+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
action medeor
08/19/2022

Adomány a humanitárius világnapon az action medeor szervezetnek

A Jungheinrich és az action medeor tíz éve működik együtt.

Jelenlegi vállalati adomány 35.000 euró.

A Jungheinrich dolgozói a saját fizetésükből fennmaradó centet adományozzák.

A mai humanitárius világnapot azoknak az egyéneknek és intézményeknek szenteljük, akik világszerte segítik a rászorulókat. Az 1964-ben alapított német orvosi segélyszervezet, az action medeor e.V. gyógyszerekkel és orvosi felszerelésekkel támogatja a fejlődő országokban élő embereket. Ma az action medeor a legnagyobb európai egészségügyi segélyszervezet. Helyi partnereivel együtt világszerte 140 országban mintegy 10 000 egészségügyi állomást lát el gyógyszerekkel és gyógyászati anyagokkal. A Jungheinrich tíz éve támogatja ezt a fontos tevékenységet. A vállalat ma bejelentette, hogy további 35 000 eurót adományoz az action medeor számára.

Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke kifejtette: "A társadalmi felelősségvállalás a Jungheinrich vállalati filozófiájának része. Ma, a humanitárius segítségnyújtás napján szeretnénk köszönetet mondani az action medeor-nak és számos segítőjének azért a nagyszerű munkáért, amelyet világszerte végeznek a sürgősségi és katasztrófaelhárítás terén. Ha tízéves együttműködésünkkel és a mostani adománnyal hozzájárulhatunk e fontos humanitárius munka támogatásához, annak nagyon örülünk."

A most bejelentett adományozás a Jungheinrich dolgozóinak éves maradék cent kampányán felül történik. A "Minden cent számít" mottó jegyében a Jungheinrich németországi, olaszországi, ausztriai, portugál és spanyolországi alkalmazottainak nagy része minden hónapban a tizedesjegy utáni centeket adományozza a fizetési számláján az önkéntes kampány részeként. Ami egyénenként csak egy kis összeg, az az év folyamán nagy összeggé válik. 2021-ben a maradék cent kampányból származó adomány több mint 31 000 eurót tett ki. A Jungheinrichnél működő kezdeményezés elmúlt tíz éve alatt már több mint negyedmillió euró gyűlt össze.

"Az a tény, hogy a Jungheinrich és munkatársai már évek óta támogatják segélyszervezetünket, tisztelettel és hálával tölt el bennünket" - mondta Sid Peruvemba, az action medeor igazgatótanácsának szóvivője. "A Jungheinrich személyében olyan partnerünk van, aki sokféle módon áll mellettünk - rendszeres adományokkal, de logisztikai szakértelemmel és a gyógyszerraktárunk felszerelésével is. Véleményünk szerint a Jungheinrich és az action medeor közötti partnerség, amely immár tíz éve tart, lenyűgöző példája annak, hogy a vállalatok kreatívan és fenntartható módon tesznek eleget társadalmi felelősségvállalásuknak."

Az action medeor világszerte sürgősségi és katasztrófaelhárítást nyújt, hogy a válsághelyzetben lévő emberek egészségügyi ellátásban részesülhessenek. Idén a Jungheinrich adományának legnagyobb részét az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos humanitárius segítségnyújtásra fordítják. Az action medeor a nyugat-ukrajnai Ternopilban működtet gyógyszerraktárt. Innen látják el az egészségügyi állomásokat országszerte gyógyszerekkel és orvosi felszerelésekkel. A Jungheinrich jelenlegi adománya továbbá a haiti újjáépítési segélyt, valamint a Kongói Demokratikus Köztársaság egészségügyi ellátásának javítását támogatja.