+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
A Jungheinrich és a Fricke joint venture társaságot alapítanak
02/06/2019

A Jungheinrich és a Fricke joint venture társaságot alapítanak

A Jungheinrich és a Fricke joint venture társaságot alapítanak

Közös vállalat az anyagmozgató gépek alkatrészeinek értékesítésére

Új piaci potenciál az elektronikus kereskedelem és független alkatrész forgalmazás területén

Hamburg/Heeslingen: A hamburgi Jungheinrich konszern és a heeslingeni Fricke Csoport közös joint venture tárasagot alapított az alkatrész-értékesítés nemzetközi bővítése céljából. A közös vállalattal a két cég egyesít az üzemen belüli logisztikában és az alkatrész- nagykereskedelemben szerzett tapasztalatait. A márkafüggetlen szerviztevékenység, valamint az e-kereskedelem területén a Jungheinrich és a Fricke Csoport jelentős növekedési potenciált lát az együttműködésben.

Christian Ehrlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója így nyilatkozott a közös vállalatról: „A Jungheinrich és a Fricke együttműködéséből elsősorban ügyfeleink profitálhatnak. A Fricke többéves tapasztalata az e-kereskedelem területén, valamint a Jungheinrich szakértelme a targoncagyártás és szerviz területén rendkívüli lehetőséget biztosítanak partnereink számára az alkatrészellátásban.

„A Jungheinrich és a Fricke mindketten olyan családi vállalkozások, melyek közös értékeket képviselnek. Összeköt minket az ügyfelek iránti elkötelezettség és a szenvedély a technikai újítások iránt. A Jungheinrich, mint innovatív vállalat kiváló termékekkel rendelkezik és biztosak vagyunk benne, hogy közösen igazán többet tudunk nyújtani jelenlegi és jövőbeni partnereinknek” - egészítette ki Hans-Peter Fricke, a Fricke Csoport ügyvezetője és tulajdonosa egyben.

Fricke

Az 1923-ban alapított Fricke vállalat alkatrészek, mezőgazdasági gépek, haszongépjárművek és kertészeti gépek értékesítésével foglalkozik, 21 országban van jelen 57 telephellyel. A családi vállalkozásként működő csoport székhelye az alsó-szászországi Heeslingben található, 2.317 dolgozót foglalkoztat. 2017-Ben a konszern forgalma meghaladta a 700 millió eurót.

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, melyek megfelelnek az Ipar 4.0 kihívásainak. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik.