+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Háromszoros IFOY-díj jelölés
02/01/2019

Háromszoros IFOY-díj jelölés

2019-ben a Jungheinrich háromszoros jelölést kapott az IFOY Díjra (Év Targoncája Díjra).

2019-ben a Jungheinrich háromszoros jelölést kapott az IFOY Díjra (Év Targoncája Díjra). Ezzel - az Év Targoncája Díjért folyó küzdelemben - az idei évben ismét a Jungheinrich kapta a legtöbb jelölést. Jelölték az ETV 216i típust, a világ első integrált lítiumion akkumulátorával működő tolóoszlopos targoncáját, az STC 2B1A típusú darabáru felrakógépet és a zoneCONTROL asszisztensrendszert. Az IFOY díjak átadására 2019. április 26-án kerül sor a bécsi Hofburgban.

Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója így nyilatkozott: „A három jelölés ismét bizonyítja a Jungheinrich innovációs erejét az üzemen belüli logisztika területén. Mi nemcsak gépgyártó vállalat vagyunk, hanem logisztikai megoldásokat nyújtunk és szoftverekkel kapcsoljuk össze mindezeket. Modern innovációinkkal és hatékony logisztikai megoldásainkkal szeretnénk ügyfeleinket segíteni, hogy minél gazdaságosabban üzemeltessék vállalkozásaikat.”

ETV 216i tolóoszlopos targonca - jelölt a „Raktártechnikai gépek” kategóriájában

Az ETV216i az első szériagyártású, integrált lítiumion akkumulátorral működő tolóoszlopos targonca. A Jungheinrich a targonca fejlesztésében következetesen kihasználta a helytakarékosság és a hatékony lítiumion technológia előnyeit. Ennek köszönhetően az ETV 216i forradalmian új külsőt kapott. A tolóoszlopos targoncák új generációja jelentősen jobb ergonómiai tulajdonságokkal rendelkezik. A gép kialakításánál a Jungheinrich figyelembe vette ügyfelei ötleteit és kívánságait. Így az ETV 216i jelentősen nagyobb mozgásteret és a teljes körű kilátást biztosít. Az eredmény: rendkívül felhasználóbarát kezelés és biztonság a raktárban. Kompakt szerkezetének köszönhetően a targonca rendkívül könnyedén mozgatható. A hagyományos tolóoszlopos targoncákhoz képest az ETV 216i jelentősen hozzájárul a raktár hatékonyabb működtetéséhez. A targoncába integrált Li-ion akkumulátor hosszabb élettartammal rendelkezik, nem igényel karbantartást és nagyobb teljesítményre képes a hagyományos savas ólomakkumulátorokhoz képest. Használatával nagyobb rakodási teljesítmény és hatékonyság érhető el. A rendkívül rövid töltési idő non-stop alkalmazást biztosít. Az ETV 216 típus teherbírása 1.600 kg, emelési magassága pedig eléri akár a 10,7 métert is.

STC darabáru felrakógép - jelölt az „AGV és intralogisztikai robotok” kategóriájában

Az STC típus a Jungheinrich első, saját fejlesztésű nagyteljesítményű darabáru felrakógépe. Az STC típus high-tech technológiája és innovatív kialakítása csúcsteljesítményt garantál, hatékony működést biztosít és optimalizálja az üzemen belüli logisztika költségeit. A több mint 6 m/s menetsebességével az STC a darabáru felrakógépek kategóriájának legnagyobb teljesítményre képes gépe. Emellett úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonságokhoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően a Jungheinrich elérte, hogy az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a versenytársakhoz képest 25 százalékkal csökkentse. Térkihasználás szempontjából is maximálisan hatékony. A sínek innovatív kialakításának és - a piacon elérhető többi felrakógéppel ellentétben - az oszloplábnál beépített omega meghajtásnak köszönhetően a felrakógép kategóriájában a legkisebb alsó tárolási szintet biztosítja. A piacon elérhető többi felrakógéphez képest a felrakógép azonos méretű raktár esetén jelentősen jobb raktári kihasználtságot biztosít nagyobb forgalom mellett. További jelentős innováció az újszerű moduláris oszlop kialakítás. Könnyűszerkezete nagyfokú stabilitást biztosít és rugalmasan méretezhető akár 25 méterig.

zoneCONTROL: jelölt az „Intralogisztikai szoftverek” kategóriájában

A Jungheinrich célja a dolgozók, a gépek, az áru és a raktári berendezések védelme, megóvása. Az új zoneCONTROL nagyobb biztonságot nyújt a raktár kritikus pontjain. A rendszer a targoncán elhelyezett rádiós modulból és ún. rádiós kapcsolati pontokból áll, melyeket a raktár kiválasztott pontjain helyeznek el. Egy ilyen kapcsolati pont körül egy köralakú adómező alakul ki. A kapcsolati ponttól mért távolság szerint a targoncán elhelyezett rádiós modul reakciókat vált ki, mint például a gép lefékezése. A zoneCONTROL alapja az UWB rádiós technológia és alkalmazásával már pár centiméter pontosság is elérhető.