Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Storage Solutions picture
01/25/2023

A Jungheinrich AG felvásárolja a Storage Solutions Group-ot

A Jungheinrich földrajzi terjeszkedéssel erősíti a raktárberendezések és automatizálási rendszerek üzletágát 

Stratégiai platform a raktárak automatizálásának jövőbeli növekedéséhez az USA-ban

Fontos lépés a 2025+ stratégia megvalósításában

Hamburg, Németország, 2023. január 25. – A német Jungheinrich AG ("Jungheinrich"), amely úttörő szerepet tölt be az intralogisztikában, felvásárolja az amerikai Indiana államban található Storage Solutions Groupot ("Storage Solutions"), az Egyesült Államokban az állványrendszerek és raktárautomatizálási megoldások vezető szolgáltatóját, ezzel bővítve piaci erejét a raktározás és automatizálás terén. A Jungheinrich megállapodást írt alá a Merit Capital Partners, az MFG Partners és a Storage Solutions vezetőségével a Storage Solutions alaptőkéjének 100 százalékos megvásárlásáról. A szerződés alapján megállapított teljes ellenérték körülbelül 375 millió dolláros vételárból (a tranzakció lezárásakor szokásos módosítások függvényében) és egy rugalmas, teljesítményalapú komponensből áll. Ezt a teljesítményalapú komponenst a Storage Solutions vezetősége, amely továbbra is a Storage Solutions élén marad, a tranzakció lezárását követő három éven belül érheti el. Az akvizíció készpénzből és külső tőkéből kerül finanszírozásra, és korlátozott hatással lesz a tőkeáttételre.

Storage Solutions: az Egyesült Államokban működő raktárautomatizálási platform

Az indianai Westfieldben működő Storage Solutions egy amerikai székhelyű raktártervezési, automatizálási és integrációs vállalat, amely 170 alkalmazottat foglalkoztat és 45 éves tapasztalattal rendelkezik a kulcsrakész, testre szabott megoldások értékesítésében. A technológiától független üzleti modellre alapozva a vállalat erős pozíció ért el az amerikai raktárpiacon, amelyen hosszú távon további dinamikus fejlődés várható. A vállalat vertikálisan integrált szolgáltatásokat kínál saját logisztikai és szerelő személyzettel. Ez biztosítja a projektek tervszerű átadását, és lehetővé teszi az értéknövelt szolgáltatásokat, beleértve a munkafolyamatok optimalizálását, a mérnöki és engedélyezési szolgáltatásokat.

A Storage Solutions egy nagy és növekvő ügyfélkör megbízható partnere, amely stratégiai szempontból olyan vállalatokra összpontosít, amelyek integrált támogatást és szakértelmet igényelnek a raktártervezés, a tervezés és a projektmenedzsment területén. Az ügyfélkör a vezető márkák széles skáláját foglalja magában, beleértve a logisztikát, az e-kereskedelmet, a kiskereskedelmet, az élelmiszer- és italgyártást, valamint az ipart. A 2022-es pénzügyi évben a Storage Solutions várhatóan 290 millió dollár forgalmat bonyolít, a korrigált EBIT pedig körülbelül 34 millió dollár.

A tranzakció illeszkedik a Jungheinrich 2025+ stratégiájába

A felvásárlás tovább erősíti a Jungheinrich globális jelenlétét és piaci pozícióját. A vállalat így kihasználja a lehetőséget, hogy egy stratégiai döntéssel belépjen egy nagy és gyorsan növekvő piaci szegmensbe az Egyesült Államokban. A Storage Solutions országos jelenléte hozzáférést biztosít a Jungheinrich számára az Egyesült Államok kulcsfontosságú logisztikai csomópontjaihoz, és lehetőséget ad arra, hogy a meglévő európai ügyfeleket ezen a piacon is támogassa. Egy ilyen növekedési platform megszerzése az Egyesült Államokban középtávon lehetőséget kínál arra is, hogy tevékenységét kiterjeszthesse a szomszédos országokra, Kanadára és Mexikóra is. Az akvizíció kiegészíti a Jungheinrich meglévő partnerségét a Mitsubishi Logisnext Americas (MLA) vállalattal, amely továbbra is a Jungheinrich kizárólagos forgalmazója marad az észak-amerikai anyagmozgató berendezések piacán, és amelyet a tranzakció nem érint.

Kompetenciáik és képességeik egyesítésével a Jungheinrich és a Storage Solutions közösen fogja előmozdítani az innovatív automatizálási megoldások további fejlesztését. A raktárak automatizálása mind a Storage Solutions, mind a Jungheinrich ügyfelei számára prioritást élvez. A világpiac növekedése ezen a területen a 2021 és 2025 közötti időszakban várhatóan átlagosan évi tíz százalékos (CAGR) lesz.

