+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Új gyár alap
05/13/2022

Új Jungheinrich gyár Csehországban: alapkőletétel

Új telephely a tolóoszlopos targoncák gyártásához 37 000 négyzetméteren

2023 közepére tervezik a gyártás kezdését

Több mint 350 új munkahely létrehozása

Energiahatékony és CO2-optimalizált építés

A Jungheinrich megkezdi új üzemének építési munkálatait a csehországi Chomutovban. Sabine Neuß, a Jungheinrich AG technológiai igazgatója az épületfejlesztési, a helyi politikai és gazdasági képviselőivel együtt 2022. május 6-án ünnepélyes alapkőletétellel jelentette be az építkezés kezdetét. Egy energiahatékony és CO2-optimalizált új üzemet építenek a tolóoszlopos targoncák gyártásához, mintegy 37 000 négyzetméteres területen. A helyszínen több mint 350 új munkahely jön létre. Az építkezés a Panattoni ingatlanfejlesztő céggel közösen valósul meg, a tervek szerint 2023 tavaszán fejeződik be. A projekt költségvetése mintegy 60 millió euró.

2023-tól a Jungheinrich Chomutovban fogja gyártani a POWERLiNE tolóoszlopos targoncák jelenlegi generációját, az ETV 216i típust. A vállalat számára az új üzem kulcsfontosságú szerepet játszik a 2025+ stratégia keretében kitűzött növekedési célok elérésében és a versenyképesség hosszú távú növelésében.

Sabine Neuß, a Jungheinrich AG technológiai igazgatója így nyilatkozott: "Új üzemünkkel bővítjük kapacitásainkat európai termelési hálózatunkon belül, és már a korai szakaszban biztosítjuk, hogy a jövőben is képesek legyünk kielégíteni a Jungheinrich anyagmozgató berendezések iránti kereslet folyamatos erősödő növekedését. A világ egyik legmodernebb gyártóüzemét építjük Chomutovban, mellyel újabb szintre emeljük termelésünket."

A Jungheinrich a telephely kialakításában következetesen megvalósítja a fenntartható értékteremtés stratégiai vállalati célját, és az új épületben különös hangsúlyt fektet a hatékonyságra és a fenntarthatóságra. A modern technológiát alkalmazzák az üzem teljes berendezésében, a munkaállomástól a komplex gyártóüzemig: például új termelésirányítási rendszert használnak. A zöldáram beszerzése mellett hőszivattyú telepítését is tervezik, az irodaszárnyban pedig speciális hőszigetelés biztosítja a további energiamegtakarítást. A vízfogyasztást esővízgyűjtő rendszer használatával csökkentik. A tervek szerint egy 1,5 hektáros, őshonos fákkal és cserjékkel beültetett zöldterület is elősegíti a helyi biológiai sokféleséget. Az épületre a Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology (BREEAM) fenntarthatósági szabvány szerinti "Kiváló" szintű tanúsítást kérnek.

A gyár a tervek szerint 2023 tavaszára készül el, és a Jungheinrich 2023 közepén tervezi a termelés megkezdését. Hagyományos lignitbányászati régióként Chomutovban jelenlegi strukturális változás zajlik. Az új Jungheinrich-gyár több mint 350 új munkahelyet teremt a régióban.

Képaláírás: Balról jobbra: Václav Hora (Vrskmaň polgármestere), Jiří Rösner (Chomutov gyárigazgatóság, Jungheinrich (Chomutov) s.r.o.). ), Lukáš Musil (igazgatótanácsi tag, RSJ Investments), Klára Sobotková (regionális fejlesztési igazgató, Panattoni), Sabine Neuß, (technológiai igazgató, Jungheinrich AG), Marek Hrabáč (Chomutov polgármestere és Ústecký kraj tanácsosa), Darina Kováčová (Jirkov polgármestere), Matthias Stangenberg (projektvezető, Új Chomutov üzem, Jungheinrich AG), Jan Andrejco (műszaki igazgató, Panattoni) és Michal Kováříček (projektmenedzsment vezető, Goldbeck Bau s. r.o)