Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Az 1000. Jungheinrich ETV 216i tolóoszlopos targonca
01/14/2021

Az 1000. Jungheinrich ETV 216i tolóoszlopos targonca

A két évvel ezelőtt bemutatott ETV 216i típusú tolóoszlopos targonca mércét állított dizájn, ergonómia és agilitás terén is. Most pedig már az 1000. ETV 216i-t szállította ki a Jungheinrich Olaszországban a Penny üzletláncnak, amely teljes mértékben a lítiumion technológiát részesíti előnyben. 

A Jungheinrich az olaszországi Pennyhez hét ETV 216i típusú tolóoszlopos targoncára kapott megrendelést. Ezek között van a jubileumi, az 1000. tolóoszlopos targonca is. A Jungheinrich integrált lítiumion akkumulátorral felszerelt tolóoszlopos targoncája sikert sikerre halmoz, amióta csaknem két éve bemutatták. „Az ETV 216i az első olyan targonca, amely képes következetesen kihasználni a lítiumion technológia előnyeit. Ez teszi kategóriájának legkompaktabb és legerősebb tolóoszlopos targoncájává.” – nyilatkozta Fabien Tozzi, a Jungheinrich tolóoszlopos targoncákért felelős termékmenedzsment vezetője és hozzátette: „Megtérül, ha ügyfeleink ötletei és kívánságai közvetlenül befolyásolják a gép kialakítását.”

Feltűnő az ETV 216i forradalminak mondható dizájnja. A helytakarékos és nagy teljesítményű lítiumion akkumulátor integrációjának köszönhetően sokkal ergonomikusabb és kompaktabb, mint a többi tolóoszlopos targonca. Emiatt a raktárban rendkívül dinamikus, ugyanakkor lényegesen nagyobb mozgásszabadságot és tökéletes, teljes körű kilátást nyújt a targoncakezelő számára. Ennek eredménye a felhasználóbarát kialakítás és az összességében magasabb szintű biztonság.

Gianfranco Virgillo, a Penny Olaszország raktárvezetője ki is jelentette: „Az ETV 216i-vel a kezelő kényelme a fedélzeten minden eddiginél magasabb. A karnak és a lábnak nagyobb helyet kínál, a megemelt ülésnek köszönhetően pedig a targonca környezete jobban látható. Ez a jelentős pozitív változás csak a terjedelmes akkumulátortálca elhagyása miatt volt lehetséges.

Az akkumulátor integrálásával a kialakítás sokkal funkcionálisabb, mind a kezelő kényelme, mind a teljesítmény szempontjából.”

A teljesen integrált lítiumion akkumulátor további előnyöket kínál, így például hosszabb élettartamot, karbantartás-mentességet és jobb teljesítményt a hagyományos savas ólomakkumulátorokhoz képest. A különösen rövid töltési intervallumok a hét 7 napján 24 órás használatot tesznek lehetővé, melynek során az ETV 216i akár 1600 kg tömegű terhet képes 10,7 méteres emelési magasságban betárolni.

„Választásunkkal nagyon elégedettek vagyunk. A Penny Market már 3 olyan raktárépülettel rendelkezik, ahol lítiumion akkumulátoros tolóoszlopos targoncákat és komissiózó gépeket használunk. Látva az eddigi kiváló eredményeket, 2021-re szeretnénk befejezni a flotta megújítását, és minden más helyszínen lítiumionos megoldásokat alkalmazni. – közölte Angelo Loffredo.