A Jungheinrich arra számít, hogy az akvizíció kezdettől fogva pozitív hatással lesz az egy részvényre jutó eredményre, az egy részvényre jutó szabad cash flow-ra és a korrigált EBIT-re. A 2025+ stratégia keretében megfogalmazott célt, miszerint a nettó árbevétel 20 százalékát Európán kívül kell realizálni elsősorban nem szervezeti növekedés révén, a Storage Solutions által elért éves nettó árbevétel jelentős, több mint 300 millió dolláros növekedése támasztja alá. Továbbá a Storage Solutions szolgáltatásorientált üzleti modellje a korlátozott beruházási igényű, eszköztakarékos megközelítésen alapul, ami pozitív hatással lesz a Jungheinrich pénzforgalmára és rugalmasságára.

Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke: "A Storage Solutions felvásárlása fontos lépés a 2025+ stratégiánk megvalósításában. Ez kiváló lehetőség arra, hogy bővítsük jelenlétünket az Egyesült Államokban, és erős stratégiai platformot hozzunk létre a raktárak automatizálásának növekedéséhez az egész régióban. A Storage Solutions egy ismert és sikeres vállalat, amely vonzó ügyfélkörrel és kiváló vezetői csapattal rendelkezik. Nagyszerű lehetőségeket látunk a két vállalat raktározási és automatizálási képességeinek egyesítésében, ami az amerikai ügyfelek, valamint az Észak-Amerikában működő európai ügyfeleink előnyére válik."

Kevin Rowles, a Storage Solutions vezérigazgatója elmondta: "A következő növekedési dinamikát iparágunkban előreláthatóan a raktárak automatizálása iránti növekvő igény fogja kiváltani. A Storage Solutions széleskörű szakértelemmel rendelkezik az állványrendszerek, az automatizálás és a digitalizálás területén. Ezt tovább kívánjuk bővíteni, mivel a kereslet az erős gazdasági alapok mellett tovább növekszik. Alig várjuk, hogy a Jungheinrich céggel együtt megragadjuk a további növekedés lehetőségeit."

A Jungheinrich igazgatótanácsa és felügyelőbizottsága jóváhagyta a tranzakciót. A felvásárlás várhatóan 2023 második negyedévében zárul le. A tranzakciót a szokásos zárási feltételekhez kötik, beleértve az egyesült államokbeli fúzióellenőrzési engedélyt is.

Morgan Stanley & Co. International plc a Jungheinrich pénzügyi tanácsadójaként, a Freshfields Bruckhaus Deringer pedig jogi tanácsadóként jár el. A Deloitte támogatta az átvilágítási folyamatot. A Storage Solutions pénzügyi tanácsadója a Baird, jogi tanácsadója pedig a Goodwin Procter LLP.

Jungheinrich

A Jungheinrich 70 éve a világ egyik vezető intralogisztikai vállalata az anyagáramlás minden területén, innovatív, fenntartható termékek és megoldások forgalmazója, szolgáltatója. A hamburgi székhelyű családi vállalkozás iparágának úttörőjeként elkötelezett a jövő raktárának kialakításában. A 2021-es pénzügyi évben a Jungheinrich 4,24 milliárd euró árbevételt ért el, és több mint 19 000 alkalmazottat foglalkoztatott. A globális hálózat 11 üzemet és 41 saját szerviz- és értékesítési vállalatot foglal magában. A részvényt az MDAX-en jegyzik.

Storage Solutions

Az 1978-ban elsősorban új és használt raktárberendezések kereskedőjeként alapított Storage Solutions mára olyan vállalattá fejlődött, amely a raktározási és elosztóközpontok területén nyújt szolgáltatást ügyfeleinek. Ezzel a vállalat számos iparági igényt elégít ki. Ezek közé tartozik a munkafolyamatok optimalizálása és a létesítménytervezés, a biztonsági auditok, a raktár- és automatizálási berendezések beszerzése és üzembe helyezése, a telepítés, az életciklus-szolgáltatások és a szoftverek. A Storage Solutions iparágvezető, technológiafüggetlen integrátorként arra törekszik, hogy a projektben érdekelt felek céljai alapján optimális megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. Stratégiai felvásárlások és szerves növekedés révén a Storage Solutions egy olyan skálázható platformot hozott létre, amely lehetővé teszi az ügyfélkör bővítését és az ellátási lánc folyamatos növekedésének kiszolgálását. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://storage-solutions.com/

Merit Capital Partners

A Merit Capital Partners egy olyan magántőke-befektetési társaság, amely egyedülálló módon rugalmas tőkemegoldásokat kínál. A Merit Capital Partners üzleti tulajdonosokkal, menedzsmentcsapatokkal és független hitelezőkkel dolgozik együtt, hogy tőkét biztosítson vállalatfelvásárlásokhoz, feltőkésítésekhez és akvizíciós finanszírozásokhoz. A Merit Capital Partners székhelye Chicagóban található, és 1993-ban alapították.

MFG Partners

Az MFG Partners egy magántőke-befektetési társaság, amely többségi befektetéseket eszközöl családi és alapítói tulajdonban lévő ipari, gyártási, forgalmazási és üzleti vállalkozások közötti szolgáltatásokat nyújtó vállalatokba Észak-Amerikában. A céget 2016-ban alapította Jeff Mizrahi és Jonathan Schilowitz, székhelye New Yorkban található.