Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Befektetés robottechnikai start-up vállalkozásba
09/24/2020

Befektetés robottechnikai start-up vállalkozásba

A hamburgi Jungheinrich AG részesedést szerzett a Magazino robottechnikai start-up vállalkozásban. A München melletti Dingolfingben szeptember 23-án mindkét vállalat képviselői aláírták az együttműködési megállapodást. 

A Jungheinrich és a Magazino széles körű stratégiai együttműködést vállaltak és a jövőben közösen fejlesztik szakértelmüket a mobil automatizálás területén.

„A Magazino egy rendkívül innovatív, fiatal vállalat, amely kitűnő szakértelemmel rendelkezik a navigációs és vezérlő szoftverek terén a mobil automatizáláshoz. A részesedés stratégiai céljaink megvalósításának része az automatizálás területén és jelentősen hozzájárul önvezető targoncáink további fejlesztéseihez” - nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich konszern igazgatótanácsának elnöke.

Az automatizálás az intralogisztikai ágazat növekedésének egyik fő motorja. A Jungheinrich kétszámjegyű növekedést vár a következő években ezen a területen. A folyamatosan növekvő online kereskedelem és világszerte a szakmunkások, különösen a targoncakezelők hiánya mind erősítik az automatizálási trendet.

A Magazino 2014 óta van jelen a piacon egy mobil komissiózó robottal, amely intelligens módon tájékozódik a raktárban és a megfelelő dobozokat precízen meg tudja fogni. A rendszer különböző online kereskedők és logisztikai szolgáltatók raktáraiban már használatban van. „A robotok irányítása ebben a komplex környezetben rendkívüli szakértelmet igényel, mellyel a Magazino rendelkezik. A jövőben közösen szeretnénk tovább fejleszteni ezt a tudást, valamint kiterjeszteni a Jungheinrich termékeire” - folytatta Dr. Lars Brzoska.

„A Jungheinrich részesedése a Magazinoban bizonyítja a piaci igényt ACROS.AI robottechnikai szoftverünk és robotjaink iránt. Így a jövőben vállalatunk központi szerephez jut mint szoftverfejlesztő a mobil robottechnika dinamikusan fejlődő piacán” - mondta Frederik Brantner, a Magazino ügyvezetője és társalapítója.

A Jungheinrich 1962-ben vezette be a piacra első önvezető targoncáját (AGV-t). Azóta a vállalat vezető szereplője lett az automata anyagozgató gépek gyorsan növekvő piacának. Intelligens szoftverek és modern navigációs technológia segítségével a Jungheinrich folyamatosan bővíti választékát a mobil automatizálás területén.

Magazino

Magazino GmbH intelligens, mobil robotokat fejleszt és gyárt, melyek környezetükben önállóan tájékozódnak és döntéseket hoznak. Az autonóm robotok emberekkel párhuzamosan dolgoznak és rugalmasabb, hatékonyabb folyamatokat tesznek lehetővé az e-kereskedelem, a divatcikk- és gyártáslogisztika területén. A müncheni székhelyű Magazino több mint 100 munkatársával Európa legnagyobb Advanced-Robotics csapata. A Magazino befektetői többek között a Körber AG, Zalando és a Fiege Logistik.

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, automata rendszerek, valamint automata rendszerek és szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2019-ben 4,07 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik.