Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
A Jungheinrichtól bérel elektromos flottát a hagebau Logistik
01/12/2021

A Jungheinrichtól bérel elektromos flottát a hagebau Logistik

A hagebau Logistik a jövőben kizárólag a Jungheinrich gépeit használja. A hagebau 5 helyszínén,  Westerkappeln, Neumünster, Herten, Schleinitz és Burgau telephelyen, az eddig különböző gyártóktól származó anyagmozgató eszközöket mintegy 200, a Jungheinrichtól beszerzett targoncára cserélik le.

A folyamat során a hagebau vállalatcsoport logisztikai részlege az összes dízeltargoncáját lecseréli, és ezentúl kizárólag elektromos targoncákkal dolgozik. Ezzel a lépéssel a hagebau a fenntartható intralogisztika mellett teszi le a voksot és jelentősen csökkenti targonca-flottájának ökológiai lábnyomát, mivel egy Jungheinrich elektromos targonca CO2-kibocsátása 42 %-kal alacsonyabb, mint egy hasonló teherbírású belsőégésű motorral felszerelt targoncáé.

A vállalat valamennyi targoncáját bérli. Ezzel jelentősenl rugalmasabbá válik a hagebau Logistik intralogisztikai flottája. Az eddigi flottát a Rental Fleet Management keretében a Jungheinrich a hagebau Logistik-kal közösen vizsgálta meg. Az elemzés során beazonosították azokat az anyagmozgató gépeket, amelyeket eddig nem használtak ki vagy nem a felszereltségüknek megfelelően használtak. Így összességében 20 százalékkal sikerült csökkenteni az alapflottához tartozó targoncák számát. A szezonálisan jelentkező többletigényre pedig további gépek rendelkezésre bocsátását tervezték be. Ha váratlanul merülne fel plusz igény, a Jungheinrich a lehető legrövidebb időn belül szállít további targoncákat. Fordított esetben pedig elviszi azokat a gépeket, amelyekre már nincs szükség. Ez a rugalmas rendszer segít elkerülni a kapacitásfelesleget, és az immáron kisebb flotta ellenére biztosítja a magasfokú rendelkezésre állást, ráadásul jelentősen csökkenti a hagebau Logistik üzemeltetési költségeit. A hagebau tulajdonosi köre szintén élhet a Jungheinrichhel kötött keretszerződés nyújtotta lehetőségekkel, így profitálhat az új koncepcióból és az előnyös feltételekből.


hagebau vállalatcsoport

A cég 1964-ben alakult meg, mára a hagebau Handelsgesellschaft für Baustoffe mbH & Co. KG egy olyan szövetkezet, mely mintegy 370 – jogi szempontból önálló, a szak- és kiskereskedelemben aktív – középvállalatból áll. A hagebau csoporthoz több mint 1750 európai telephely tartozik (Németországban, Ausztriában, Svájcban, Luxemburgban, Franciaországban, Belgiumban, Spanyolországban és Hollandiában).

A központilag számlázott nettó forgalom (az összes, a hagebau cég központján keresztül beszerzett áru és szolgáltatás) 6,33 milliárd eurót tesz ki (adat: 2018), ezzel a hagebau Csoport az iparágban vezető helyet foglal el.

A szakkereskedelem a hagebau márkanév alatt szolgálja ki az építőanyag, a csempe/járólap és a fa ágazatot (elsősorban nagykereskedőként ).

A hagebau Einzelhandel (kiskereskedelmi üzletág) a hagebau Csoport tagjai számára egy franchise rendszerben működik. A hagebaumarkt, a FLORALAND és a WERKERS WELT márkanevekkel a hagebau szövetkezet a a helyi B2C piacokon aktív. A hagebau connect nevű leányvállalattal lefedik a beszerzési és marketig csoportok a B2C-online-kereskedelmet is.

A több mint 1350 munkatársat foglalkoztató hagebau Csoport hét helyszínen nyújt a csatlakozott középvállalatok kereskedőházainak szolgáltatást. A szövetkezet 900 munkatársat foglalkoztató központja Soltau városában található. A középvállalati szférából jövő részvényesek számára nyújtott szolgáltatások a beszerzést, az értékesítést, a különböző rendszereket, a logisztikát, az informatikát, a marketinget és a pénzügyi tanácsadást foglalják magukba. Mindezekkel a cég átfogóan és a költségeket optimalizálva támogatja az önálló, közepes méretű viszonteladók mindennapi üzleti tevékenységét.