Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
ERD 220i - Red Dot díj 2021
05/27/2021

Az ERD 220i elektromos emelőkocsi elnyerte a Red Dot díjat

A Jungheinrich új ERD 220i típusú elektromos emlőkocsija kategóriájában elnyerte a Red Dot formatervezési díjat. A gép, ami az új lítiumion akkumulátor-koncepciónak köszönhetően 25 százalékkal rövidebb, mint az előző modell, innovációs erejével és úttörő kialakításával meggyőzte a zsűrit.


A zsűri véleménye szerint a kompakt kialakítás és a fejlett technológia párosítása a maximális funkcionalitással példaszerű éllovassá teszik a raklapszállítót az emelőkocsik szegmensében.

Andrea Knie, a Jungheinrich ipari formatervezője így nyilatkozott: „A jó termékdizájnt konkrét ügyféligények szerint tervezzük és erre nyújt megfelelő megoldást. Az ERD 220i egyesíti a legkisebb méreteket, az intuitív kezelést, az érezhető mozgékonyságot és a megbízható biztonságot anélkül, hogy bármelyik háttérbe szorulna. A kezelőnek egy ergonomikusan kialakított, sokoldalúan használható és biztonságos munkahelyet nyújt, míg a raktárban a radikálisan lecsökkentett méreteknek köszönhetően több helyet és nagyobb mozgásszabadságot biztosít.

Az eddigi nagy akkumulátor helyett, ami a kezelőplatform és a villák között volt beépítve, a Jungheinrich az ERD 220i típusnál az akkumulátormodulokat a gépvázon belülre helyezte el. A nagy tömegű akkumulátoredény nélkül a gép teljesítménye jelentősen javult. A megnövekedett helynek köszönhetően az emelőkocsi kétféle tágas kezelőplatformmal rendelhető, és emellett a kompakt méretről és könnyű kezelésről sem  kell lemondani. Mindkét platform esetében három oldalról védett a kezelőállás, amely biztonságos kezelést és kényelmes állóhelyzetet garantál. Ezzel egyidejűleg az ERD 220i mindössze 1.065 mm géptestével kategóriájának legrövidebb gépe. A kis méreteknek köszönhetően a fordulási kör sugara nem éri el a két métert. Így a legszűkebb helyeken is precízen manőverezhető, új terület szabadul fel a raktárban, ami jobban kihasználható.

A Red Dot Termékdíj már 1955 óta jutalmazza világszerte a legjobb és leginnovatívabb termékeket több mint 50 kategóriában. A független formatervező szakemberekből, professzorokból és újságírókból álló nemzetközi zsűri minden évben több ezer pályázó közül választja ki azokat a termékeket, amelyek a formatervezés minősége alapján különösen kiemelkednek.