Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
arculee

Új logisztikai központot épít a Jungheinrich

A Jungheinrich teljesen automatizált logisztikai központot épít a Prodrive Technologies számára az arculee AMR segítségével

  • A Jungheinrich első közös megrendelése az új arculee AMR-rel
  • Az innovatív mobil robotika és a klasszikus AGV szűkfolyosós targoncák automatizálásának keveréke a maximális rugalmasság érdekében
  • Az egyetlen forrásból származó integrált, teljes megoldás hatékony és fenntartható raktárépítést tesz lehetővé

Hamburg. A Jungheinrich, a világ egyik vezető intralogisztikai megoldásszállítója új, korszerű logisztikai központot épít Eindhoven közelében a holland Prodrive Technologies technológiai vállalat számára. A több mint 20 000 négyzetméteres raktárterülettel rendelkező új épület a tervek szerint 2022 őszére kerül átadásra. A raktár középpontjában egy holisztikus logisztikai megoldás áll majd, 14 autonóm mobil robotból (AMR) és 8 EKX 516ka típusú automatizált szűkfolyosós magasraktári targoncából álló flottával. Minden eszköz a Jungheinrich logisztikai interfészén keresztül kapcsolódik a Jungheinrich raktárellenőrzési rendszeréhez (WCS), amely az automatizált rendszerben a szállítási mozgásokat vezérli. A Jungheinrich az előzónában az AMR-eket összekötő elemként alkalmazza a komissiózáshoz, a raktári állványrendszerben az AGV-k végzik a rakodást. A kettő kombinációja új szintre emeli az automatizált anyagáramlást a Prodrive-nál. Az arculee típusú AMR-k látják el raklapokkal mindkét automatizált raktárterületet, és az „árut az emberhez” elv alapján szállítják azokat a komissiózó állomásokra, ahol kézzel történik a komissiózás.

"A Prodrive projektjével az automatizálási megoldások területén szerzett szakértelmünket hangsúlyozzuk. Különösen örülünk, hogy a Jungheinrich új családtagjának, az arculusnak az arculee S típusú modelljére támaszkodhatunk a mobil robotok esetében" - mondta Dr. Markus Heinecker, a Jungheinrich AGV automatizált rendszerekért felelős vezetője. A hónap elején a Jungheinrich bejelentette a müncheni székhelyű arculus robotikai vállalat megvásárlását. Az innovatív start-up céggel a Jungheinrich bővíti automatizálási portfólióját, és mostantól piacvezető technológiákat kínál az AMR területén. "Az AMR iránti kereslet folyamatosan növekszik különösen az e-kereskedelem dinamikus terjeszkedése miatt. Most még jobban támogathatjuk ügyfeleinket abban, hogy pontos és holisztikus folyamatautomatizálással elérjék hatékonysági és fenntarthatósági céljaikat" – emelte ki Dr. Heinecker.

A Prodrive esetében az új raktárépítéssel kapcsolatos együttműködés logikus lépés a régóta fennálló ügyfélkapcsolatnak köszönhetően. A Jungheinrich évek óta támogatja a holland vállalatot intralogisztikai szakértelmével. Mark Menting, a Prodrive Technologies globális folyamatokért és logisztikaért felelős vezetője szerint a Jungheinrich mellett hozott döntés másik fontos szempontja a rendszermegoldás sokoldalúsága. "Napjainkban az ellátási lánc rugalmassága a gazdasági siker döntő kritériuma. Számunkra ez azt jelenti, hogy gyorsabban, hatékonyabban és hibamentesen kell az árukat komissiózni. A Jungheinrich automatizálási koncepciója az innovatív robotika és a klasszikus AGV-k keverékével megfelel mindezen követelményeknek. Ez lehetővé teszi a későbbi további optimalizálást is" - nyilatkozta Menting.

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich a világ egyik vezető intralogisztikai megoldásszállítója. A Jungheinrich az anyagmozgató berendezések, automatizált rendszerek és szolgáltatások átfogó portfóliójával személyre szabott megoldásokat kínál ügyfeleinek az Ipar 4.0 kihívásaira. A csoport székhelye Hamburgban található, és a világ 40 országában saját közvetlen értékesítési társaságai, további mintegy 80 országban pedig partnercégei révén képviselteti magát. A Jungheinrich világszerte 18 000 embert foglalkoztat, és 2020-ban 3,81 milliárd euró konszolidált nettó árbevételt ért el. A Jungheinrich részvényeit az MDAX-en jegyzik.

Prodrive

Az 1993-ban alapított Prodrive Technologies Európa egyik leggyorsabban növekvő technológiai vállalata. A Prodrive Technologies elektronikát, szoftvert és mechanikát fejleszt és gyárt. Ügyfeleivel szorosan együttműködve a Prodrive Technologies a csúcstechnológiás termékek, rendszerek és megoldások széles skáláját fejleszti és szállítja, rendkívül hatékony és gyakran egyedülálló technikákat alkalmazva. A Prodrive Technologies mindent házon belül végez, gyakorlatilag minden elképzelhető piacot lefed, és a legmodernebb folyamattechnológiákat használja, amelyek közül sokat házon belül fejlesztettek ki. A Prodrive Technologies több mint 2200 embert foglalkoztat, akik közül 700-an különböző szakterületek mérnökei. A Prodrive Technologies rugalmas és teljesen automatizált gyártási létesítményekkel, illetve gyárakkal rendelkezik Hollandiában, az Egyesült Államokban és Kínában, ahol a vállalat hatékonyan optimalizálja a terméktervezéseket minden egyes ügyfél számára.