Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
EcoVadis 2020
12/01/2020

Felelősségtudatos tevékenység: a Jungheinrich a gépipar legfenntarthatóbb vállalatai között

A Jungheinrich immár második alkalommal nyerte el az EcoVadis aranyfokozatú elismerését a vállalati felelősségvállalás terén elért elkötelezettségéért és az elismeréssel továbbra is a legfenntarthatóbb és felelősségtudatosabb vállalatok egyike. Az EcoVadis több mint 55.000 vállalatot értékelt.

Az EcoVadis, a vezető, fenntarthatóság-értékelő platform a Jungheinrichet fenntarthatóság szempontjából világszerte a legjobb vállalatok közé választotta. A gépiparban a Jungheinrich a legjobb vállalatok 2 százalékához tartozik. „A fenntartható működés melletti elköteleződésünk alapvető számunkra, amelyen tartós értékeket teremtünk” - nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke. „A Jungheinrich egyesíti a szociális és ökológia felelősségvállalást a profitábilis növekedéssel. Az EcoVadis elismerése, az a vállalati felelősségvállalás területén elért aranyfokozatú tanúsítvány megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk.”


Az EcoVadis a tanúsítási folyamat során az alábbi területeket vizsgálja: környezet, munka- és emberi jogok, etika, valamint fenntartható beszerzés. Az előző évekhez képest a Jungheinrich valamennyi területen előrelépést ért el. Az EcoVadis kiemelte a Jungheinrich környezetvédelem területén elért eredményeit. A vállalat évek óta folyamatosan fejleszti gépeinek termék ökomérlegét. Egy átlagos anyagmozgató gép CO2  lábnyomát 38 százalékkal tudták csökkenteni az elmúlt évek során. A Jungheinrich élen jár az elektromobilitás terén. A 2019-ben gyártott valamennyi Jungheinrich gép 97 százaléka elektromos meghajtású, a modern lítiumion technológiával felszerelt gépek aránya pedig folyamatosan,  dinamikusan növekszik. A lítiumion akkumulátorral működő elektromos targoncának egy ugyanazon teherbírással rendelkező dízeltargoncával szemben kereken 52 százalékkal kevesebb a széndioxid kibocsátása. „A Jungheinrich a jövőben továbbra is elkötelezett a fenntarthatóság mellett annak érdekében, hogy ügyfelei és a társadalom számára fenntartható többletértéket nyújtson. A fenntarthatóság a 2025+ vállalati stratégiánkban is kiemelkedő fontosságú szerepet kap, melyet novemberben fogunk bemutatni” - folytatta Brzoska.


További információ az EcoVadis értékeléséről itt található: www.ecovadis.com