+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Press V-Zug Svájc
03/04/2022

Automatizált központ: új magasraktár a svájci V-Zug számára

A Jungheinrich automatizált magasraktárt épít a svájci technológiai vállalat számára.

A nagy teljesítményű felrakógépek hatékony és rugalmas ki-, betárolást garantálnak.

A Jungheinrich legfőbb előnye az országos lefedettségű szervizhálózat.

Prémium minőség prémium minőségért: a Svájc szívében, Zugban működő V-Zug, az innovatív háztartási gépek gyártója felkészíti 62 000 négyzetméteres ipari telephelyét a jövőbeni kihívásokra. Az újratervezés részeként a svájci piacvezető vállalat az intralogisztika szakértőjére, a Jungheinrichre bízta a fejlesztést. A V-Zug a hamburgi székhelyű vállalatot bízta meg egy automatizált, kétfolyosós, magasraktár létrehozásával az újonnan épülő gyártóépületbe, amely várhatóan 2023 végén áll majd üzembe.

"Ebben a projektben az építkezési logisztika különleges igényeket támaszt" – nyilatkozta Pascal Martin, a svájci Jungheinrich logisztikai rendszerekért felelős vezetője. "Miközben az épület építése zajlik, mi már telepítjük az állványok és felrakógépek egy részét. Ezután a felső emeleteken, a magasraktár fölött épül tovább az új gyártóüzem."

A 48 méter hosszú, 15 méter széles és 19,5 méter magas állványrendszer így az új épület központi eleme lesz. Mint "leválasztó raktár", a présből leszállított félkész termékeket ideiglenesen mintegy 3800 tárolóhelyen tárolja majd, és szükség szerint szétosztja azokat az alagsortól a negyedik emeletig terjedő összeszerelési területen. Ezen kívül a raktárhoz kapcsolódik egy tisztítóállomás, egy lézeres lyukasztórendszer, a kis alkatrészgyártás és az úgy nevezett "ZugGate". A raktár az üres tárolókat visszaküldi az összeszerelő üzemből és így azok a préselésnél ismét megtölthetők. Ennek a megoldásnak köszönhetően nincs szükség többé kézi szállításra vagy árufelvonóra.

A projekt részeként a Jungheinrich az állványokon kívül két felrakógépet, a szállítópályát és vezérléstechnikát, valamint a WMS-t (raktárirányítási rendszer) is szállítja. A teljes adminisztráció a V-Zug vállalatirányítási rendszerének interfészén keresztül történik. "A felrakógépek nagy teljesítményének, valamint a magasraktár minden szintjén kialakított számos be- és kitárolási pont hatékony kihasználásának köszönhetően óránként akár 90 dupla munkaciklus is megvalósítható, beleértve a függőleges szállításokat is" – folytatja Martin.

A Jungheinrich országos szervizhálózatának köszönhetően biztosítja a gyors elérhetőséget: Svájcban több mint 130 technikus teljesít szolgálatot, közülük mintegy 20 kifejezetten az automata rendszerekkel foglalkozik. Meghibásodás, vészhelyzet esetén egy szakértő két órán belül a V-Zug raktárában lehet. "Ez meggyőzött minket, mert a folyamatos rendelkezésre állás kulcsfontosságú számunkra" - mondja Paul Cathomas, a V-Zug projektmenedzsere, a Jungheinrich mellett szóló egyik legfontosabb érvként említve. A zugi magasraktár az év 220 napján üzemel, és minden eszközt folyamatos működésre terveztek.

A V-Zug már régóta használja a Jungheinrich targoncáit, és most az első automatizálási projektet is közösen valósították meg. Prémium minőség prémium minőségért: ez Svájcban már bizonyított.