Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Egyszerűen jó teljesítmény: a Jungheinrich új elektromos targonca alapmodelleket vezet be
10/13/2022

Egyszerűen jó teljesítmény: a Jungheinrich új elektromos targonca alapmodelleket vezet be

A Jungheinrich világszerte két új, robusztus elektromos targonca-sorozatot vezet be. Az új EFG targoncák költséghatékony belépőszintű modellek a klasszikus szállítási és rakodási feladatokhoz 1,6 és 3 tonna teherbírással.

A Jungheinrich két új sorozattal bővíti EFG típusú elektromos villástargoncáinak kínálatát az alapkategóriában. Ez azt jelenti, hogy a vállalat mostantól a jól ismert, nagy teljesítményű elektromos targoncák mellett először kínál ügyfeleinek könnyű és közepes teherbírású alapmodelleket is. A gépek alacsony beszerzési költség mellett kiemelkedő  teljesítményt nyújtanak, megbízhatóak és hosszú élettartamúak. "Az EFG BB és BC sorozatokkal sikerült a minőség új értelmezését megteremtenünk, amely funkcionalitással, hatékonysággal és vonzó ár-érték aránnyal győz meg" - nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési igazgatója. Az alkalmi, egyműszakos használatra tervezett targoncák elsősorban olyan ügyfeleknek ajánlottak, akik még a belépő szintű szegmensben sem akarnak lemondani a bizonyított Jungheinrich-minőségről. "Az új EFG sorozatunkkal tudatosan a kis- és középvállalkozásokat és azok igényeit célozzuk meg: alacsony beszerzési költségek, gyors szállítási határidők és szilárd alapfelszereltség" - folytatta Erlach.

Sokoldalú belépő szintű modellek 

Az EFG BB és BC sorozat targoncái három- és négytámaszú változatban érhetők el, és 3 t teherbírásúak, így minden ágazatban használhatók a termelésben, a kereskedelemben, a raktározásban, a műhelyekben vagy a mezőgazdaságban. A modellválaszték a rakodási és szállítási feladatok teljes spektrumát lefedi. A manőverezhető háromtámaszú EFG BB 216k targonca például kompakt kialakításának köszönhetően különösen alkalmas a szűk raktárhelyiségekben történő rugalmas szállításra. Az EFG BC négykerekű rakodógépek 1,6 és 3,0 tonna közötti teherbírási osztályokban kaphatók. A 48 V-os akkumulátornak köszönhetően különösen az EFG BC 325(k)/330-as modellek a 80 V-os szegmensbe tartozó gépek költséghatékony alternatíváját jelentik, és kültéri használatra is alkalmasak. Három különböző oszlopkivitel számos méretben és változatban kínálja a megfelelő felszerelést minden szabványos alkalmazáshoz egészen 6500 mm emelési magasságig. Az emelőoszlop és az oldalmozgató tisztán hidraulikusan, mechanikus működtetésű karokkal vezérelhető. A kiválasztott opcionális felszerelésekkel egyszerű adapterek használata is lehetséges.

Nagy teljesítmény alacsony beszerzési költséggel

Az EFG BB és BC sorozatú teherautókat a Jungheinrich kínai Qingpu üzemében készülnek. A targoncák gyártására ugyanazok a minőségi előírások vonatkoznak, mint a Jungheinrich nagyteljesítményű szériáira, amelyeket Németországban gyártanak. "Az EFG BB és BC sorozatú targoncákkal ügyfeleink Jungheinrich minőséget kapnak verhetetlen áron" - nyilatkozta Erlach. Az EFG BB és BC sorozatú targoncák alapfelszereltségként lamellás tárcsafékkel vannak felszerelve. Zárt kialakításuknak köszönhetően a fékek különösen védettek a szennyeződésektől, és így alacsony karbantartási igény mellett nagy fékérzékenységet garantálnak. A fékezés során az energia akár 30 százaléka is visszanyerhető, ami jelentősen megnöveli az eszközök élettartamát akkumulátorciklusonként. A ZF sebességváltóval ellátott kétmotoros elsőkerék-hajtás minden alkalmazásban nagy teljesítményt tesz lehetővé alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett.

Kifinomult biztonság és ergonómia

Az EFG BB és BC sorozat alapfelszereltségként rendelkezik a Jungheinrich curveCONTROL biztonsági rendszerrel, amely kanyarodáskor a kormányszögtől függően automatikusan csökkenti a haladási sebességet. Ez jelentősen csökkenti a balesetek kockázatát kanyarodáskor, különösen nagy terhekkel történő munkavégzés esetén. Az öt különböző menetprogram biztonságos, bármely raktári helyzethez igazodó működést tesz lehetővé. Az íves védőtető, a kompakt oszlopprofilok és az optimalizált lánc- és tömlővezetés teljes körű láthatóságot biztosít a biztonságos üzemeltetés érdekében. Az EFG BB és BC sorozat alapfelszereltségéhez tartozik a Jungheinrich konszern kijelzője a 2 collos változatban. Ez a kezelő számára információkat mutat az akkumulátor állapotáról, a hátralévő üzemidőről és a kiválasztott menetmódokról, valamint szükség esetén kiválasztott biztonsági utasításokat is tartalmaz. Az MSG 65 Grammer-ülés opcionálisan elérhető a különösen ergonomikus munkavégzéshez.

Biztonság a vásárlás után is

A Jungheinrich a BB és BC sorozatú elektromos targoncákat flottában és egyenként is értékesíti, illetve bérbe adja. A zökkenőmentes működés folyamatos biztosítása érdekében a Jungheinrich targoncákhoz is elérhető a Jungheinrich átfogó szervizportfóliója, amelyből az ügyfelek egyéni igényeiknek megfelelő karbantartási és szervizcsomagokat választhatnak. A Jungheinrich átfogó szervizhálózatának köszönhetően a magas szintű alkatrész-ellátottsága a BB és BC sorozatú elektromos targoncákra is vonatkozik.

További információ: Elektromos targonca