Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Használtgép üzem
01/26/2022

Újabb használt targonca felújító üzemet nyit a Jungheinrich

Használt targoncákat felújító üzem a romániai Ploieștiben

A felújítási kapacitás bővítése a növekvő kereslet miatt

Kevesebb erőforrás- és energiafogyasztás az újrafelhasználásnak köszönhetően

A Jungheinrich megnyitja második használtgép-felújító üzemét a romániai Ploieștiben. Az új, mintegy 5000 négyzetméteres telephellyel a vállalat a használt targoncák iránti növekvő keresletet szeretné lefedni, és új kapacitást teremt a további növekedéshez. Ploieștiben mostantól az EJE gyalogkíséretű emelőkocsikat és az EFG elektromos villástargoncákat újítják fel az európai piac számára. Ezzel a beruházással a Jungheinrich példát mutat a körforgásos gazdaságra az intralogisztikában, és lehetővé teszi az ipar számára, hogy fenntartható módon felújított targoncákat használjon.

A Jungheinrich az elsők között vállalta az iparban a használt targoncák ipari és prémium minőségű felújítását. A vállalat azt ígéri, hogy a "JUNGSTARS" gépek- ez a használt targoncák hivatalos neve - a felújítás után ugyanolyan jól működnek, mint az újak. A Jungheinrich a Ploieștiben megnyílt felújító üzemmel tovább bővíti kapacitásait, valamint optimalizálja felépítését és folyamatait a használt targoncák ágazatában. Drezda után Ploieștiben nyílt a Jungheinrich legnagyobb telephelye a targoncák felújítására. Az újonnan megnyílt használt gépeket felújító üzemmel a Jungheinrich 2025-ig 25 százalékkal növeli kapacitását ezen a területen.

Tino Alban, a Jungheinrich AG drezdai felújító üzemének vezetője így nyilatkozott: "A fenntarthatóság felé mutató általános tendencia megmutatkozik az iparilag felújított használt targoncák iránti folyamatosan növekvő keresletben. Ezek jó megoldást jelentenek, különösen a környezettudatos ügyfelek számára, mivel a használt berendezések felújításával mintegy 80 százalékos széndioxid megtakarítást érünk el az új gyártáshoz képest. A Corona-járványban sok árérzékeny ügyfél az olcsóbb, de ugyanakkor nagy teljesítményű használt targoncákat választotta, amelyek kisebb vagy közepes intenzitású alkalmazásra, vagy készenléti, tartalék megoldásként is optimális megoldást jelentenek."

A Jungheinrich használt targoncák iparilag egyedülálló felújítása egy szabványosított, hat lépésből álló eljárás szerint történik, amely minden egyes targonca, raklapemelő esetén ugyanaz. A folyamat során a használt targoncákat műszakilag és külsőleg újszerű állapotba hozzák. A Jungheinrich 5 csillagos elve biztosítja, hogy minden egyes targonca felújítása a legmagasabb biztonsági és fenntarthatósági előírásoknak, valamint a legszigorúbb minőségellenőrzéseknek megfelelően történik. Míg az olyan alkotóelemek, mint a váz, a motor és a sebességváltó felújításra kerülnek, minden biztonság szempontjából fontos és elhasználódott alkatrészt eredeti alkatrészekre cserélnek. Az erőforrás- és energiatakarékos újragyártással a Jungheinrich két-három üzemidővel meghosszabbítja a targoncák életciklusát, miközben minimalizálja az új alkatrészek használatát. Jelenleg 94 százalékos újrafelhasználási arányt érnek el targoncánként.

Tino Alban: "Az alapos, magas színvonalú felújításnak köszönhetően a JUNGSTARS használt targoncáink csúcsminőségűek. Egyesítik az ökológiai, gazdasági és műszaki előnyöket, és így a piacon egyedülálló teljesítményt nyújtanak."

Míg az EJE és az EFG felújítása a ploiești-i telephelyen történik, a drezdai üzem felelős valamennyi többi  targonca típus, valamint a raktári felrakógépek felújításáért. A Jungheinrich valamennyi európai értékesítési leányvállalata ebbe a két üzembe szállítja a felújításra szánt targoncákat, amelyek főként a használatba adási szerződésekből kerülnek vissza. Ezen kívül az ázsiai piacra történő felújítás Bangkokban és a kínai Qingpu városában történik.