+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Ferzol
12/03/2020

Csúcstechnológia a lemezmegmunkálásban és az anyagmozgatásban

A Ferzol Kft. teljes elektromos targoncaflottáját lítiumion akkumulátorral szerelt targoncákra cserélte.

A Ferzol Kft. dinamikusan fejlődő magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik Tápiószőlősön és Szolnokon immáron 30 éve. Fő tevékenységi területe a fémfeldolgozás, ezen belül a síklemezmegmunkálás.

Gyártási folyamataikhoz a legmagasabb színvonalú, legkorszerűbb technológiát és eszközöket használják.

A vállalat a kezdetektől fogva a Jungheinrich targoncáit használja az anyagmozgatási feladatok ellátására. A különböző gyáregységekben és a raktárban elsősorban elektromos targoncákat, míg az üzemek közti anyagmozgatásra dízelüzemű villástargoncát, valamint vontató targoncákat alkalmaznak.

Mivel a vállalat számára a csúcstechnológia és az egészséges munkahely mellett a környezet megóvása, az energiahatékony üzemeltetés is kiemelten fontos szerepet játszik, a targoncaflotta lecserélésekor ezen elvek mentén született meg a döntés a Jungheinrich lítiumion akkumulátorral működő modern elektromos gépei mellett. A lítiumion technológia előnye a gyors- és köztes töltés, amely igen rövid idő alatt elvégezhető, így rugalmas folyamatos (24/7) alkalmazást tesz lehetővé. Emellett nincs szükség csereakkumulátorra és a hagyományos savas ólomakkumulátor töltéséhez szükséges külön töltőhelyiségre.

            A gyártóegységekben: a szerelő-, festő-, lakatos- és présüzemben, valamint a CNC üzemben EJC és ERC típusú gyalogkíséretű targoncák, valamint EFG elektromos villástargoncák segítik az anyagmozgatást. A tavalyi év újdonsága, az ERC 216i gyalogkíséretű targonca a fixen beépített lítiumion akkumulátornak köszönhetően teljesen új geometriával és optimális tömegelosztással rendelkezik. Ennek köszönhetően a targonca sokkal könnyebben mozgatható. 

A raktárban 5500 négyzetméteren polcos és tömbös tárolással raktározzák az alapanyagokat, késztermékeket és beépülő alkatrészeket. A hagyományos tolóoszlopos targoncákat itt beépített lítiumion akkumulátorral működő ETV 216i típusú targoncákra cserélték. A többszörösen kitüntetett ETV 216i típusú targoncák alkalmazása nemcsak a raktári teljesítmény növeléséhez járul hozzá, hanem a forradalmian új targonca design ideális, ergonomikus munkafeltételeket teremt a tágasabb, megnövelt kezelőfülkének köszönhetően.

Az üzemek közti anyagmozgatáshoz két EZS 570 típusú vontatótargoncát alkalmaznak, melyek különböző vontatmánykocsik mozgatására alkalmasak. Különlegességük, hogy zárt, fűthető fülkével szerelték fel annak érdekében, hogy hidegebb, esős időjárás esetén a dolgozóknak megfelelő, komfortos munkakörülményeket biztosítsanak.

„A Jungheinrich számára kiemelten fontos ügyfeleink elégedettsége. Különösen nagy öröm olyan partnerrel együtt dolgozni, aki hasonló értékek alapján működik. Köszönjük a Ferzol Kft. bizalmát, hogy targoncáinkkal és szolgáltatásainkkal hozzájárulhatunk a hatékonyabb üzemeltetésükhöz” – nyilatkozta Horváth Zoltán, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezetője.

Bíró Zoltán a FERZOL Kft. ügyvezetője büszke rá, hogy a rendszerbe állt új, csúcstechnológiát jelentő targoncaflottával tovább erősödik a FERZOL Kft. hatékonysága és folytatódik a két vállalat hosszú múltra visszatekintő, sikeres együttműködése.           

A Jungheinrich targoncái nemcsak a Ferzol Kft. tápiószőlősi székhelyén, hanem a hamarosan megnyíló új szolnoki telephelyén is segíteni fogják a hatékony anyagmozgatást.