+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stage Vegyipar + gyógyszergyártás

Vegyipar és gyógyszergyártás

Maximális gyorsaság maximális biztonság mellett – ezek a vegyipar és gyógyszeripar intralogisztikai folyamatainak alapkövetelményei. Ehhez optimális megoldásokat bitosítunk Önnek. A robbanásbiztos veszélyes áruraktártól az automata megoldásokig, melyek egyedileg az Ön speciális követelményeire szabottan kerülnek kialakításra.

Dynamic management operating around the clock

We realised a distribution centre for the renowned detergent producer Henkel in Russia during the depths of winter. The solution is based on our Warehouse Management System, it shortens delivery routes, and saves on CO2 in the process.

Dupla mélységű automata raktár a Sauer számára

A vállalkozás pozitív üzleti előre menetele és az ehhez kapcsolódó géppark bővítése volt a kiindulópont az új intralogisztikai rendszerbe történő beruházásra.

Grifols: innovatív raktári megoldás.

Grifols is a healthcare giant based in Barcelona that exports its products around the globe. Together with Jungheinrich Dublin, a high-tech warehouse solution was created that accommodates a temperature range of +5 to -35 degrees to safely store and transport highly sensitive blood plasma products.

A biztonság minden

A vegyipar és a gyógyszeripar logisztikája kihívást jelent. Az érzékeny, gyakran veszélyes termékek kezelésére vonatkozó legszigorúbb jogszabályi előírások és legfontosabb biztonsági és higiéniai szempontok szilárd korlátokat állítanak. Ez vonatkozik a veszélyes anyagok szállítására, tárolására és szakszerű kezelésére, valamint a foglalkozási és környezeti biztonság elsőbbségére. 

Ennek ellenére a vegyipari logisztikában működő ügyfelek elvárják a termékeik egyre gyorsabb szállítását – a törvényileg előírt biztonsági norma betartása mellett. A logisztika más területeivel összehasonlítva, a vegyiparban és a gyógyszergyártásban még inkább érvényes: Hibák nem történhetnek. A Jungheinrich ezekre a kihívásokra a legjobban felkészült. Olyan átfogó megoldásokat kínálunk Önnek, amelyek optimalizálják az anyagáramlást, hatékonyan vannak kialakítva, és ezáltal megfelelnek a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek. 

Gyakorlatból gyakorlatba: Az emberek és a környezet védelme

A gyakorlatból gyakorlatba elv egyik jó példája a vegyiparban a robbanásbiztos targoncáink. A vegyipar és a gyógyszeripar számára olyan speciálisan testre szabott termékeket és rendszereket szállítunk, amelyek lehetővé teszik az elektromos és dízeltargoncák biztonságos üzemeltetését tűzveszélyes gázok, gőzök és porok környezetében is. Ezzel nemcsak az a vállalatánál dolgozó embereket és a környezetet védi. Jungheinrich védő rendszerünkkel megfelelünk az európai ATEX-irányelv 2014/24/EU (ATEX = Atmosphères Explosibles) követelményeinek is. 

Alapvetően szállítójárműveinket a vegyipar és gyógyszeripar részére további biztonsági megoldásokkal szállítjuk, mint például tehervédő, ütközésvédelem és speciális stabilitási elemek. Az árubeérkezéstől az árukiadásig a raktár még nagyobb biztonságáról vezető nélküli szállítórendszerekkel (FTS) rendelkező (részben) automatikus logisztikai megoldások gondoskodnak, amelyeket raktárirányítási rendszerünkkel, a Jungheinrich WMS-sel intelligensen és precízen lehet irányítani. Ez csökkenti az emberi hiba lehetőségét. 

Ráadásul a lehetséges 24 órás használat növeli a költséghatékonyságot. Vegyipari és gyógyszeripari vevőként ezáltal Ön hozzáférést kap egy időtálló omnichannel megoldáshoz. A hatékony raktárrendszerünkkel kombinálva ez optimalizált, magas komissiózási teljesítményt jelent Önnek, amely lehetővé teszi, hogy logisztikailag egyre nagyobb termékválasztékot dolgozzon fel. Egyébként: A WMS a raktárban különleges területeket oszt ki a veszélyes anyagok vagy a higiéniai szempontból érzékeny termékek számára, így automatikusan biztosítják az e termékek kezelésével és tárolásával kapcsolatos jogi előírások betartását.