+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Minden fillér számít: a Jungheinrich dolgozói orvosi projektekre adományoznak Tanzániában és Kongóban
06/18/2021

Minden fillér számít: a Jungheinrich dolgozói orvosi projektekre adományoznak Tanzániában és Kongóban

A Jungheinrich dolgozói 2020-ban 31.100 eurót adományoztak fizetésükből az action medeor, német orvosi segélyszervezetnek. A pénzzel Tanzániában a koronavírus miatti segélyintézkedéseket, valamint a Kongóban az egészségügyi személyzet képzését fogják támogatni.

A vállalat „Restcent-Aprópénz" kampányában a Jungheinrich németországi, ausztriai, spanyolországi, portugáliai és olaszországi alkalmazottai a fizetésükben szereplő összeg tizedesjegy utáni centjeit minden hónapban szociális projekteknek adományozzák. Ami egyénenként csak egy kis összeg, az az év folyamán jelentős summává válik. A Jungheinrich igazgatótanácsa minden év végén megduplázza az összegyűlt összeget. A munkavállalók részvétele önkéntes.

Tavaly már segített a fennmaradó centekből származó adomány a COVID-19 járvány elleni küzdelemben Tanzániában, a világ egyik legszegényebb országában. Ott a legtöbb kórházban még mindig elégtelen az ellátottság védőfelszereléssel ahhoz, hogy meg tudják óvni a dolgozókat a vírusfertőzéstől. Ezért döntött úgy a Jungheinrich, hogy a korona-gyorssegély keretében ismét támogatást nyújt. Jelenleg több kórház és egészségügyi állomás személyzetét látja el az action medeor tanzániai kirendeltsége rövid úton a szükséges védőeszközökkel, például fertőtlenítőszerekkel, maszkokkal, védőszemüvegekkel és köpenyekkel, valamint gyógyszerekkel és oxigénkészülékekkel, együttműködve helyi partnerével, a Keresztény Szociális Szolgálati Bizottsággal (CSSC).

Idén az adomány másik részét egy olyan projektre fordítják, amelynek célja az anyák és gyermekek egészségének javítása a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Az Association des Femmes pour la Promotion et le Développement Endogène (AFPDE) nevű szervezettel együttműködve az action medeor egészségügyi dolgozók képzését segíti Dél-Kivuban. A szakemberek képzése révén az édesanyák, ill. gyermekek egészsége, valamint a szülészetek megerősödhetnek ebben a régióban. A malária és az alultápláltság jelenti a betegségek és a halálozás fő okait a régióban, melyek különösen a nőket és a gyermekeket érintik. Ezen túlmenően a projekt magában foglalja az alultáplált emberek gyógyhatású élelmezésének biztosítását, valamint az ott élő kisgazdák mezőgazdasági művelési módszerekről szóló képzését, hogy hosszú távon növekedjen az élelmezésbiztonság.

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy a Jungheinrich már régóta támogatja projektjeinket" - mondta Sid Peruvemba, az action medeor igazgatótanácsának szóvivője. „Ez egy élő példa arra, hogyan kötelezik el magukat a vállalatok szociális téren - szervezetként, de olyan dolgozói csapat eredményeként is, amelyből mindenki  kiveszi a részét.”

A Jungheinrich „Restcent-Aprópénz" kampánya 2012 óta működik. Összesen mintegy 230.000 eurót adományoztak már az action medeor számára. A pénzt olyan kiválasztott projekteknek adományozzák, amelyek a legjobban rászorulnak a különleges segítségre. Ezen túlmenően a Jungheinrich évek óta támogatja a világ „Sürgősségi gyógyszertárát", ahogyan a segélyszervezetet nevezik, különböző segélyprojektek keretében természetbeni és pénzbeli adományokkal, valamint technikai know-how-val. Például egy tanzániai és egy malawi gyógyszerraktárt már felszereltek anyagokkal, és a szervezet székhelyén, Tönisvorstban működő raktárt is bővítették.


Képaláírás: Egy projektcsoport tájékoztatja a dél-kivui családokat arról, hogyan védekezhetnek a betegségek és az alultápláltság ellen. © action medeor