Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Picture Gallery 7 - PowerCube
12/19/2022

Az első Jungheinrich PowerCube

a svájci M. Schönenberger AG vállalat részére

  • A svájci elektromos és világítástechnikai kereskedő vállalat automata kompakt tárolórendszerrel készül a jövőbeli növekedésre.
  • Különösen helytakarékos megoldás több mint 18 000 tárolóhellyel, mindössze 400 m2 alapterületen.
  • Nagy teljesítményű és fenntartható, óránként 150 ki- és betárolás.

A Jungheinrich első PowerCube rendszere Svájcba kerül. Az M. Schönenberger AG vállalat rendelte meg a rendkívül innovatív és különösen helytakarékos kompakt tárolórendszert mellingeni telephelyére, így felkészült a további növekedésre.

Az Aargau kantonban található, mellingeni székhelyű M. Schönenberger AG vállalat a piacot inspiráló és nélkülözhetetlen kereskedelmi partnerként definiálja önmagát, aki innovációval, szakértelemmel és spontaneitással emelkedik ki. Most a vállalat az intralogisztika bővítésében is különösen innovatívnak bizonyul: a családi vállalkozás elsőként rendelte meg a Jungheinrich új PowerCube tárolórendszerét. A Jungheinrich által először a LogiMAT 2022 kiállításon bemutatott automatizált raktározási rendszer egyedülálló helykihasználásával, maximális rugalmasságával, kiemelkedő teljesítményével, valamint a már működő raktárakba történő egyszerű fizikai és digitális integrációjával meggyőző megoldást nyújt. A Jungheinrich innovációja így új mércét állít fel a kis alkatrészek és egységrakományok függőleges tárolása terén.

Schönenberger számára a PowerCube rendszer ideális megoldást jelent. A vállalat az eddig kézzel szervezett komissiózással nem tudja kezelni azt a növekedést, amelyre törekszik, és amelyre az elkövetkező években számít. A jelenleg használt raktár elérte a kapacitásának határait, és nem bővíthető; egy külső raktár bérlése túl nagy költségekkel járna. A helytakarékos Jungheinrich PowerCube moduláris tárolórendszer ezért pontosan a megfelelő megoldás a svájci vállalat számára: egyedülálló helykihasználásának és nagy tárolási sűrűségének köszönhetően a kompakt raktár mindössze 400 m2-en több mint 18 000 tárolóláda számára kínál helyet. 

A tárolóládákat a PowerCube moduláris állványrendszerében függőleges csatornákban egymás fölött lehet tárolni szatellitkocsik segítségével. A PowerCube akár 12 m-es rendszermagasságával a legmagasabb kompakt tárolórendszer kategóriájában. Az M. Schönenberger AG egy 10,4 méteres tárolási magasságú, automatizált kompakt tárolórendszert rendelt. A tárolóládák 25 szinten kerülnek raktározásra egymás fölött, a ládák teherbírása 50 kg egyenként.

A PowerCube szatellitkocsik maximális sebessége 4 m/s, gyorsulása pedig akár 2 m/s² -t is eléri. Egyszerre két, egyenként 50 kg teherbírású tárolóládát tudnak szállítani a PowerCube-on belül. A Schönenberger munkaállomásain így óránként akár 130 kitárolás is elvégezhető az áru emberhez történő komissiózás alapján, valamint 20 betárolás a készletfeltöltéshez. A már összecsomagolt kartondobozok kitárolását egy puffer részleg egészíti ki. A szatellitkocsik méretezhetőségének köszönhetően a PowerCube teljesítménye rugalmasan beállítható a növekvő kereslet vagy a termékválaszték bővülése esetén. A nagy teljesítményű lítiumion akkumulátoroknak köszönhetően, amelyeket üzemeltetés közben a munkaállomásokon köztes töltéssel tölthetők, a szatellitkocsik a nap 24 órájában, leállás nélkül alkalmazhatóak.

A Jungheinrich PowerCube a hatékony folyamatokat és az innovatív hardvert a legmodernebb szoftvertechnológiával kombinálja. A kompakt tárolórendszer csatlakozik a meglévő informatikai struktúrához, többek közt a Schönenberger ERP rendszeréhez, és a Jungheinrich Warehouse Management System for PowerCube rendszerrel van felszerelve. Ez kezeli a betárolás során az áruátvételt, a szektorokba sorolást és a tárolóládák berakodását,  valamint ellenőrzi a komissiózási megbízásokat az árukibocsátási területen. Ezzel egyidejűleg a rendszer megszervezi a készletkorrekciókat, a készletblokkolásokat és -felszabadításokat, valamint a leltározási folyamatok támogatását. A Jungheinrich PowerCube rendszerével az M. Schönenberger AG integrált és holisztikus megközelítést alkalmaz a konténerek ultrakompakt tárolására, és a hatékonyság új dimenzióit nyitja meg.