Stage Vegyipar + gyógyszergyártás

Vegyipar és gyógyszergyártás

Maximális gyorsaság maximális biztonság mellett – ezek a vegyipar és gyógyszeripar intralogisztikai folyamatainak alapkövetelményei. Ehhez optimális megoldásokat bitosítunk Önnek. A robbanásbiztos veszélyes áruraktártól az automata megoldásokig, melyek egyedileg az Ön speciális követelményeire szabottan kerülnek kialakításra.

Plastics supplier Coko

The mid-sized plastics supplier Coko reflects its reputation with the slogan “We shape your products”. The decision to install our high bay warehouse system resulted in increased efficiency and process optimisation.

A biztonság minden

A vegyipar és a gyógyszeripar logisztikája kihívást jelent. Az érzékeny, gyakran veszélyes termékek kezelésére vonatkozó legszigorúbb jogszabályi előírások és legfontosabb biztonsági és higiéniai szempontok szilárd korlátokat állítanak. Ez vonatkozik a veszélyes anyagok szállítására, tárolására és szakszerű kezelésére, valamint a foglalkozási és környezeti biztonság elsőbbségére. 

Ennek ellenére a vegyipari logisztikában működő ügyfelek elvárják a termékeik egyre gyorsabb szállítását – a törvényileg előírt biztonsági norma betartása mellett. A logisztika más területeivel összehasonlítva, a vegyiparban és a gyógyszergyártásban még inkább érvényes: Hibák nem történhetnek. A Jungheinrich ezekre a kihívásokra a legjobban felkészült. Olyan átfogó megoldásokat kínálunk Önnek, amelyek optimalizálják az anyagáramlást, hatékonyan vannak kialakítva, és ezáltal megfelelnek a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek. 

Gyakorlatból gyakorlatba: Az emberek és a környezet védelme

A gyakorlatból gyakorlatba elv egyik jó példája a vegyiparban a robbanásbiztos targoncáink. A vegyipar és a gyógyszeripar számára olyan speciálisan testre szabott termékeket és rendszereket szállítunk, amelyek lehetővé teszik az elektromos és dízeltargoncák biztonságos üzemeltetését tűzveszélyes gázok, gőzök és porok környezetében is. Ezzel nemcsak az a vállalatánál dolgozó embereket és a környezetet védi. Jungheinrich védő rendszerünkkel megfelelünk az európai ATEX-irányelv 2014/24/EU (ATEX = Atmosphères Explosibles) követelményeinek is. 

Alapvetően szállítójárműveinket a vegyipar és gyógyszeripar részére további biztonsági megoldásokkal szállítjuk, mint például tehervédő, ütközésvédelem és speciális stabilitási elemek. Az árubeérkezéstől az árukiadásig a raktár még nagyobb biztonságáról vezető nélküli szállítórendszerekkel (FTS) rendelkező (részben) automatikus logisztikai megoldások gondoskodnak, amelyeket raktárirányítási rendszerünkkel, a Jungheinrich WMS-sel intelligensen és precízen lehet irányítani. Ez csökkenti az emberi hiba lehetőségét. 

Ráadásul a lehetséges 24 órás használat növeli a költséghatékonyságot. Vegyipari és gyógyszeripari vevőként ezáltal Ön hozzáférést kap egy időtálló omnichannel megoldáshoz. A hatékony raktárrendszerünkkel kombinálva ez optimalizált, magas komissiózási teljesítményt jelent Önnek, amely lehetővé teszi, hogy logisztikailag egyre nagyobb termékválasztékot dolgozzon fel. Egyébként: A WMS a raktárban különleges területeket oszt ki a veszélyes anyagok vagy a higiéniai szempontból érzékeny termékek számára, így automatikusan biztosítják az e termékek kezelésével és tárolásával kapcsolatos jogi előírások betartását.