási innovációja.

A Jungheinrich 2019-ben első helyezést ért el a Service Management Award-on, mely díjat a Német Ügyfélszolgálati Szövetség évente ítél oda. Köszönhetően a kiváló minőségű és világszerte egyedülálló funkcionalitásnak, a Jungheinrich targoncaszimulátor az év legjobb szolgáltatási innovációja lett. Különösen stresszes időszakokban, amikor sem oktatók, sem járművek nem állnak rendelkezésre, tehermentesítheti Önöket a vezetési szimulátor. A targoncaszimulátor garantálja a professzionális képzést akkor is, ha a raktárban szűkösek az erőforrások és nincs elegendő hely.

Tudjon meg többet a targoncaszimulátorról!