Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Üzleti előrejelzés
05/07/2020

Előrejelzés módosítás és első negyedéves eredmények - 2020

A COVID-19 járvány jövőbeni hatása kiszámíthatatlan a globális gazdasági folyamatok fejlődésére, ezért a Jungheinrich konszern igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a 2019-es üzleti jelentésben közölt 2020. évi előrejelzését módosítja.

A járvány kiterjedése a világ minden részére, valamint a különböző országok megszorító intézkedései megnehezítik a Jungheinrich üzleti eredményének megbízható előrejelzését az év további időszakára. A 2020. március 18-án kiadott előrejelzés óta jelentősen nőtt a bizonytalanság a várható hatások tekintetében. Április elejétől csökkenő tendencia érezhető az igények terén minden régióban és termékkategóriában, ami a megrendelések, majd pedig ennek következményeképpen a forgalom visszaeséséhez is vezet az év további részében. Mihelyst világszerte a megszorító óvintézkedések hatására gyengül a járvány és a Jungheinrich üzletmenetére gyakorolt hatása megbízhatóan számszerűsíthető, az előrejelzés aktualizálásra kerül.

A Jungheinrich konszern 2020-as első negyedéves forgalma a járvány miatt nem csökkent. 2020 első negyedévében ennélfogva megfelelő eredményeket ért el a vállalat a beérkező megrendelések, a forgalom és az adózás előtti eredmény (EBIT és EBT) terén.   A beérkezett megrendelések értéke 1.016 millió euró (előző évben: 1.021 millió euró), a konszern forgalma - a 2019-es üzleti év végén beérkező megrendelésekkel - az idei év első három hónapjában elérte a 920 millió eurót (előző év: 948 millió euró). A pénzügyi és jövedelemadó előtti eredmény elérte az 57 millió eurót (előző év: 59,6 millió euró). Az adózás előtti nyereség 43,5 millió euró (előző év: 56,5 millió euró). Ennek megfelelően a profit hozama 5,8 százalék (előző évben: 6,3 százalék) és az árbevétel arányos nyereség 4,7 százalék (előző évben: 6,0 százalék).

Jelenleg a Jungheinrich valamennyi gyárában a termelés a megfelelő szinten működik, a szállítási láncokban nincs fennakadás. A konszern minden telephelye, leányvállalata zavartalanul működik, amennyire ezt a helyi állami korlátozások lehetővé teszik. A termékek és alkatrészek kiszállítása biztosított. Szerviztechnikus kollégáink a világszerte végzik munkájukat, amennyiben a helyi feltételek ezt lehetővé teszik.

A Jungheinrich számos óvintézkedést hozott a munkatársak és az üzleti partnerek védelmére, valamint az üzletmenet biztosítására.  A konszern jövőbe mutató üzleti modellel, szilárd likviditási tartalékkal és  egészséges pénzügyi mérlegszerkezettel rendelkezik.

A 2020. március 31-én lezárt negyedév eredményeit a Jungheinrich a tervek szerint 2020. május 8-án közli.


Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, automata rendszerek és szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2019-ben 4,07 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik.